1. Hemcins arkadaşınız eşinin ya da sevgilisinin dedikodusunu yapsa genelde nasıl bir konum alırsınız? (dedikodu dediğim klişeler: benimle hiç ilgilenmiyor, evde bakımsız geziyor vb..)
2. Karşı cins arkadaşınız eşinin ya da sevgilisinin dedikodusunu yapsa nasıl bir konum alırsınız?
3. Eşinizin/sevgilinizin karşı cins “yakın arkadaşa” dedikodunuzu yaptığını, sizinle ilgili dertleştiğini öğrenseniz tepkiniz ne olur?


 

sevgili de insan nihayetinde. insan olan yerde anlaşmızlıklar olur. dedikodum yapılıyorsa nedeni ararım. kendimi biliyorsam üzülmem zaten. bunu konuşmuşuzdur defalarca. demek o da içini dökmek şstemiş yine diye düşünürüm düşünmesine ama yine ama bunun da hesabını sorarım. yapmasaydı daha iyiydi.

ama bunun için sevgilimi bırakmam. sonuçta acıyan yerler başka aşk olan yerler başka diyor vanda nara. haklı bence. eyyorlamam bu kadar.

geveze yazar

Ben bu tarz konular açılınca asla taraf olmadan bir şekilde kapatma yoluna gidiyorum. Çiftin arasına girmek yorum tapmak istemem

kondansator

"kondansator +1" diyeyim, doğrusu da budur.

zaman ilac degil insanlar unutkan

Kimle dertleşecek insanlar arkadaşları ile dertleşmezse ?

Dedikodu ayrı dertleşme ayrı.
Dedikodu hoş değil. Ama dertleşmede gaza getirmeden telkin etmekte , varsa çözüm önerisi getirmekte fayda var.

jülsezar

dedikodu diye sınıflandırdığınız serzeniş gibi gözüken konuşmalar kimi zaman arkadaşların kendi davranışlarını, bazen de partnerlerinin davranışlarını anlamak amaçlı olabiliyor. kesin yargılı olmamak lazım.

1. "senin partnerinle olan ilişkin nasıl", "acaba benim dert ettiklerim dert edilmeyecek şeyler mi", "ilişki dinamikleri böyle midir" gibi sorulara cevap arıyor olabilir karşımdaki. ilişkilerim sonucunda edindiğim kendi deneyimimi paylaşırım.

2. aslında bu da "sen ilişkinde nasıl davranıyorsun" merakı. bilmediği bir cins hakkında sözüne/fikrine güvendiği kişiye danışıyor gibi değerlendirir, karşı tarafı ezmeden yine kendi fikrimi, deneyimimi paylaşırım.

3. önemli değil, konuşsun.

tnz
1

mobil görünümden çık