Hangisi daha güzel daha yaşanılır sizce? ve neden?




 

Net diyarbakir.
Bi kere diyarbakir cok modern, imkanlari (hayal kahvesi, bar, kafe, avm vs) bayagi genis olan bir sehir. Insanlar cok daha modern. Cevrede mardin vb sehirlerin yakin olmasi cok avantajli. Mutfagi iyi.

Van’da cok iranli var, surekli akin ediyorlar sehre, kafe-bar cok sikintili, genelde iranlilarin dolustugu 3. sinif barlar var, sehrin imkanlari cok kisitli, sosyallik ihtimali cok dusuk, yollar bozuk, aksam 19’dan sonra yurumek bile zor (kadin basimiza). Gelismesi gereken, bagnaz bir sehir.

mor oje

dyb

ala09

Yaşayan daha iyi bilir ama ikisine de gittim net diyarbakır. Caddeler sokaklar evler baya şaşırtıcı seviyede iyi. Ama van’da aileden varlıklı bi arkadaşın göl manzaralı evinde kalmıştım, imkan varsa öyle bişeye mükemmeldi. Şehir olarak van’ı aşırı sevmememiştim. Turist çok o da doğru

avatar is back

vanda yasamış diyarbakırı görmüş biri olarak diyarbakır diyorum. kışı vanda geçirirseniz bir daha asla kar görmek istemezsiniz emin olun.

dedim ben sana

diyarbakır kesinlikle.

ezkaza

Net Van. İnsanı Diyarbakır lıya göre çok daha iyiniyetli sıcakkanlı. Hdp li değilsen Diyarbakır hiç sana göre değil.

damladamla

@mor oje öyle bir sallamış ki veya at gözlüğü ile bakmış ki inanamadım. Diyarbakır neymiş öyle. Neresinde gece rahat dışarı çıkılıyormuş. Neyse ki biliyoruz. Siz yine de araştırın.

damladamla

@damladamla sallamis miyim? Valla ciktim, hatta gece tek basima da takildim gayet iyi biliyorum.

mor oje

Diyarbakır +1
Medeniyet havasını alırsın. Diğer illerden ve kırsaldan 90'larda merkeze (dyb) göçenler de şehir yaşamına entegre olmuş, kozmopolit bir şehir. Kozmopolitlik de ılımlılığı getiriyor. Kürtlük/kürtçüüak diye kafa ütülemek yoktur. Sokakta gezerken korku, endişe olmaz. İstanbul'dan daha tekindir.
Van daha o kadar medenileşemedi, kozmopolitleşemedi. İran'a komşu il olma dışında sir esprisi yok.
Her iki ilden re nerelere ve kaç doğruden uçuş var diye de bakın.

abbabaabbaababbabaababbaabbabaab
1

mobil görünümden çık