Evimizde misafir bir kedi var.. tekir oğlan . 7 yaşında. ev kedisi dışarıyla teması yok(tu) . 2 yıldır hiç aşı , parazit hapı vs almadı .

Sabah evden kaçmış . gün boyu dışarda kaldı . akşam evi bulamamamış . arka bahçedeki odunluğu sığınmış. çok ürkmüş . kaçıyordu .bende zorla yakaladım , sağ kol dirsek altından kötü bir şekilde ısırıldım. 2 saat falan kanadı. dişlerini geçirdi resmen . anında şişti kolum. Derhal bol sabunlu su ile yıkadım. kanama epey devam etti. kolonya ile pansuman yapıp, eczaneden terramcyn ve sargı bezi alıp sardım. ağrı acı bişey yok . ancak halen epey şiş kolum.. bastırınca hassasiyet var.. 6 saat oldu.

Acile de gidip meşgul etmek istemiyorum. Bişi çıkarmı bundan..

Daha öncede kendi kedim tarafından defalarca ısırıldım bişi olmadı ama gün boyu dışarda kaldı bu defa.. ondan endişelenmelimiyim..

 

Derhal kuduz aşısı olmanızda büyük yarar var. Alınacak risk değil.

Geçmiş olsun.

10551037

Çok büyük ihtimalle bişey olmaz. Fakat kuduz ihtimali milyonda birse bile gidip 3 5 iğne yemek çok daha makul bir hale gelmiş oluyor zira dönüşü yok biliyorsunuz.
Ayrıca iltihap, enfeksiyon riski yine bi hekimin görmesi de iyi olabilir.

Geçmiş olsun.

hedep

Kedi ısırığı çok tehlikeli olabilir, ağız faunası bakteri cenneti çünkü. Çok ciddi enfeksiyona sebep olabiliyorlar. Doktora gidin, antibiyotik tedavisi başlatır muhtemelen.

stimpak

kediyi takip et kuduz olmuş mu diye.

sizofren06

acile gidiniz. yapılması gereken sabunlu su ile yıkamışsınız ancak şişmiş. enfeksiyon riski yüksek. acilde kuduz, tetanoz hepsini hallederler.

surprise

ben sokak kedisi tırmaladığında bile geçen kuduz aşısı oldum.
kuduzun şakası olmaz. düşük ihtimal ama o düşük ihtimalin sizi bulması anksiyetesi bile yeter.

rentts

acile gidin tabii ki. şişlik ve kızarıklık sürüyorsa dedikleri gibi enfeksiyon riski yüksek. kısa sürede hallolacak bir meseleyken uğraştırır yoksa.

kuduz aşısı için de başvurun. vaktiyle ben de oldum. takibinde olduğu için ağır bir tedavi süreci olmuyor. tedbir maksatlı iğnelere başlıyorsunuz. hayvanı sürekli gözlemeniz lazım. eğer hayvana bir şey olursa o zaman ağır tedaviye başlanıyor. ancak aradaki süreyi kaybetmemeniz iyi olur.

air

Dışarısıyla teması olmayan hayvana nereden kuduz bulaşacak? Güzelce temizleyin, acillik tabii ki bir şey yok doktora gider antibiyotik alırsınız eğer şişme, ağrı devam ederse. Kaçan kedi huzursuz olur yakalanırken ısırır da, ama kaçıp aynı gün kuduz olup, saatler içinde saldırganlaşıp sizi ısıracak gibi bir senaryo yok. iyice paranoyaya döndü bu iş.

sibertenik

Sargı beziyle sarmayın bu arada ısırık açık bırakılır.

sibertenik
1

mobil görünümden çık