Durum benimle ilgili değil, çevremde duydum. Sadece üzerine fikir belirtelim diye yazıyorum.

2013'te evlenmiş ve 2014'te bir kızları olmuş bir ikili var. 2015'ten beri ayrılar ama çocuk üzülmesin diye boşanmamışlar. Adam kızıyla İstanbul'da yaşıyor, kadın ise Sakarya'da. Çocuk dönem dönem annesinde kalıyor.

Bu durumdaki bir kadın veya erkekle ilişki yaşar mıydınız?

1- Boşanmamışlar ama zaten evli gibi değiller, aynı şehirde bile yaşamıyorlar. Benim için sorun olmaz.
2- Resmi olarak boşanmadığı için bekar olarak görmem, birlikte olmam.
3- Duygusal yakınlık bittiyse evlilik bitmiş sayarım, boşanıp boşanmaması önemli değil.
4- Birlikte olabilirim ancak boşanmasını isterim.
5- Bir dönem birliktelik yaşayabilirim ama ciddi, uzun vadeli bir ilişki düşünmem.

 

Evler ayrıysa kağıt üstünde boşanmamış olmanın anlamı ne? Çocuk evlilik cüzdanına bakıp mı rahatlıyor?

Neden boşanmadıklarını öğrenmeden ciddi ilişkiye kalkışmam.

Bruce

Benzer bir durumdaydim. Erkek tarafıyım :)
Evler ayrı, fiilen tamamen ayrı ama kağıt üzerinde devam ediyordu evliliğim.
Bunu bu şekilde bilen biriyle bur süre ilişkim oldu, bir gün seninleyken çok mutluyum ama yalnız kaldığımda da kötü hissediyorum böyle devam etmek istemiyorum dedi ve bitirdi.
Başka birisi de o dönem içerisinde bunu hiç sorun etmemişti.
Bir faydası olur mu bu cevabın bilmiyorum.

kisa

İlişki yaşamam. Bir de çocuk 10 yaşında olduğuna göre anne ve babasının neden ayrı evlerde yaşadığını ve kendisinin neden babasında kaldığını sorgular. Yani bunu anlayabilecek ve sorgulayabilecek yaşta. Durum çok tuhaf.

Güven vermiyor o sebeple boşansa bile yaşamam ilişki.

Yani resmi olarak sırf çocuk üzülmesin diye bosanmiyorlar ama evler ayrı. Durum çok saçma. Cümlemin başında sanki dikkatli okumamisim gibi geldi bana o yüzden ekleme yaptım. Dediğim gibi böyle bir insanla asla ilişki yaşanmaması lazım.

rock n roll

"çocuk üzülmesin diye boşanmamışlar" kismi cok net red flag. bulasmazdim, ozellikle turkiye'de. baska adam mi yok diyorum.

hot potato

'Ayrı evde yaşıyor olmalarına bakılmaksızın, evlilik akdi devam ettiği sürece, tarafların birbirleri olan her tür evlilik sorumluluğu devam eder' der Yargıtay.

Eş her an 'Bu şahıs, evli olduğumuzu bilmesine rağmen eşimle ilişki yaşamakta ve evlilik kurumumuza zarar vermektedir.' diye size tazminat davası açabilir.

Eşinin yaşadığı evde hakkı vardır. İlişkiniz esnasında ve alt çıplak haldeyken her an baskın verip, rezalet çıkarabilir, sizi rezil edebilir, eşine evlilik yükümlülüğünü aksattığı için boşanmasız nafaka davası açabilir.

Bu konuların tecrübelisi olarak daha iki sayfa yazabilirin de, konuyu şöyle özetleyeyim.

Bir restoranda boş bi masaya bırakılmış yarım yemeğe hallenirseniz, tabak sahibinin her an geri dönme ihtimalini göze almanız gerekir.

Mirket

Evliyiz ama ayrıyız, yataklarımız ayrı, çocuk var o yüzden boşanmıyoruz vs. ifadelerinin %99'u yalandır. Metres olmak istemiyorsanız, uzak durun.

Çocuğu için boşanmayan, çocuğunu üzmemek için ilişkide yaşamasın...


.

kartallar yuksek ucar

öyle saçma şey mi olur ya. çocuklar ayrı şehirlerde yaşayan anne babalarını görüp ayrıldıklarını anlayamayacak kadar salaklar mı? kimi kandırıyor bu insanlar cidden anlamıyorum. evliyiz ama ayrıyız. hıhı öyledir kesin.

deartheodosia

tabiki bal gibi ihanete girer. ünlüler hep buna sığınır zaten. ece erken, tuba ünsal, kıvılcım ural hep evli erkeklerle ilişki yaşayıp bahane olarak bunu sunmuşlardı ama sözlükte falan epey taşlanmışlardı. yuva yıkan kadınlar denilerekten. yani bahane olarak yuva zaten ayakta değildi denmesi inandırıcı olmuyor ki zaten de bu çekişmeli ayrılıklarda kadın tarafı boşanmayı istemiyor. istese hemen biterdi de mi?

geveze yazar

Ahlaken bir sorun görmüyorum bence boşanmış sayılırlar fakat burada sorun boşanma sürecini sağlıklı bir şekilde tamamlamaya kalkmamış birinin hayat becerilerini zayıf bulurum

insanlar dünyada çocuk 1 yaşındayken de boşanıyor 10 yaşındayken de, bu konuda ikisi de bu sürece kalkışmamış bana anne ve baba da sorumluluktan kaçınıp çocuk üzülmesin hikayesine sarılmış gibi geldi

Bu yüzden böyle bir erkek ya da kadınla ilişki düşünmem

grimavi

2- Resmi olarak boşanmadığı için bekar olarak görmem, birlikte olmam.

ayrıca devleti ayrı görünce üzülmeyen çocuk boşandıklarında mı üzülecek? Umarım bahane değildir

kondansator

ben büyük konuşarak 2 diyorum, hayatıma başka birinin dramasını alamam.

şuan takip ettiğim yabancı bir influencer, evli ama boşanma aşamasındaki bir adamla beraber. amerika'daki bir eyalette eğer ağır bir olay yoksa, boşanmalar 1 yıl öncesinden sonuçlanmıyor. bu adam da boşanma için başvurmuş ve 1 yıl beklemek durumunda. ama influencer bu adamla bir sürü fotoğraf, video falan paylaşıyor yakınken, öperken falan. Adamın yasal eşinin bunları zina kanıtı olarak mahkemeye vermeyeceği ne malum?

bu ilişkideki yasal eşin de bunu kullanmayacağı ne malum?

rallied

Çocuk üzülmesin diye boşanmayan insanlar aynı evi paylaşır. Madem çocuğu düşünüyorlar neden evler ayrı? Sebebi başkadır o işin resmiyete dökülmemesinin. Bana güven vermedi.

cilekli pasta

kartallar yuksek ucar+1

yalanini sevdigim biriyle selamlasmam. erkeklerin boşanmama sebebi karisinin baskasiyla evlenmesini önlemek veya hayatina su an biri girse zorbalamak falandir. evliler de ayri ulke/sehirde yasayabiliyor bunu ayrilik olarak gormem anca "metres" olursun.

ya bu yalanina kendi bile inaniyorsa daha buyuk red flag

ala09
1

mobil görünümden çık