1 aydir flort ettigim adamla hijyen aliskanliklarimiz asla uyusmuyor. kendisi pek cok bakimdan hosuma gidiyor, gorusmedigimiz gunlerde ozluyorum, ama her gorustugumuzde bir hayal kirikligi yasiyorum. isten cikip bana geliyor mesela, ustunde gunun kiri pasi, ter kokuyor. "bir dus al istersen" diyorum, "yoo gerek yok iyiyim, eve gidince alirim" diyor. iyi de ben iyi degilim?
ya da bende kaliyor, gece dislerini fircalamadan yatiyor. dis fircasi vereyim mi diye teklif etmeme ragmen... sabah 24 saattir fircalanmamis disleriyle beni opmeye calisiyor, nasil kacacagimi bilemiyorum.

hepimizin farkli aliskanliklari var ama bu kisisel bakim islerinin bir asgarisi olmasi lazim degil mi? benim kendime gosterdigim ozeni gorurse belki zamanla anlar diye dusundum ama yok, hicbir sey degismedi. kirip dokmeden bu konulari dile getirmenin yolu nedir? bi de ben soyledim diye dikkat etmeye baslasa bile bu degisim kalici olur mu?

durumu bir arkadasima anlatip fikrini sordum, "erkeklerin cogu dislerini gunde 1 kere fircaliyor zaten" dedi. bu gercek mi erkekler? lutfen gercek olmasin.

 

Bence direkt bırak bunu, hiç bahsetme bile. Kendine de karşısındakine de saygısı yok. Benden soğur diye de endişesi yok.

Kişisel bakım konusunda kadınlar biraz daha dikkatli erkeklere göre.

rock n roll

degismez, iliskide rahatladikca daha da sallamaz hale gelir, taviz verebilecegin bir sey degilse uzatmanin bi anlami yok.

mamu

Dis konusunda katiliyorum. Öpüşüp koklasirken tat kaçıran bir şey yani, hem kendine ozensizlgi açısından da.

Duş olayını anlamadım, işten çıkıp sizle bulusuyorsa nasıl dus alacak? Dusu olan bir isyerinde mi çalışıyor? Ya da evi yol üstünde de uğrayıp dus alabilirdi diye mi dusunuyorsunuz? Bunlar degilse beklentiniz biraz fazla gibi... Ha sürekli öyleyse o başka da verdiğiniz örnekteki beklentiniz biraz fantastik geldi.

encokbenisevinnolur

@encokbenisevinnolur bana gelince dus almasini teklif ediyorum ama yok diyor

inspired by a true story

hocam bir erkek olarak söylüyorum, maalesef biz erkekler olarak değişmiyoruz. siz bunları elemana söyleseniz belki bir süre yalandan sizin istediğiniz gibi yapacak ama uzun vadede kendini değiştirmeyecek. bu durumu siz kabullenemeyecekseniz iş ciddileşmeden bırakın derim.

Men marry women with the hope they will never change. Women marry men with the hope they will change. Invariably they are both disappointed.

shadowfollower

abla sen kendini oyaliyosun gibi geldi ozlemek falan ici bos olabilir. bosuna mideni bulandirma

ala09

Sevgilim bana duş al istersen diyecek ben ayrılırdım yahu :)

benaslindayohum

dediğiniz şeyler kişisel bakımdan öte olması gereken şeyler. daha sevgiliyken böyleyse evlilikte düşünemiyorum.

ayrıl coco.

drako

Hocam cidden belirli standardın altına katlanmayın ya

Duş ve ağız sağlığı bunun zaten asgarisi bunu da tolere etmeyiverin

grimavi

hakli da olabilirsin; abartiyor da olabilirsin.

abartiyor olabilirsin cunku; hijyen herkeste senin kadar kirmizi cizgi olmayabilir. ben mesela cok yorgun oldugumda direkt kendimi yataga atmak istiyorum. partnerim bana o samimiyeti vermisse kendimi zorlamam.

hakli olabilirsin cunku; adamin boyle bir mazareti yoktur gercekten sallamiyordur.

buenosdias

Erkek olmakla bir alakası yok.
Pis biri.
Asla da düzeltemezsin. İstese de değişmez. Ağaç yaşken eğilir.
Bunun kadın formunu değiştireceğim diye yıllarımı vermiştim. Aklıma geldikçe Midem kalkıyor. Sinirlerim zıplıyor.
Sizin katlanmanız, tahammülünüz sizi her geçen gün daha fazla yoracak.
Yol yakınken uzaklaşın.

