Erkek/kız arkadaşınızın karşı cinsten birlikte iş yaptığı, çok samimi olduğu, neredeyse her gün iki üç kere görüştüğü kişiyle muhtemelen o sizinle tanışınca biten yaklaşık 1,5 yıl fwb tarzında bir ilişkisi olduğunu öğrenseniz... Aynı zamanda karşı taraf ciddi bir ilişki isterken sizin partneriniz yaşadıklarını ''takılma'' seviyesinde tutmuş ve ileriye taşımak istememiş.

Bunu kendileri söylememişler, siz öğrenmişsiniz ama ortak tüm arkadaşları durumlarını biliyor. Ara ara karşı tarafın birlikte olduğunuz kişiye hala ilgisi olduğunu hissediyorsunuz ama tam emin de değilsiniz. Erkek/kız arkadaşınızdan ona karşı herhangi bir ilgi, hoşlantı, flörtvari davranış, meyletme vb. görmüyor ve şüphelenmiyorsunuz.

Bundan rahatsız olur musunuz? Buna ''Aman ya, herkesin çevresinde böyle önceden ilişki yaşadığı birileri vardır. Şu an seninle birlikteyse ne önemi var ki?'' denilebilir mi? Bunlara takılmak, rahatsız olmak geri kafalılık veya fazla detaycılık mı?

 

Ben olayın kendisinden çok bana soylenmemesi ve öğrenmiş olma kısmına bozulurdum, ama dedikoduyla buyutulup abartılmış bir durum da olabilir, netleştirelim diye bunu sevgilimle usturupluca konuşurdum. Hem bir taşta iki kuş olur, pat diye söyleyince bir irkilirse kurcalamaya değer bir şeyler var mı yok mu o da bir işaret olur.

encokbenisevinnolur

Ek olarak, böyle bir durumda geri kafalı ya da detaycı olmaya dair bir şüpheyi kendime yoneltmistim. Bunlar manipulatif de ifadeler, mesela sevgilim konuyu açtığımda bana "aman geri kafalı misin" diye geliştirmeye çalışırsa bu da beni rahatsız eder.

encokbenisevinnolur

Bunu söylememesi rahatsız eder ama kendimi o insan yerine koyuyorum, nasıl söylenir ki bu?

Mesela birlikteliğin 2. ayında o kişiden laf arasında bahsederken bu arada haberin olsun biz baya bi takıldık ama ciddi değidi demenin yumuşak ya da karşı tarafta rahatsızlık uyandırmayacak bi yolu var mı ki?

Öbür tarafın ilgisinin devam etmesi buradaki asıl olay. Beraber olduğum insanın, zorunlu haller dışında, ilgisi devam eden eski fwb'siyle hala görüşmesini ben hazmedemem. Bu beni aldatır korkusu değil, beraber olduğum kişinin bana göre sahip olması gereken bir prensipten eksik olmasıyla ilgili. Çünkü ben benzer bir durumda kaldım ve sevgilim olmamasına rağmen bu tarz bir ilişkiyi sürdürmedim. Aynısını karşımdaki insandan beklerim. Tabii herkesin kendi hayatı ama bunu sorun olarak görmeyip hiçbir şey yok gibi devam ediyorsa bana göre bir insan değilmiş derim.

Jux

Bu benim için önemli bir detay olurdu. Karşısındaki kişi onunla ciddi ilişki beklentisine girmiş ama benim sevgilim onunla sadece takılmış. Sadece "takılma" beklentisi de olabilir insanların ama karşısındaki insan ciddi ilişki beklentisinde ise o kişiyle iletişimini kesmelidir. Cinsellik için o kişiyi manipüle ediyorsa o kişinin benim hayatımda yeri olamaz. Zaten benimle ilişkiye başlayınca onunla ilişkisini kesmiş çünkü artık zaten ona ihtiyacı yok. Ama bir taraftan belki hâlâ ona da ümit veriyor olabilir.

Şunu diyebilirsiniz belki, "e o zaman manipüle edilen kişi neden ilişkiyi bitirmedi?" bitiremez çünkü. Belli ki seviyor, duyguları kuvvetli ve inanıyor belki bir gün ciddiye de gider diye. Burada manipüle eden kişinin bitirmesi lazım çünkü onun bitirmesi daha kolay.

Özetle; bencil bir insan olduğunu düşünürüm karsimdakinin. Sorumluluk duygusu olmayan, yaş olarak yetişkin olsa da tam anlamıyla yetişkin olamamış, herşeyden daha önemlisi kötü bir insan olduğu için kendimi çok şanssız hisseder ve rahatsız olurdum.

rock n roll

rahatsızlık partnerinizin sizdeki kredisiyle ilgili bence. size ona güveniyorsanız, o da davranışlarıyla size güven veriyorsa rahatsızlık duymazsınız gibi geliyor.

genel olarak kendime davranılmasını istediğim gibi davranmaya çalışırım. o yüzden aksi durumda siz nasıl düşünürdünüz, ne yapardınız merak ettim. yani siz aynı senaryoda partner olsanız nasıl bir yol izlerdiniz?

birlikte çalıştığınız ve 1,5 yıl kadar fwb tarzında ilişkiniz olan biri var. karşı taraf ilişkiyi kalıcı hale getirmek istiyor, ama siz istemiyorsunuz. başka birisiyle birlikte olmaya başlıyorsunuz. bu kişiyle olan fwb ilişkinizi de sonlandırıyorsunuz. ancak beraber çalışmaya devam ediyorsunuz. ek olarak işinizi ve işyerinizi seviyorsunuz diyelim.
iş arkadaşınızla olan bu durumunuzu yeni partnerinizle paylaşır mıydınız? nasıl paylaşırdınız?
devam edelim... ara ara iş arkadaşınızın size flörtöz tavırları da oluyor, ancak siz bir anlam yüklemediğiniz için üstünde durmuyorsunuz. partneriniz ise belki davranışlarıyla, belki sözlü sataşmalarla durumun farkında olduğunu, rahatsız olduğunu hissettiriyor. bu konudaki tutumunuz ne olurdu?

tnz

Çalıştığı biriyle fwb ilişkisi olması değil de ona ilgisi devam eden insanla yakın ilişkiyi devam ettirmesi garip. Beni bulunca ilişkiyi bitirmiş ama ümit vererek yedekte tutuyor, benden ayrılınca yine ona dönecek belli ki. Böyle bir insanla birlikte olmak istemem çünkü sahip olması gereken bir prensipten eksik. +1

moonie
1

mobil görünümden çık