Merhaba arkadaşlar,

Iyi tatiller cümleten.

Ileride işsizlik maaşı alabilmek için geçmişteki SGK işe giriş çıkış tarihlerinde birkaç gün/ 1 hafta boşluk olması sorun yaratır mı?

Cevaplar için çok teşekkür ederim şimdiden.

 

"Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olmak, Hizmet akdinin feshinden önceki son üç yıl içinde en az 600 gün süre ile işsizlik sigortası primi ödemiş olmak, Hizmet akdinin feshinden sonraki 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine şahsen ya da elektronik ortamda başvurmak."

son 36 ayın 30 ayı ve son 4 ay sigortalı olmanız lazım diye anladım ama son 4 ayın içerisinde iş değiştirirken olan 2-3 günlük boşluklar sorun oluyor mu bilemedim, ben de merak ettim.

gitdaddy

Ben 2020de başvurmuştum, son 3 yıl içinde en az 600 gün şartına uyuyordu. Arada boşluklar vardı ve herhalde sorun olmuyor ki, işsizlik fonu ödemesi alabildim, bahsettiği 30 gün içinde basvuru olayı da internette oluyor, iskura giriş yapıp is arama durumunu aktif yapıyorsunuz, o da şu demek kağıt üzerinde, uygun bir iş çıkarsa is gorusmesine gitmek durumundasınız. Belki sektörüne göre degisiyordur ama bu konuda beni arayan soran olmadı.

encokbenisevinnolur

@gitdaddy,
Benim de merak ettiğim nokta o. Son 4 ayın içerisinde iş değiştirirkenki birkaç günlük boşluk sorun oluyor mu diye.

Amaranta ursula

O dediğiniz 120 gün hizmet akdine tabi olmak dediğine uymuyor olabilir. Ben o cümleden son 120 gündür aralıksız calisiyor olmak gerekiyor gibi anliyorum.
Ek olarak, "benim olmuştu" içerikli verdiğim örnekte, ben son 1 yıldır çalışıyor durumdaydim o dönem. Son 3 yıllık kısımda arada birkaç aylık boşluklar olan dönemler vardı.

encokbenisevinnolur
1

mobil görünümden çık