Mümkün mü?




 

1 hafta tatil yapar gelirsin. Marketten yersen 2 hafta.

brkylmz

O parayla Ankara'ya gidip yerleşmek ve iş bulmak istesen yine yapamazsın, öyle söyleyeyim.

moonie

Batı neresi? Batı çok geniş bir coğrafyayı kapsıyor. Dil bilgisi durumu ne? Gidilecek ülkenin dili konuşma ve yazmada iyi derecede biliniyor mu? Mesleki beceri nedir? Her ülkede geçerli olan ve aranan bir meslek mi? Çalışma vizesi durumu nedir? Gidilen ülke için bu izin alınarak mı gidiliyor? Eğer bu yoksa ve turist vizesiyle gidiliyorsa, iş olanakları ve maaş beklentisi o ülkenin asgarisi veya daha aşağısıdır; beklentileri yükseltmemek gerekir. Konaklama, paylaşımlı bir evde maksimum bir zorlasan belki iki ay idare eder bu para.

morqos

Bu durumun parayla ilgisi yok.

-Meslek
-Ülkenin göçmenlik politikası
-Yabancı dil yeterliliği

gibi değişkenler belirleyici. Para faktörü yatırımcı vizesinde devreye girer. Plansız programsız gelen Türkler cepten yeyip dönüyorlar. Bir ülkeye gireyim de bir şeyler yaparım diye düşünüyorsan kalacak yer bile bulamayabilirsin.

Bu soruyu soruyorsan kafada hiçbir şey olmadığı, tamamen plansız ve hedefsiz olduğunu gösteriyor. Gitmek istediğin yer ile ilgili herşeyi en ince ayrıntılarına kadar araştırman lazım.

ferenc

Mesleki beceri yok. Yani var da (tercümanlık) yurt dışında işe yarayacak bir şey değil. Batıdan kasıt herhangi bir ülke. Yabancı dil bilgisi İngilizce Fransızca. @ferenc dediğin gibi hiçbir plan yok çünkü meslek yok.

herzan

Tercüman olarak iş bulman çok zor. Fransız tercüman senden önde. Yazılı metin çevirisi yapıyorsan zaten tamamen sıfır olarak say kendini. 2 yıl gidilen ülkede konuşulan dili anlayamıyor insan.

ferenc

@ferenc peki mesleğimle alakasız, vasıfsız bir işte çalışmak için gidebilir miyim? Daha gelişmemiş ülkelere örneğin. Para beni hayatta tutsun yeter

herzan

@herzan 3 bin dolar + çalışma izni şeklinde mi?
Eğer öyleyse çok sıkıntı çekseniz de yapabilme ihtimaliniz var bence. Çalışma izni olmadan olmaz gibi geliyor bana. Yapabilenler mutlaka varlar hem de çok fazla ama onlar da herhalde akraba, tanıdık vasıtasıyla başarıyorlar.

michael_knight

Vasıfsız olarak gidemezsin. Gidilebilecek olsa herkes gider. O zaman ülke sınırı kavramı kalmaz.

Internette, sosyal medyada gördüğün o buraya şu şuraya gitmiş diyebileceğin kişilerin bir pasif geliri oluyor, ailesi çok zengin oluyor veya bir akrabası destek oluyor.

Bir şekilde oturum izni almış kişiler ilk yıl büyük oranda cepten yiyorlar. Kısacası sağlam bir meslek veya para yoksa bu işlere hiç girme.

Ek olarak vasıfsız iş yapmak çok zor. Benim gözlemlerime göre kaçak olarak vasıfsız işler yapan Türkler çok zorlanıyorlar. Hayatları Türkiye'den daha kötü. Kimse saygı duymuyor, hiçbir hakkı yok.

ferenc

Yaşınızı bilmiyorum ama eğer vasıfsız çalışmayı göze aldıysanız bir meslek öğrenin. Meslek sahibi olun inanın gitmek o kadar zor değil.

Bir sürü milli eğitim sertifikalı fırsat var. Kendinize göre bir şey bulursunuz.

Geçenlerde bir youtuber forklift operatörü belgesi almış yerleşmiş mesela.

anten
1

mobil görünümden çık