Merhaba Duyuru Sakinleri,

Çoğunluk uyuyamamaktan yakınır; ancak ben de tam tersi bir durum geçerli. Akşamları mesai sonrası 18:30 gibi eve varıyorum. İşte yemekti, duştu derken 20:30 – 21:00 gibi esnemekten ağzım yırtılıyor ve nasıl bir uyku hali anlatamam. Baş etmenin yolu yok! Oysaki ben kitap okumak istiyorum, işte İspanyolca dersleri alıyorum, hocanın verdiği ödevler oluyor onları yapayım diyorum; hadi en kötü bir dizi izleyeyim diyorum… Mümmkünatı yok!

Bir süredir anti depresan kullanıyorum; ancak onları sabah alıyorum. Dolayısıyla uyku halinin öğlen dolaylarında olması gerekmez mi?

Çok şikayetçiyim bu durumdan. Ne tavsiye edersiniz? Doğal bir yöntem olacağı gibi reçetesiz alınabilecek bir ilaçta olabilir.

Not: Kahve dedendi. Bana mısın demedi.

 

Yemek çok ağır geliyor ya da gün içerisinde yetersiz/ sağlıksız beslenme durumu olabilir mi? Özellikle yemeyip akşama birden yiyince uyku bastırma durumu olabiliyor.

titanic kemancısı

Şöyle bir şey yapmayı deneyebilirsiniz; Saat 20.30 -21:00 civarı uyku gelince koltukta, yatak olmamalı- görece rahatsız bir yerde yarım saat kadar kestirin ve alarm kurun. Uyanınca da hemen bi soğuk su çarpın yüzünüze iyice açılsın.

o yarım saatlik uykudan sonra uyanınca uzun süre uykunuz gelmiyor olması lazım.

Kediyi üzdün

Direneceksiniz, yapacak bir şey yok. Kanepeye çökünce ben de 21:00'e kadar uyukluyorum. Sonra da uykum kaçıyor. :/ Evde işleri bitirdikten sonra yürüyüşe çıkmak iyi geliyor.

auroraaurora

@kediyi üzdün tavsiyesi bana aşırı mantıksız geldi. lütfen alınmasın ama. daha fazla uyku sersemi olup kalan bir iki saatten bi b.k anlamama ihtimali ile uykunun kaçıp geç saatlere kadar ayakta kalma ihtimali kapışır.

kan değerlerinize baktırabilirsiniz.

elorelia

peki bu saatte uyuduğunda ne oluyor? sabah çok daha erken kalkabiliyor musun?

bana da 5-6 ay önce başladı böyle erkenden uyku bastırmaya. aşırı erken kalkarak dengelediğimde güzel olmuştu :) yatırım tavsiyesi değildir, ama günlük 8 saatin üstüne çıkmadığın sürece günün hangi diliminde uyuduğunun önemi olmamalı bnce.

nolmus yani

@elorelia, ben yapıyorum bunu henüz bir sorun olmadı :D tabi bünye meselesi. Ben ayılıyorum ve kalan zamanda sersem olmuyorum. Uykunun ilk evresi zaten ne kadar derine geçmiş olabilirsiniz yarım saatte. Denemesi bedava :)

Kediyi üzdün

@Kediyi üzdün o önerinizi denedin; ama nafile! Hatta telefonu kurduktan sonra uzak bir yere koyuyorum ve sesini de köklüyorum.. Telefonda kurduğum çalar saati kapattıktan sonra tekrar kendimi sızmış halde buluyorum.

@nolmus yani yok ya! Erken kalkamıyorum. Hatta çalar saat çalmasa, muhtemelen 12 saat felan uyurum.

pangea

o zaman bi dahiliye muayenesi şart, ama anti-depresanların uyku isteğini arttırması da normal bir şey. belki psikiyatristin ile de görüşebilirsin çok şikayetçiysen bu durumdan. belki doz düşürür veya başka bir ilaca geçirir.

nolmus yani

@pangea, yerinde olsam kan testi yaptirtirdim. ben de böyleydim bir süre. meger tiroitler nanaymis.

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim

Bence vücuduna karşı çıkma ve uyu dediği saatte uyu, uyandığında yaparsın istediklerini.

Kan testi iyi fikir hakkaten. Ama kötü bişey çıkmazsa vücuduna uy.

muhayyer divan

Bence bir kan tahlili yaptırın vitaminler falan eksikse takviye alırsınız, iyi gelebilir.

Onun dışında ben şeyi merak ettiğim, verimli uyuduğunuza emin misiniz?

Mesela bende uyku apnesi mi tam teşhisini koymamıştık ama o tarz bir şey vardı.

Bademciklerim, küçük dilim falan boğazımı kapatıyordu çok büyüklerdi. O yüzden sürekli nefes alamayıp uyanıyormuşum.

Bademciklerimi ve küçük dilimi aldırdıktan sonra gün içindeki uyku problemlerim gitti.

Artık abartmayım ama neredeyse uyumasam bile 2 gün ayakta kalırım yani.

Ama bu dediğim sadece bir örnek. sizin vitamin, yürüyüş, spor, oksijen, kuru meyve... gibi takviyeler almanız gerekebilir herkesin vücudu ve hayatı farklı.

ananiyimioguz

isten gelince yarim saat kestir
sonra yemek yap, ye
yemek sonrasi bi yuruyus (yemekten sonra dinginlik cokmesin)
sonra enerji yukselir muhtemelen

sttc
1

mobil görünümden çık