Öncelikle body shamingci değilim,
Ancak giderek artan ve artık görüntü olarak beni üzen/etkileyen bir hale gelen bir kilo artışından söz ediyorum.

Normalde de biraz “yapılı” olan erkek arkadaşım, önce burn out olup eve tıkıldı daha sonra ayağından sakatlık geçirdi. Bu sürede aktif spor yapamıyor diye (mesela arada bi koşardı vs) kilo alışına çok aldırmadım. Ancak takip eden son bi senede de giderek artan, baba göbeğine evrilen ekstra bi “yapılanmadan” söz ediyorum.

Elbette sevgim/ilgim bi tek bu yüzden azalacak değil, ancak giderek daha az çekici görünmeye başlıyor gözümde :(
Spor, diyetisyene konularını tatlılıkla ara ara hatırlattım. Sırasıyla önce biraz utanç, inkar, sonra tamam anlaşıldı gündemimde benzeri tepkiler verdi ama asla aksiyon yok :D plaj voleybolu oynamanın bi parça işe yarayacağına inanıyor(du) bence, ama gördük ki bişey değiştirmedi :(
En son bu konuyu açık seçik tekrar açtığımda (Haziran) negatif olmayan şekilde tamam bi konu bi kez konuşulunca zaten okdir gibi bi şekilde bağladı ama yine aynı.

sağlıklı beslenme, yemek yapma kültürü gelişmemiş. Sebzeli pizza sağlıklı çünkü içinde sebze var kafasında biri, alkol sadece hafta sonu (ama az sayılmayacak şekilde), şeker ve şekerli ürün tüketimi yüksek bir birey.

Seviyorum ve kırıp dökmeden bu yayılımcı politikaya dur demek istiyorum artık :((

 

Kendi kendine fark etmesini sağlayabilirsin. Beraber bir yere gittiğinizde kilolu çıkan fotoğrafını çekip, diğerlerinin arasında gönderirsin mesela ya da instagram için seçmesini isteyebilirsin.

Kıyafet almak en güzel yöntem. Deneme kabininde bir aydınlanma gelebilir kendi kendine.

Bir de lovehandlelarını sıkabilirsin şaka ile karışık.

Kolay gelsin, çok zor bir durum :)

gabe h coud

Maalesef kilo aldığını söylemek istediğinde bunu incitmeden yapamazsın.

Belki esprili bir şekilde "kilo aldın demeyelim de, hayattaki yükün arttı diyelim" diyebilirsin :)

Çok eğlenceli capsler var aslında onlardan söyle istersen. " Kilo aldık demeyelim de... diye başlayan :))

rock n roll

Sevgiliniz zor bir süreçten geçiyor muhtemelen, normalde bu kilo ona ait değil ve son zamanlarda başladı diye anlıyorum. Depresyon yahut yeme bozukluğu olabilir mi? Eğer öyleyse teşvikleriniz geri tepecektir ve özgüveni düşebilir. Bence çok üstüne gitmeyin, kendi fark etsin, kendi sürecini kendi yaşasın. Başka türlü olacak gibi durmuyor. "Bir kere dedin zaten tamam" tepkisini vermiş zira. Bundan sonrası canını sıkar. Biraz alışmaya ve onu anlamaya çalışın.

@stubborn inferno

Balık krakerim benim diye bir kaç kez seslenirsen konuya giriş yapabilirsin

dedeminhirkasi

Bir de sağlıklı ama lezzetli yemekler yapıp onu alttan alta yönlendirebilirsiniz, birlikte yürüyüş yapabilirsiniz vs, size uyum sağlayarak o yöne kayar. Ama kesinlikle sözlü şekilde belirtmeye devam etmeyin, karşınızdaki insan buna uygun değil gibi

