Bugun rakunlarin kedi kopeklere gore daha zeki oldugundan ve servis kopekleri yerine kullanilabilcegine dair bi yazi okudum ama birebir rakun besleyen birini tanimadigimdan emin degilim. Sizce olur mu?




 

Türkiye'de yaşamıyor, evcil hayvan olarak beslenmesi de yasak. Bazı kuşlar, balıklar, bazı küçük sürüngenler ve kemirgenler dışında tüm egzotik hayvanlar için bu yasak var. Haliyle bu soruya cevap verecek bir veri olsun sanmıyorum.

Bahsettiğiniz türde şeyleri ben de okumuştum, amerikanın bazı eyaletlerinde serbest. Youtube videoları falan var. Ancak neticede vahşi hayvanlar bunlar, hiçbir seviyede kültür altına alınmış değiller. Kedi köpekten daha zeki olmaları da bu açıdan bir şeyi değiştirmiyor çünkü uyum sağlaması çok güç. Hayvanların evcilleşme süreci ne kadar hızlandırılırsa hızlandırılsın çok detaylı ve uzun yıllar alan bir süreç. Bir tilki türü üzerinde bunu devam eden (+60 yıl) bir deneyi de vardı, biraz bakarsanız görürsünüz. İlginç bir şey.

edit tilki: www.youtube.com

akhenaten

Olmaz, suçtur, yasaktır. Her şeyden önce vahşi hayvanın evde beslenmesi yanlıştır, hayvana eziyettir, sizin için de risktir.

ebabil curnatasi
1

mobil görünümden çık