Mirket

@buenosdias ben de cok yorgun oldugumda kendimi direkt yataga atiyorum ama ertesi sabah sevgilimin ustune atlamiyorum, hatta sevgilim yanasmaya calisirsa mahcup olmamak icin reddediyorum.
bastan o samimiyeti verdigim icin hata ettim sanirim.

inspired by a true story

Anneannem dünyanın en samimi ve en düz insanıydı. Düz derken, dümdüz konuşan demek istiyorum. 95 yaşında vefat etti, arkasından bir Allah kulu bile kötü konuşmadı, en ufak bir "ulan kalbimi kırdıydı ha" diyen olmadı ben hariç, o da benim anneannem yani olur o kadar :)

Bu kadar sağlam bir insan, öğretmenliğin ve yaratılışının da verdiği yetkiyle herkese hatasını yanlışını açıkça söylerdi. "Kızım/oğlum, gel bakalım sana bir ley diyeceğim, şunu yanlış yapıyorsun, şöyle şöyle yapıyorsun ama aslında şöyle olur o, sen şöyle yapınca şöyle şöyle şeylere sebep oluyor, çok zararlı. Yapma evladım onu."

Ne aşağılama ne yorum, sadece durum tespitini iletmek. Bence bunu sen de yapabilirsin, hatta sevgili olmanın verdiği yetkiye dayanarak da "ben çok rahatsız oluyorum, midem bulanıyor" diye de ekleyebilmelisin.

Ama arkadaşların çoğu gibi ben de sana o değişmeyecek, sen de buna alışmak zorunda değilsin, tahammül etmek zorunda değilsin, ayrılmak daha mantıklı derim. Eğer bunlara tahammül etmeye değecek kadar iyi bir insan değilse.

muhayyer divan

Bu durumun erkek olmakla ya da yorgun olmakla vs ilgisi yok; adam direkt pis ve değiştirebileceğiniz bir sey de değil bu. Çocukluktan ya da ilk gençlik yıllarından itibaren edinilen alışkanlıklar bunlar.


Bir erkek kardeşim var; Spor da yaptığı için cogunlukla günde iki kere duş alır. diş bakımı sadece fircalamaktan ibaret değildir; ağız banyosu, dis ipi vs her şeyi kullanir. Yatmadan önce yüzünü yıkayıp krem sürmeden; ellerini, ayaklarını son kez yıkamadan yatağa girmez, her an mis gibi kokar. Ve bu ergenliginden beri boyledir.

Babam; lösemi hastası, yakın zamanda ılık nakli oldu. Şu anda cildi cok hassas olduğu için deodorant/ roll-on kullanması yasak. Duş da gün aşırı alabiliyor. Bu süreç boyunca kendine dert edindiği en büyük problem, bu konulardi. Bakın, ılık nakli oldu diyorum. Doktora surekli "e ben şimdi temizlik için ne yapacağım?" Diye sorup duruyor. En sonunda özel jeller vs aldik.

Hijyen ve hijyen alışkanlığı böyle bir şey. Bunu koca adama sonradan ogretmek bile sıkıntılı bir durum bence. Ben böyle bir ailede doğdum ve büyüdüm. Benim için de çok önemlidir. Göz ardı edebileceğim bir konu değil.


Yukarıda yazılmış, bence çok haklı bir yorum: belirli standartların altına katlanmamak gerek.

fraise

az önce ton balıklı salata yedim. sonra gittim dişlerimi fırçaladım. yalnız yaşıyorum. erkeğim. öbüşebileceğim biri de yok hayatımda.

farklı bir açıdan yaklaşacağım yanlış anlamayın.

siz temiz/titiz biri olarak(temiz olmak insan olmanın gereğidir zaten), apaçık pis/pasaklı birinden nasıl hoşlanabildiniz ki? yani daha ilk başta, arkadaşlıkta ya da ilk kontakta ona karşı bir şey hissedememeniz gerekirdi. bu nasıl oldu? normal şartlarda bunun olmaması gerekir.

