bir iki kez karşılaştım, genelleme yapmak doğru olur mu bilmiyorum ama merak ettim.

mesela çoluk çocuk gezmeye çıkmışlar. çocuklar küçük yaşta. etrafta gördüklerine merak ediyorlar, heyecan duyuyorlar. o sırada nidaları da ingilizce, tepkileri de ailelerine sordukları sorular da.

bir keresinde o çocuklardan birine siz nerelisiniz diye sordum suudi dedi.

ailesi belki çocuklar ingilizce öğrensin diye bilingual yetiştiriyor diye düşündüm ama hem ailesi hem çocuklar epey anadil seviyesindeydi. tavır ve karşılaştığım yerden ötürü fakir olmadıklarını söyleyebilirim.

bir kaç kez karşılaştığım için merak ettim. anadili ingilizce olan araplar var mı?

 

10 yıl kadar önce tanıdığım Mısırlı bir kız vardı, Suudi Arabistan'da okumuştu ve hep yabancı okullara gitmişti, ailesi ile de İngilizce konuşuyordu. Ama anadili mi İngilizce idi yoksa ailecek öyle mi tercih ediyorlardı onu bilemiyorum.

peki madem

Boyle bir aile taniyorum. Suudi Arabistan'da yasiyorlar ama aslen hindistanli musluman aile, arap/hint ayrimi cok belirgin degil bizim acimizdan. Kendi dillerini de biliyorlar ama ingilizce de anadil gibiydi.

mbond

buna ben de 2-3 kere şahit oldum. istanbul'da markette çocuk ve babası ingilizce konuşuyordu. arap oldukları kesindi ama. akıcı şekilde konusuyorlardı.

xrated

Suudi arabistandayım. Çocuğundan yaşlısına ingilizceye çok önem veriyorlar. Konuşamasa da anlıyorlar. Suudi aileler çocuklarının ingilizceyi kesin öğrenmesini istiyorlar. Filipinli, afrikalı ingilizce konuşan dadılar çok, ücretleri suudiler için çok yüksek değil.

artci sarsinti

Çoğu İngiltere, malta gibi yerlerde yaşıyor

buenosdias

Benim ablam ilkokulu riyad'da okumuş, Amerikan okulunda. İngilizcesi ana dili gibidir. Amerikan/İngiliz kültürü ve tüketim ürünleri oraya Türkiye'den çok daha uzun zaman önce yaygınlaşmış.

mirty

Suudiyim demiştir ama arabistanda yaşamıyordur. Yaşadıkları ülkenin dili ingilizcedir. Bizim alamancılar gibi düşün.

adwokat
1

mobil görünümden çık