Alkol aldıktan sonra ertesi gün aşırı depresyona giriyorum. Hatta son zamanlarda ayrılık acısı da çekiyorum. ilk defa birçok ilacı için ölsem mi diye düşündüm. Doktora da gidiyorum çok mutsuzum. sakinleştirici ilaç içiyorum o bile etki etmiyoru




 

Az önce başka bir duyuruda bezer bir cevap verdim aynısını buraya da yapıştırayım. Bunun nedeni bir gün önce alkol alman değil, bir gün sonra alkol almaman.

Sen Spor'u Alkol'le değiştir.

"Bunun nedeni, beynin ödül yolu mekanizmasıdır. Beynin ödül yolu, davranışı ve hafızayı kontrol eden bölgelere bağlıdır. Yani beynin eylemler ve haz arasında bağlantı kurup seni sürekli aynı eylemi yapmaya teşvik eder, Burada aslında spor yapmanın bağlayıcı bir rolü yok, sen beynini hangi etken olaya göre haz almaya programlarsan beyin ona göre dopamin salgılar ve onu tekrarlamak istersin. Bunu tıpkı bir narkotik köpeğinin sürekli uyuşturucu bulmaya çalışması gibi düşünebilirsin, aslında köpek orada uyuşturucu aramıyor öyle bir gayesi yok, köpek bazı kokuları duyup yerini keşfettiğinde gelen oyun topu ve mama bisküvisi gibi bazı ödülleri alabilmek için oyun tabanlı bir süreci devam ettiriyor, onun beyin ödül yolu, yani dopamine duyarlı eylemi bu. Biz de aynı yolu spor salonuna giderek yapıyoruz; sen salona gittiğinde beynin nöronları uyarır ve dopamin salgılamaya başlarsın, yani bağımlı olduğun bir eylemi gerçekleştirdin ve ödül olarak dopamin salgıladın, bu yapmazsan dopamin salgılayamazsın ve mutsuz olursun ama dopaminle çok fazla uğraşmamak lazım beyindeki temel hormonlar arasında en sakat olanı dopamindir fazla salgılarsan ayrı dert az salgılarsan ayrı dert, her zaman dengede olması lazım."

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

Alkol içtiğin zaman (diyelim ki akşam 7-11) saat başı 1 litre su iç. Hem çakırkeyif kafayı yaşarsın hem de ertesi güne bir etkisi olmaz. Bol bol içersin, tek handikapı :)

Depresyon için lustral alıyor musun? Belki dozunu yükseltmen gerekir. Doktora danış. Aşk acısı geçiyor zamanla, günlerin boş geçmesin, önceden iptal edemeyeceğin sosyal programlar yap.

gabe h coud

+ geçmiş olsun.

gabe h coud

Naptın hocam biraz kafan dağıldı mı

numlock

Alkolü fazla kaçırınca bendeki en büyük akşamdan kalma etkisi de aşırı mutsuzluk, depresiflik, anksiyete ve karamsarlık oluyor.
sırf bu yüzden fazla içmemeye çalışıyorum.
mide bulantısı, baş ağrısı filan değil.

burfak

Cipralex içiyorum 20 gün içinde etki etmezse değiştirelim dedi doktor. Spor yapabilmezsem iyi olacak da yemek yemeye bile üşeniyorum. İşten ayrılıp hastaneye yatma fikrim var.

ashleybon

Cipralex hayatı mahvediyor, ilaçla birlikte çok normal.

gabe h coud
1

mobil görünümden çık