"pek çok bakımdan hoşuma gidiyor" dediğiniz kısım sadece uzaktan görünüşü, boyu posu vs olabilir mi? böyle birinin hoşunuza gitmiyor olması lazım. tanıdıkça ve pis biri olduğunu farkedince ondan soğumanız gerekirdi. ama siz onu değiştirmeye çalışıyorsunuz. bu durum çok sıkıntılı bence. sayg.

sorularimicinfeykhesap

Bence özellikle duş konusunu kırmadan doğrudan söyleyin. Zaten böyle giderse tamamen soğuyup ayrılacaksınız. Konuşursanız bi ihtimal düzeltir.

Direkt konuyu açmak istemiyorsanız işten geldiğinde size yakınlaşmaya çalıştışında sadece onu düşündüğünüzü hissettirerek banyo teklif etmeyin, kendinizin rahatsız olduğunu ima ederek banyo yapmasını teklif edin. O büyük ihtimalle kibarlık yaptığınızı sanıyordur. Şakayla karışık "bi duş al da iş yerinin kokusu yerine senin kokunu alayım" gibisinden şeyler söyleyebilirsiniz. Bunu salladım ve direkt böyle demeyin bence çok garip bir cümle oldu ama ana fikir sizin rahatsız olduğunuzu anlaması.

akhenaten

Yeterince zenginse ignore la

lapaz

Erkek olmakla alakasi yok, bana denk geldiyse bilemem de daha dusuna ve disine dikkat etmeyen, hatta zaman zaman benden fazla, birine denk gelmedim, sadece sevgili olarak demiyorum, evimde kalan ya da evine rahat rahat girip cikabildigim arkadaslarim da dahil. Evi zaman zaman acayip pasakli olabilen, evinde yogunluktan temizlik yapamadigi icin yemek yemek istemeyebilecegim bir arkadasim vardi hatta ama dusuna ve disine acayip dikkat ederdi mesela. Kisisel bakim baska bir aliskanlik.

kassiopeia

Adam kamyon şöförü gibi bir yaşam tarzına sahip bunun gibi erkek piyasada dolu zaten kırıp dökmeden korkmaya gerek yok o kadar, değişmez.

titanic kemancısı

"erkeklerin cogu dislerini gunde 1 kere fircaliyor zaten"

Bazı mağaralarda sular 24 saat akmıyor. Onlar günde 1 kere fırçalayacak şekilde evrimleşmiş olabilirler. Ben en çoğunlukla 2 nadir de olsa gün içinde tüketilenlere bağlı olarak 3 kere fırçalıyorum. Askerde herkes Hababam Sınıfı'nın malum sahnesi gibi diş fırçalamak için sıra bekler araya falan kaynardı. Hayır, bedelli değil. Hangi erkeklerin çoğuymuş o?

İşten çıkıp sana geldiğinde temiz kıyafetleri yoksa duş almak istememesini, senin evinde temiz kıyafet bırakmak istememesini anlarım. Sonuçta işi gereği insan terler de kir içinde de kalır ama bu sık tekrarlanan bir şeyse ve uyarıya rağmen düzelmiyorsa yapacak bir şey yok. Bazıları "topraktan geldik" lafını fazla ciddiye alıyor sanırım. Yani o da değilse kuduz değilsen sudan bu kadar çok kaçmaman lazım.

Ben adamı geçtim, böyle bir insanla benzer kirlilik rahatlıkları olmadığı halde devam eden/etmeye çalışan kişinin kendine saygısı yoktur bence. Hani bazıları partnerlerinde kiri, pisliği, teri, kokuyu falan seviyor. O da onların hayatı. Bizden uzak istediklerini yapabilirler.

nawar

www.instagram.com

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

kim ne dersin desin, temiz, fresh kokmak libidoyu coşturan bir şey. bakın kendiniz söylüyorsunuz adamdan kaçmaya başlamışsınız bile, bu giderek artacak ve ilişki daha nahoş bir hal alacak zira seks bir ilişkinin en temel ayaklarından biri.

25 yaş üstüyseniz boşuna uğraşmayın, koskoca yetişkine öz bakımı öğretmenize imkan yok. ayrıca grimaviye katılıyorum, asgarisi bu zaten, daha ne olabilir ki?

Phoebe

Bence çooook önemli. Ayrılma sebebi bile olabilir.
Erkeğim sevgililerimden daha bakımlı idim genelde.

Cezcez
1

mobil görünümden çık