Skolyoz hastalıgım oldugunu dusunuyorum ve bir doktora gorunmek istiyorum. Tamamlayıcı saglık sigortam var. Skolyoz dogustan gelen bir hastalık tipi mi acaba? Dogustansa sigorta muayene ve tetkik karsılamaz malum. Dogustansa devlete gideyim kafadan.




 

Doğuştan da olabilir, sonradan da oluşabilir. Doğuştan olanlarda genelde çok küçük yaşlardan itibaren eğrilik gözle görülür şekilde artacağı için illaki bilirdin. Yeni fark ettiysen, egzersizle frenlememene rağmen eğrilikte ciddi bir artış söz konusu değilse sonradandır. İlk iş olarak devlete gidip röntgen çektir, derecesini öğren.

moonie

Ozele gitsem buyuk ihtimal bunu "gecmisten gelen hastalık" sınıfında gorup sigorta sirketi odemeyecektir yani degil mi?

norules

Genelde hızla boy atan kişilerde oluyordu birden uzayan

the sound and the fury

Direkt dahil olmayana hastalıklar da var, skolyoz da dahil olabilir onlara önce bir poliçe detaylarını kontrol edin

jülsezar

Bende de var. Ameliyat oldum. Tamamlayıcı sağlık sigortası karşılamıyor.

cemallamec

@cemallamec Önceden konulmuş bir Skolyoz teşhisiniz varken mi karşılamadı TSS? Yoksa sizin durumunuz da benim kendim için bahsettiğim gibi miydi?

norules

sigortalarin bekleme sureleri olur. bu tur omurga hastaliklari bekleme suresine tabidir. bekleme suresini doldurmadan teshis alirsaniz policenize kapsam disi olarak eklenir skolyoz. bekleme suresini gectiyseniz (ya da omur boyu yenileme garantisi aldiysaniz) teshis alsaniz da sigorta kapsaminda degerlendirilme ihtimali yuksek.

dogustan da gelebilir, sonradan da olabilir. sigortaya karsilatmak istiyorsaniz bekleme surenizi ogrenin mutlaka, police sartlarinizda yaziyordur (genelde 2 sene yapiyorlar omurga rahatsizliklarini).

in vino veritas

Genetik yatkınlık önemli tabi ama spor,ftr ve ameliyat seçenekleriyle düzeliyor.

mikahakkinen

@norules yen gördüm, bu tür hastalıklar sonradan teşhis konsa da karşılamıyor.

cemallamec
1

mobil görünümden çık