Merhabalar,

10 yıldır kurumsal bir şirketin e-ticaret departmanında çalışıyorum. Haliyle e-ticaret herhangi bir eksikliğim yok, reklam, ürün, entegrasyon, pazaryerleri olsun süreçler olsun aklınıza gelebilecek her şey vs.
Yalnız doğru ürün ve ürünün satın alma tedariği konusunda soru işaretlerim var. Eşim kendi markamızı açmayı çok istiyor ve işin doğrusu sağda solda e-ticaret dair bilgisi olmayanlar bir şekilde giriş yaptı ve 1 senede aylık 50-60k civarı net kârlârdan bahsediliyor. Hâl böyle olunca da neden kendi emeğimiz için çabalamıyoruza geliyor konu.

Sizce giriş yapmak için geç mi kalındı, sonucu ne olursa olsun denenmeli mi? Ya da nereden başlamak lazım. Sizin düşüncelerinizi ve etrafınızda bu tarz örnekler var ise onları dinlemek isterim.

Şimdiden teşekkürler.
Not: Bu duyuru kendini imha edecektir.

 

Ortada bir fırsat varsa değerlendir, yoksa düşünmekle geçer ömrün.

numlock

kendi perakende ve toptan satışını 5 yıldan fazla süredir e ticaretle destekleyen biri olarak söylüyorum kesinlikle geç kalmadın asla da geç kalmacaksın çünkü tüketiciler e ticarette aidiyet oluşturmuyor. son 10 alışverişini yaptıgı firma yerine bir başkasını seçmesi için 20 30 lira düşük fiyat görmesi çoğu zaman yeterli oluyor. yanında hediye gönderince kampanya yapınca bir bakmışsın 10000 yorumlu firma yerine senden alıyor. başlangıç noktası olarak sosyal medyayı kullanmalısın daha büyük kitleye daha uygun maliyetle ulaşıyorsun.bence agırlık vermen gereken sıralama sosyal medya - pazaryerleri - kendi websiten - e ihracat olmalı Ama başlangıç sürecinde sadece sabretmen gerekecek çünkü o siparişler bir türlü gelmeyecek belki 1 yıl zarar edeceksin.Hiçbir karşılık olmadan çalıştıgın bu sürecin ardından kar topu gibi büyümeye başlıyorsun.

spadæs

giriş yapmak için geç kalındı ise neden hala pazar yerlerinde yeni mağaza açmak için kayıt alanı var?

neden hala aynı ürünü aynı fiyata satan birden fazla satıcı var?

sorular:
geç mi kalındı?
hayır, bir ürünü üreticinin maliyetinden dahi aşağı fiyatta bulabilirsin, batanı var, deposunu boşaltmak isteyen var, işi bırakanı var, var oğlu var, ülkede 80 milyon, dünyada 8 milyar insan var.

sonucu ne olursa olsun denenmeli mi?
kesinlikle, sadece para kazanmak için değil hayat/ticaret tecrübesi için, insan ilkişkilerini geliştirebilmek için, ileride bir gün eşinin "SENİN YÜZÜNDEN hiç denemedik, benim x hayalim vardı" dememesi için.

nereden başlamak lazım?
bu sektörde çalışan sensin, 10 yıldır bu işi yapıyorsun, sence bunu biz mi daha iyi biliriz sen mi? illaki bir cevap istiyorsan; iki farklı yol var, ya önce satacağın ürünü bulacaksın sonra mağaza açacaksın, yada önce mağazanı açıp sonra ürün bulacaksın.

www.youtube.com şu adamı takip ediyorum, çok acayip hikayerde insanlar çıkıyor, evinde yaptığı kendi ihtiyacı olan şeyleri satıp para kazananlar, yurt dışı/içi farklı ürünler bulup satanlar, üreticiler, vs. vs. sadece para kazananlar değil batanları da çıkartıyor.

selam
1

mobil görünümden çık