Başlıkta da belirttiğim gibi bu hafta aöf tek ders sınavımı da verip bölümden mezun oldum. 3.09 ortalamam var. Askere gitmeden önceki düşüncem dönüşte belki DGS'ye girip lisansa tamamlarımdı ama şu anda bu konu bende bir soru işareti. Yazılım alanında bir yığılma ve küçülme konusu her yerde konuşuluyor. IT alanında ilerlemeyi düşünüyorum ki teknik lise mezunuyum ama oradaki dalım da artık demode oldu gibi bir şey C# ile masaüstü programlama yapana üniversite dersleri hariç pek denk gelmiyorum her şey web üzerinden ilerliyor. Hali hazırda mezunu olduğum bölümde(iibf) iş bulamadığım için ikinci üniversite olarak bu bölümü okumuştum ama bundan sonra nasıl bir yol izlerim düşünüp duruyorum. Geçici de olsa idare etmelik bir iş bulup şu anki windows laptopun yanına bir macbook alıp mobil programlamaya giriş yapsam mı diye düşünüyordum ama iş bulamayan mühendisler varken açıktan ön lisans bitirmiş birisinin şansı ne olur bilemiyorum.




 

piyasası şartları yapay zekayı boşver. yıldızı parlayan biri heryerde iş bulur. öyle biri olmak için çok çalışmak çok üretmek çok öğrenmek ve en önemlisi smart olmak gerek. eğer bu maceraya hazırsan gir. öbür türlü ingilizce bilmeyen yapay zekanın yazacağı şeyleri yazmakla yetinip yerinde sayan 46775. kişi olacaksan git pazarda limon sat daha iyi.

buenosdias

@buenosdias o farkı yaratmak için ne yapabilirim diye düşünüyorum işte... ingilizce bilgim üniversiteden kalma b1-b1+ dolaylarındadır. Gramerde unuttuğum ve eksik olduğum yerleri kapatmaya çalışıyorum. IT, bilgi işlem kısmına yönelmeyi düşündüm ilk etapta biraz para kazanabilmek için ama orada da minimum bilmem kaç yıl tecrübe isteyen ilanlar dolu ve de aktif araç kullanma şartı arayanlar da çok, şoförlüğüm iyi değil, ehliyetim var ama...

Behemote

2 yıl tecrübeli diye yazılan ilanlar, konuyla alakalı az çok bir çalışmanız olmuşsa olabilecek ilanlar oluyor. Yani tecrübesizin de şansı oluyor. İlan jargonu böyle maalesef 3 yıl tecrübe yazar, beğenirlerse 1 yıl tecrübe de olur mesela.
Siz yıldızınızı parlatın, gerekli emeği verin, sıkıntı olmaz. IOS mobil ortamlarında o eski parlak hava yok, bir de giriş yatırımı yüksek. Para sorunu yoksa girilebilir tabii.

mbond

Askere gitmeden tamamlamayı dene. 2 senede tamamlayabileceğin bir üniversiteye gir. Okulun son yılı çalışırsın.

ferenc

@mbond evet giriş maliyeti yüksek farkındayım ama az biraz kazandıran bir işim olursa düşünmüştüm bir macbook alıp öğrenirim diye. Hiç bir alan eski günlerindeki gibi değil ki. Ben bu yola dünyada geçerli bir mesleğim olsun diye girmiştim

@ferenc askerliğimi yaptım geldim şu anda askerlik sorunum yok ama gss prim borcum var iş bulamadığım için

Behemote

-ingilizceyi gelistir. bol bol shadowing egzersizi yap.
-bir yandan is ara bir yandan egitim sertifikalari al.
-bir yandan is ara bir yandan projeler uzerinde calis.
-bir yandan is ara diger yandan case study, cv, cover letter yazmaya calis.

en onemli sey ise. bunlara cok vakit harcama ve kendini asagida gorme. sana mantikli gelen her ilana basvur. o suslu ilanlarin hepsi yapay zekayla hazirlanmis seyler. yapilacak ise bak. yapacagin biseyse basvur. ne demisler. kervan yolda duzulur.

buenosdias

@buenosdias İngilizceyi geliştirmeye zaten çalışıyorum. Gramerde eksiğimi kapatsam epey yol kat ederim. Üzerine de ikinci yabancı dil olarak Almanca düşünüyorum. Almanca sertifikası da alabilirim ilerleyen zamanlarda mesleki sertifikalara ek olarak. En azından hayatımı kazanabileceğim bir işe girebilecek sertifikalar almayı düşünüyorum ki bunun için de geçici bir iş bulmam lazım. Kendimi aşağıda görmemeye çalışıyorum ama bu süreç uzadıkça insan ister istemez etkileniyor.

Behemote
1

mobil görünümden çık