@stubborn inferno

Sevgin, ilgin zamanla bu yüzden azalacak:) ya da sen de öyle olucaksin.
O yüzden direkt söyle.
Ayrica burn out yüzünden kilo aldiysa burn outzan kurtulmanin vs yollarini bulmasi icin de yardim et bence

robert bosch

Erkekler bu konuda düşündüğünün aksine rahat canlılardır, ben off dönemlerde kiloma pek dikkat etmem mesela gymbuddy'lerim beni "iyice semirdin he ayı gibi oldun" gibi nazik bir dille bilgilendirirler, ben de duruma göre "doğru lan" deyip yemeye devam ederim ya da cut'a geçerim, genelimiz böyledir "sen kilo almışsın"a üzülüp bozulan bir erkek pek olmaz tam aksine bu uyarı sevgilimizden eşimizden gelirse göbeğimizi tutup "hohoho güzel mahsül gölgede yetişir" gibi seviyesiz espriler yaparız, sen de gereksiz kaygılanma ver ayarı geç kırılgan biri değilse bozulmaz.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

hepinize katılıyorum.
@@stubborn inferno da güzel söylemiş.

sevgilim yabancı direkt dilden daha iyi anlıyor.
burnouttan çıkalı (en azından terapiyle falan yol alalı) çok oluyor.
gittiği gym hani böyle sadece iri yarı erkeklerin gidip ağırlık kaldırdığı (kardiyo mardiyo yalan) “irileşmek” üzerine bi yer :D onda dediğim gibi hartada bir ancak uğruyor. düzenli gidip ağırlık çalışsa yine iyi.
yeme bozukluğu elbette var. “aşırı” skinny olduğu bi dönem de olmuş (yani yeme bozukluğu olarak)

of kibar bi yolu yok bunun ama emekli amca göbekli biriyle de çok zor. bi çabası olduğunu görsem yine diyeceğim ki tamam biraz zaman tanıyalım vs. ama yani atıyorum yine 3 dilim pasta yiyeceğine 5 dilim yemeye devam ediyor. dur zaten gtü başı saldım azıcık birazcık lokmamı azaltayım dediği yok :(

jimjim

Bu kadar önemliyse ciddi bir konuşma yapmanın vakti gelmiş.

gabe h coud

erkeklere şişko çirkin desen alınmazlar, zaten yukarıda da denmiş. ama hassas oldukları bir konu var, o konuda herhangi bir laf onu elbet harekete geçirecektir. gerçeği yansıtmasa bile kilo aldığından beri performansının düştüğüne inandır derim. :) evet zalimlik ama başka çaren yok.

titanyum22

bir yorumu sevgiliden almak ayrı, arkadaştan almak ayrı. o yüzden ilişkinizin rutini dışındaki yorumlarınız ters tepebilir. siz kötü olmayın.

işin psikolojik yanı bir tarafa kilolanmak başka bir sağlık sorunun da habercisi olabilir. birlikte check-up gibi kalbe, akciğere, kan ve idrar özelliklerine vs. baktırmayı teklif edin. eğer yolunda gitmeyen bir şeyler varsa gerekli yönlendirmeleri zaten doktor yapar. belki bu yolla sevgiliniz durumunun farkına varır.

tnz

Peki durum tam tersi olsa, sen kilo alip sismanlasan ve o da sana benzer bir ikazda bulunmak istese sonuç ne olurdu ?

Yourcousinmarvinberry

@ Yourcousinmarvinberry
Sonuç ne olacak önlem alırdım heralde.
Saçımı başımı bile -tamamen ona endeksli değil ama- değiştirecekken onun zevklerini dikkate alıyorum.

Kilo olayı sağlıktan, kimi zaman doğrudan elde olmayan sebeplerden de kaynaklanabilir. Ama aksiyon almamak, harekete geçmemek başka şey, her şey çok normalmiş gibi daha da abartarak devam etmek başka şey. Bi pişmanlık, durumdan hoşnutsuzluk görmüyorum. Ve bahsettiğim sağlık açısından da (bildiğin obezite) ileri seviyede bi durum. Sırf ayva göbeği çıktı, kolları kaslı değil tribi değil.

jimjim

Herkesin tarzı, yaklaşımı, tepkisi değişik. Hanım kilo aldım diye bana yüzücü videosu atsa ayar olurum.
Yukarıda bi2 arkadaşın dediği gibi sağlıklı yiyecekler yapsa, beraber yürüyüşe çıkmayı teklif etse hoşuma gider, motive olurum.

kumandanim
1

mobil görünümden çık