Hicbir zaman tartarak mama vermedim serbest besledim olculu yedi hep. Ara sira mamasini da degistiririm hicbir zaman mama ayirmadi ama son zamanlarda dikkatimi cekti ki az mama yiyor. Uzun suredir tartmiyordum, 4.5 kg iken 4'e dusmus.

Endiselenmeli miyim ne gibi bi kontrol yaptirabilirim?


 

Ne kadar sürede verdiği önemli. Yine de ortalama yetişkin bir kedi için 4.5 altı sıkıntı. Mamayı neden değiştiriyorsunuz? Mama değişimi iyi bir şey değil.
Miktar konusu da mamadan mamaya değişir, benim kedim 3 kilo virbac ile 7 kg brit care mamayı aynı sürede tüketiyor mesela.

aynabugusu

Ne kadar surede verdigi hakkinda hic fikrim yok. Mama degistirme sebebim de cok sacma gelebilir kulaga ama hepsinin vitamini minerali farkli diye.

floydian

Bir kedi normal şartlar altında asla yemekten vazgeçmez, kilo vermez. Ya sabit kalır ya artar. Mutlaka altında yatan bir sebep olmalı, yarım kilo az değil. Yetişkin bir kedi 5 kilo civarında olur. Veterinere kesinlikle götürün. Bir hastalığı olabilir bu da iştahsızlık yaptığı için yemez, ya da dişi ağrıyor olabilir. Normal bir durum değil.

sanguine

Veterinere goturun kan tahlili yapar. Belki basit bir sorunu vardir, dislerinde fln sorun olunca da yiyemiyorlar. Keyfi fln yerindeyse durgunluk yoksa bu iyiya isaret. Siz zaman kaybetmeden veterinere gidin

oscar

Bizim sokakta beslediğimiz kedi de aynı böyle oldu. Yaş mama açtık onu bile yemedi. Gölgeye geçip oturuyordu anca. Normalde peşimizden ayrılmazdı. Çok da kilo vermişti.

Belediye veterineri aradık sabah gibi, ertesi günün sabahı geri getirdiler. Kedi resmen kendine gelmişti. Ne versek yiyor yerinde duramıyordu.

Sanırım ciddi bir şey yoktu ki 1 gün de tedavi edildi.

substituent
1

mobil görünümden çık