Merhaba,

Ürün ve modelli çekim yapmak için bi makina almayı düşünüyoruz. Çoğunlukla fotoğraf, zaman zaman da video çekeceğiz. Kullanmayı bilmiyoruz ancak çekimlerde ne istediğimizi çok iyi biliyoruz. Spesifik bir tarzımız var ve çalıştığımız farklı fotoğrafçı arkadaşlarla istediğimiz sonucu alamadık. O yüzden kendimiz yapmaya karar verdik. Daha önce telefonla da yaptığımız şeydi sadece daha kaliteli çıktılar olsun istiyoruz. Kamera bilgimiz olmadığını hesaba katarak kompakt bir cihaz düşünüyoruz. Sizin bu bağlamda marka-model öneriniz var mıdır?

Teşekkürler

 

O spefisik tarzda örnek fotoğraf var mı? Ona bakıp öneri verebiliriz.

Telefondan makineye geçince telefonun otomatik halletiği birçok şeyi elle yapmak, daha özel bir lens almak, flaş/ışık almak gerekebilir.

nhk ni youkosu

Etrafta gördüğümüz ürün fotoğrafları ham kamera çekimi değil, sonrasında photoshop ile ışık ve renk ayarı yapılıyor, bir de bu basamak var

Bu işleri hiç bilmiyorsanız yine en pratiği telefon, rengi ışığı daha basit ayarlar filtreyi basıp geçersiniz

grimavi

Telefonla uzun süredir çekim yapıp sonrasında lightroom ile edit yapıyoruz. Bu kısımla ilgili sorun yok, bu zamana dek 500-600 ürün çekimini telefonla yapıp editledik. Modelli çekimler için daha profesyonel olsun diyerek fotoğrafçı ile çalışıyorduk ancak sonuçlar istediğimiz ruhu vermiyor. Bu sebeple kullanımı görece basit bir cihazla kendimiz yapmak istiyoruz.

Nature Works

Ben hala "daha kaliteli" dediğiniz şeyin aletle ilgili olduğuna ikna olmadım. Fotoğrafçının iyi yapamadığı şey kalite mi yoksa modelle olan iletişim ve modelin verdiği poz mu kötü mesela?

Veya ışık kötü olabilir, bu durumda iyi ışık yapılırsa iphone 15 pro gibi bir telefon da çok iyi sonuçlar verir. Ama mesela makro (aşırı yakın çekim) veya modelli fotoda zoom yapınca gördüğünüz detay önemliyse evet makine bir şeyleri değiştirir. Ama ekranda bakılan bir şey için pek önemli değil bu, baskı yapılacaksa veya aşırı zoom yapıp kesilecekse önemli.

Sony ZV-1 gibi kompakt makinelerin sensörü büyük sayılır, Raw da çekebiliyorlar. Telefona bir upgrade olabilir ama telefonun otomatik yaptığı ışık düzeltmelerini yapmayacağı için hayal kırıklığına da uğrayabilirsiniz.

nhk ni youkosu
1

mobil görünümden çık