Ama sanırım yanlış sporu sevdim. Türkiye'de formaliteden bile olsa bir federasyonu yok sanırım beyzbolun. Hatta baştan sona Türkçe seslendirilmiş beyzbol maçına bile rastlamadım.
Tamamen umutsuz mu durum? Türkiye'de olmuyor mu bu iş? Neler var?
Ragbi federasyonuna bağlı şekilde 2023'te çocuklar ve 16 yaş üstü şeklinde ligler görünüyor. 2024'te oldu mu/olacak mı bilmiyorum
Beyzbol bilmeyen için çok sıkıcı ve hiçbir heyecanı yok, ben de bilmediğim için çok sıkıcı ve heyecansız görüyorum, muhtemelen herkes öyle görüyordur, o nedenle Türkiye için "Bi de onunla mı uğraşalım" seviyesinde görülüyordur muhtemelen o nedenle herhangi bir geleceğinin olması mmükün değil, ha varsa belki üniversite seviyesinde deneyen birkaç yer vardır ama bence kayda değer bir aşama göremez.
@kaleci ben de anlamsız anlamsız bakıyordum, bu kadar anlamıyor olamam deyip derinleştikçe biraz fazla bilgi edinmiş oldum heralde. Şimdi seviyorum durduk yere. Otobüste falan mlb replaylerini izlemeye başladım. hayırlısı artık, üzücü. :D
dunyanin en sacma sporu hocam. amerikalilar bile izlemiyor. izlenme oranlari dusuyor. biz maca gittik, genelde mactan once otoparkta mangal kulturu var.
mac basladi ama herkes hala mangala devam ediyor. cunku mac heyecanli oldugu icin gitmiyorlar, aktivite olsun diye gidiyorlar.
sonra maca girdik. arkadas anlatti. kurallari anladim, toplamda 2 maca gittim. ama oyun olmuyor macta. yani atislarin yarisi gecersiz atis, pitcher dogru yere atamiyor. gecerli atislarin yarisina batter vuramiyor. batterin vurduklarinin yarisi direkt outa gidiyor, oyun olmuyor. yani 8-10 atistan biri oyun oluyor.
kriketle birlikte dunyanin en sacma takim oyunudur, iddialiyim.
@antikadimag ne bileyim, fena değil ya :D
Yiğit Tezcan var youtubeda f1 yorumculuğu falan da yapıyor. O da hayatının bir bölümünü beyzbola adamış, hâlâ sıkı bir şekilde takip ettiğini söylüyordu. Belki onunla iletişime geçebilirsin sosyal medya üzerinden. İstatistik sevenler için müthiş bir spor olduğu söylenir çünkü her şeyin istatistiği var ve genelde durağan oyunlar üzerinden olduğu için dış etkilere kapalı istatistikler. Ayrıca ABD'nin en eski sporu olarak pek çok hikayesi, laneti falan var. Japonya'da da çok popüler hatta şu an ABD'den daha iyi oyuncu çıkarıyorlar. En çok para kazanan mlb oyuncusu Japon
@nundu, Evet istatistikleri takip etmesi de çok eğlenceli. Bir de belli bir şema var, top atıldıktam sonra olan biteni takip edip ne olduğunu, nasıl olduğunu, neden olduğunu anlamaya çalışıp bir sonraki atışı bekleme olayı hoş bence. Bir atak, bir gevşeme döngüsü olması hoşuma gitti aslında. Sürekli akan bir şeyi takip etmekten daha farklı bu.
Dediğin kişiye bakacağım, teşekkür ederim.