Kendi işini yapan bir arkadaşımın böyle yaptığını öğrendim. Bagkurunu ödemiyor odeyebilecegi halde. Şöyle bir mantığı varmış, "zaten 65 yaşında emekli oluyoruz, 15 yılı ileride gerekirse doldururum.." "kronik bir hastalığım yok nasılsa" "kenarda birikimim de aar ani bir saglik harcamasi gerekirse" biraz ideolojik açıklamaları da var kendince. Konu şeyden açıldı, bir süredir flört ettiği kişi çok ustelemis bu konuyu ve kavga etmişler ayrılmışlar.

Ne düşünüyorsunuz?
Bu mantıkta olan biri ilişkiyi başlamaya ya da devam ettirmeye engel mi sizin için?

 

Zor, bu kadar sığ bakıyorsa olaya zaten mantıklı birisi anlaşamaz.

kimlanbu

Saçmalıyor. Epey saçmalıyor. Şahsen sırf bu sebeple onunla birlikte olmam. Bana da diyebilir, nasılsa kronik hastalığın yok ne gerek var bilmem ne. İnsan ne zaman hastalanacağını bilir mi, acil bişey olsa hastane gerekse tahlili bilmem nesi... O kadar zengin de değildir bu. Zenginse bile sağlık sigortası yaptırmayan kişi umurumda olmaz.

muhayyer divan

olurum. Zaten o sigorta neyi karsiliyor bilmiyorum. Kan testi falan bedava sadece. Ilaclar vs her sey pahali.
Sisteme yaslaninca yani hastalik yükün artacagi halde ayni parayla girebiliyorsan , genc olup yani düsük risk grubu olup yaslilari da kapsayacak sekilde prim ödeyenler bizim gibi enayiler :) ya da riskten kacanlar

sonsuz

Ne zaman öleceğini biliyormuş gibi yaşamak tuhaf. Bu özgüven hiç mantıklı değil bence.

muhayyer divan

Gayet mantıklı. Bagkurun hem sağlık hem de emeklilik anlamında ne b.ktan bir sistem olduğunun farkında olamayacak kadar konudan uzaksınız sanırım. Bence bu tür alakasız konularla ilişkiye karar vermeyi düşünerek sen onu hak etmiyorsun.

nano mercy

Pardon, düşünen kimse o.

nano mercy

Dogrusunu yapiyor.

Türkiye'de emekli olana kadar zaten ölüyorsun onu bir kenara koyalim.

Öte yandan saglik güvencesi için ya memur olacaksin ya da iki günde kapinin önüne konmayacak bir isin olacak.

(özel sigortalar da bir boka yaramiyor zaten).

Yourcousinmarvinberry

Sağlık sigortası muhabbeti üzerine eski sevgilimden de bu yüzden ayrıldık denmesi düşündürücü, alt metni olan bir söz ve sen anlayacağını anlamışsındır heralde?

tebrikler

bu bakışa sahip birisi ile zor.

kondansator

sevgilinizin sigortasının olup olmamasının size ne yararı-zararı var. çok saçma bir bahane.
sevgilim düz dünyacı oldun, aşı karşıtı olsun, köpeklerin katledilmesini savunsun ama kesinlikle sigortası olsun.

eskiden 90larda aman iş olacaksa ssklı olsun zihniyeti vardı. şimdi ise sskya bağkura dünya kadar para ödeyip emekli olunca kuş kadar maaş alıyorsun. onun yerine bağkura vereceğin parayı bireysel emeklilik yatırmak daha mantıklı.
sağlık konusundada herkes gss adı altında ücretsiz muayene-tedavi olabiliyor.

my fault

çok saçma bi düşünce bu.

adam (kısmen) haklı, onca sene prim yatır ve emeklilikte ufak bi meblağ al.
onun yerine özel sağlık sigortası yaptırır, bes yaptırır, başka şekilde birikim yapar ve değerlendirir. tasarrufunu istediği gibi değerlendirmek onun inisiyatifinde.

derseniz ki, evlenecekler ve hala sigortası yok. bağkuru olmasın ama özel sigorta yaptırsın yine kabul. hiç birini yapmaya niyeti yoksa durum değişir. ayrılıkla mı sonuçlanır bilmem ama tartışma konusu olur evet.

biseysorcaktim
1

mobil görünümden çık