Ailem senede birkaç ay normalde izmir'de.
Izmir'deki daire onlar için gereksiz büyük (120m2), markete bile arabayla gitmek lazım ve toplu taşıma otobus ve dolmuş.

Istegimiz çok daha ufak, 2+1, düz ayak ve metro yakını herhangi bir ilçeye tasimak bu evi. Çıkıp yuruyebilecekleri yer olursa çok güzel olur çünkü şu an yaşadıkları yer tepe olduğu için her yer yokuş, yürünmüyor.
Bütçe max 3 milyon gibi simdilik.

Hem onlar artık çok az izmir'de olduğundan ve ben de olmadığımdan hangi ilçe olur vs bilgimiz yok. Emlakci arkadaşım yardim edecek ama sizin tavsiyeniz varsa ona göre de bakmak isterim.

 

fahrettin altay-konak arası inönü caddesi ile sahil arasında bir yer tercih ederdim ben olsam. güncel ev fiyatları konusunda bilgim yok ama o fiyata illa ki bulunur diye düşünüyorum.

tepedeki psychedelic adam

Üçyol metro ile bozyaka ssk arasındaki evlere bakın. Bölgenin zemini sağlam ayrıca çok fazla yeni bina yapıldı oralara.

HellKeePer

Karsiyaka mavisehir bostanlidan uzak durun diyebilirim.

encokbenisevinnolur

@encokbenisevinnolur; enteresan bilgi. Bunun sebebi nedir acaba?

logisticsmanager

@encokbenisevinnolur'un yerine ben cevap vereyim. Büyük İstanbul depremi konusu daha çok dillendiriliyorsa de İzmir, ihtimal konusunda hiç de aşağıda kalır durumda değil.

Karşıyakanın birçok yeri zemin yapısı olarak hiç de iç açıcı değil ve bahsettiğin bütçeye uygun bulunabilir evler bu konuda çok riskli. Kısa süre içinde kentsel dönüşüme girecek bir ev alman kısa süre sonra kiralık ev aramanı ve büyük bir inşaat maliyetini gerektirecek.

Mirket

@mirket; Ok anladım. Peki bu noktada nerede bakmak lazım evi?

logisticsmanager

Üçyol Fahrettin Altay arası İnönü Caddesi yakınları
Hem metro hattı üzeri, hem zemin daha uygun ve hem de fiyatlar daha makul

Mirket

Anladığım kadarıyla onların üzerinde bir konut var. Senin üzerinde konut yok. Çalıştığın kurumdan bordro alıp Konsolosluktan tercüme ve onay ile apostil yaptırıyorsun. İlkevim kredisi veren bir bankaya gidip evin epey bir kısmını düşük faizli kredi alıp 5,5 milyona Karşıyakadan çarşı yakını düz ayak sıfır bir daire alıyorsun.Sonra şu anki evin kirasıyla kredi taksitlerini ödüyorsun şeklinde de bir senaryo yazdım.

3 milyon nakit var mantığıyla yazdım senaryoyu :)

Mirket

aradigniz yer ucyol Hatay. annem yalnız başına yaşıyor inonu caddesinde ve inanılmaz mutlu semtinden. metro evinin dibinde, hersey ayaginiin altında yürüme mesafesi. evde sikildikca iki dakika markete orya buraya gidiyor, balkonda oturunca gelen gecene bakarak zaman geçiriyor. kesinlikle tavsiye ederim

oscar

@mirket söylemiş zaten ana meseleyi, şunları ekleyebilirim:

Doğma büyüme Karsiyakali olduğum için bu bölgelerin hem eski halini, hem önceki nesillerden dinlediğim halini biliyorum. Mavisehir bostanlı bölgesinin önemli bir kısmı geçmişte bataklikti ve üzerine doldurma beton ile yerleşim alanına dönüştürüldü. Izmirde birkaç yıl önce de yeni binalardan da iskartaya çıkan çok oldu.

İkincisi, müteahhitlere is yapan tesisatcisidir elektrikcisidir tanidiklarimdan duyduğum, eksik ve dandik malzeme kullanan çok, yönetmelik vs de minimum ne deniyorsa onu yapıyorlar ya da kılıfına uyduruyorlar, onun sonucu da bitmeyen lağım sorunları, hamambocekleri, apartman sakini kavgaları... izmir depreminde yıkılan yerlerle ilgili de "kolon kesmişler" propagandasını çok yaptılar ama yıkılan yerlerin çoğu öyle değildi (onlar bornovadaydi), yeni yapılmış, hala kredi taksidi ödenen binalardı.

Bu bahsettiğim sorunlardan beri gibi gözükse de karsiyaka Çarşı etrafında 2-3 arası ev bulunabilir, ama oralar da yakın vadede kentsel dönüşüme girecek yerler.

Özetle, bildiklerimin özeti bunlar. Fiyatlar ya da merkezi olması vb cezbedici gözükse de uzun vadede uzak durulması gereken bir yer karsiyaka ilçesi bu acılardan.

encokbenisevinnolur
1

mobil görünümden çık