Bana göre sürpriz bir anda edilip kadın kişisi kabul ettikten sonra aileler tanışır.
Aksini söyleyen yani önce aileler tanışır falan sonra edilir diyen var.
Nedir bu işin geleneği, siz nasıl yaptınız ya da gördünüz çevreden?
Aileler sonra tanışır tabiki, öncesinde edilir bence.
Bizde aileler tekliften sonra, nisanda tanistilar (nisan ve kiz isteme birlikte oldu). Bu isin genel gecer bir kurali yok, her ciftin sartlarina ve anlayisina gore degisir.
Dugunde tanisan aileler var bildigim :)
Genelgeçer bir kural ya da gelenek yok ki denildiği gibi. Niye bir dikteye ihtiyaç duyuldu anlayamadım . Sevgiliyken de birbirimizin aileleriyle tanışabiliyoruz, aileler de birbiriyle tanışabiliyor çok normal olarak. Evlilik ve ailelerin birleşecek olmasını görüşme niyetiyle bir aile buluşması söz konusuysa bu da evlilik teklifinden sonra olur tabii ki.
Aileler sonra tanisir
Türkiyede iki kişi değil iki aile birleşiyor gibi bir anlayış olduğu için önce icazet almak insanlara normal geliyor
Bence iki kişinin arasında olan şeyi aileler sonra öğrenmeli
önce teklif sonra tanışma makbuldür bence de.
bizde çok sürpriz olmadı. Biz tek tek karşı aileyle tanıştık (buradan niyet az çok belli oluyor yani), sonra ben teklif ettim. Sonra aileler tanıştı.
Evlenme teklifi olmadan evlenen insanlar var. Yüzügü birlikte secenler var.
Evlenmeye 3 gün kala evlilik teklifi alanlar var.
Herkesin keyfine göre yani :)
Partnerinin ağzını arayıp ya da en yakın arkadaşından sorup ya da ne bileyim bir filmdeki yorumlarını falan kovalayıp benimsediği tarzı öğrenmek mümkün. En doğrusu o olacak gibi.
ailelerden tanistiktan sonraki teklife evet deme ihtimalim yok:d dogum gunu gecen dg kutlamasi gibi gereksiz ve zevksiz. bana gore teklif gercekten tekliftir sonra aileler
Aileler tanissin girişimi ufaktan evlilik teklifine doğru demek oluyor diye biliyorum ben.
Önce teklif, sonra aile tanışması.
Ama bunlar kanun değil, nasıl isterseniz öyle yapın. Her çiftin, her ailenin beklentileri farklı oluyor.
Tek dikkat çekmek istediğim nokta evlilik teklifi etmeyi planlayan kişinin planını, bütçesini hazırlamış olması. Yani birine evlilik teklif edip sonra da "evlilik için yeterli maddi birikimim yok, 2-3 yıl para biriktireceğim" demek çok yanlış geliyor bana. Mesela bugün teklif eden Nisan gibi evlilik yapabilecek şekilde planını yapmış olmalı bence. Bu da kanun değil elbette ama evlilik teklifinin basit bir çıkma teklifinden çok farklı olduğuna dikkat çekme istedim.
- Sürprizli veya beklenen şekilde teklifini edersin. Karşı taraf evet der.
- Niyeti bu şekilde resmiyete döktükten sonra hanımın annesi ile tanıştım. Sonra da isteme günü belirledik. İsteme günü aileler tanışmış oldu. Babası "gençler kararlarını vermişler, hayırlı olsun" dedi. Hızlıca nişan günü belirledik sonra da nikah aşamasına geçip süreci tamamladık.