sıfır bilgisayardaki psu'm 6 ayda bozuldu. değiştirdim. 2 gün böyle kullandıktan sonra belki üçlü prizlerde problem vardır diyip bir tanesini değiştirdim -ki zaten fişinin ucu yanmış nedense (ama ondan sonraki üçlü prizi değiştirmedim henüz).

bu yeni aldığım psu'dan bir haftadır hafif bir koku geliyor. acaba yenisinde de mi bir sıkıntı var, yoksa yeni ürün kokusu olabilir mi bu?


 

genelde psular 200-240 volt değerlerinde arasında çalıştırılmaya uygundur. önce elektrik hattınızın volt değerlerini ölçmelisiniz. ardından da nötr hattını kontrol ettirmenizi öneririm. eski yapılarda toprak ve nötr birbirine bağlanmış olabiliyor. zamanla topraklama hattındaki eksiklik haliyle nötr eksikliğine de yol açıyor ve yük altında çalışan cihazlar için büyük problemlere sebep olabiliyor.

elektrik hattınızda herhangi bir problem olmadığına emin olduktan sonra psu üzerinde yoğunlaşabilirsiniz. genelde everest marka psularda ilk açtığınız zaman bir koku oluyor ancak koku zamanla azalıyor. eğer azalma yoksa elektrik hattındaki bir problem yüzünden bobinler, kondansatörler zarar görmeye başladığı için koku oluşturabilir.

bravoteam
1

mobil görünümden çık