Elimde kolajen, biotin ve multivitamin tabletleri var. Aynı anda birçok takviyeyi birlikte daha önce hiç kullanmadım. Farklı saatlerde alacağım ama üçünü de her gün alırsam fazla mı gelir diye düşünüyorum. Bitoini iki üç günde bir mi alsam mesela? Veya kolajeni mi o şekilde alayım?




 

her gün birini al

sizofren06

Multivitamini her gün alabilirsiniz, günlük ihtiyacınızı karşılar. Kolajen ve biotini ise iki-üç günde bir dönüşümlü olarak alabilirsiniz. Örneğin, bir gün kolajen, ertesi gün biotin ve sonra bir gün ara verebilirsiniz.

goodz

Takviyeyi ne amaçla kullanacağınız önemli bence eğer multivitamin içinde biotin varsa ekstra biotin gereksiz olacak. Bu anlamda kahveye kolajen katıp içip, multivitamini de sabahları içebilirsiniz. Multivitaminden ziyade amaca yönelik takviye daha verimli sonuç verebilir. Kolajen tablet ise gece uyumadan önce içebilirsiniz uykuda büyüme hormonu ile kullanılır.

titanic kemancısı

kolajeni c vitamini ile kullanin. mesela öncesinde bir kivi yiyin. ya da ilik suya bir limonu sikip icin.

öte yanda bunlar siradan vitaminler. nasil kullanacaginizin önemi yok. isterseniz hepsini ayni anda alin yani.
biotine dikkat edin. bir üst limit belirlenmedigi icin genelde biotini her vitamine yüksek dozda basarlar ama biotinin fazlasi da toksiktir ve asiri derecede sac dökülmesi yapar. ironik olarak genelde sac dökülmesine verilir halbuki :)

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim
1

mobil görünümden çık