Artık Türkiye'deyim. Yurtdışında yaşarken banka hesabım vardi şimdi kapattirmayi düşünüyorum çünkü her ay 2 euro kesiliyor ve eksiye düştü. Yurtdışında yaşarken kapattiramadim çünkü maaşım geç yattı. Bir yandan da belki lazım olur diyorum. Napsam hesabı kapattirma için uğraşsam mı hesap kalsın mı?




 

Ben italyada kalan hesabım için uğraştım, kapattıramadım. Ama açarken sorduğumda bankamatik kartının son kullanma tarihi dolunca hesapta etkinlik yoksa kapanır, demişlerdi. Lakin kapanmasa da kapatma talebini bankaya iletmiştim. Bence bankaya ilet, sonra da o maili sakla. O hesap işine bence yaramaz. Lazım olursa zaten açarsın.

prole

@prole Hesap kesim ücreti gibi kesinti oluyor muydu?

pembediken

bence uğraşın banka ile iletişime geçip

her ay 2 euro borç yazacak sonra sıkıntı olmasın

jülsezar

iptal ettir. "bir yandan lazim olma" ihtimali cok dusuk. bir de her ay -2 -2 diye gidecekse lazim oldugu durumda para girisi olunca ciddi bir kaybin olacak zaten. durmasinin hicbir avantaji yok - zaten bankanin kendisi de kapatabilir 6 ay falan hareket gormezse.

hot potato

paypal, kripto para, yurtdışından ödeme alma gibi işlemleriniz olacaksa hesabınız kalsın. yıllık 12€, türkiye'ye swift ile gönderilecek bir paranın uğrayacağı kesintilerden daha az olacaktır.
aynı banka bünyesinde hesap işletim ücreti olmayan bir hesap açma imkanınız varsa ona geçiş yapın.

edit: çarpmayı becerememişim. 2€ x 12ay = yıllık 24€ olacak.

tnz

imzali dilekceyi online gonderip kapattirabilirsiniz. iletisime gecmeniz gerekli. bazi bankalarin online chat leri de var.
senede 24 euro, 600 lira. son 6 ayda lazim olmadiysa kapatin.

sttc
1

mobil görünümden çık