android kullanicisiyim. hiç iphone kullanmadım daha önce. yıllar sonra değerini kaybetmesin, iyi fotoğraf çeksin, uzun süre kullanabileyim vs diye almak mantıklı geldi. alınır mı, evetse hangisi alınır?




 

15 pro al uzun vadeli kullanmak için. düzleri biraz kırpılmış oluyor. yurtdışı 1100 dolara bulursun telefoncularda. 8 ay açık 4 ay yedek telefonla kullanırsın.

elin ufaksa max alma ergonomik olmuyor. güvenlik virüs gibi şeylerde dikkatli degilsen iphone bu konuda seni kurtarır. tavsiye ederim kesinlikle. ama kaçak göcek programlar kullanıyorsan seni memnun etmez.

xrated

ASLA ASLA :d beni dinle mutlu kal.

ben yaptım sen yapma. kafamı duvarlara vursaydım da almasaydım. canım samsung’umla ne mutluymuşum :)

hemen ısınıyor, batarya hızlı bitiyor, tv vs uyumsuz, herşey üyelikli, üstelik kasa halıya düşse yamuluyor ve değişimi yok cihaz değişiyor ve telefonun 1/3 ü kadar ücretli. kesinlikle tavsiye etmiyorum ve en kötü telefon deneyimindi. iphone 5s benim için halen kraldır.

şimdi samsung a geçmek istiyorum ama 50k ödediğim telefon çerçeve kenarındaki 2 ufak ezik sebebiyle 38k ya sayılıyor. yapabilsem bi sn düşünmem s serisine geri dönerim. hiç tavsiye etmiyorum şahsi deneyimim çok kötü.

baldan kaymak

@baldan kaymak ama iPhone dışındaki telefonlar çok değer kaybediyor. 1-2 yıl sonra değiştirmek istersem kötü olur

yuvarlanantencereninkapagi

bütçene göre al işte. 15 alabilirsin 16yı bekleyebilirsin acelen yoksa.

jelly bear

sizin gibi düşünerek yaklaşık 2 yıl önce iphone 14 aldım. yurtdışından aldığım için pişman değilim. ama tr fiyatı bence verilmez. neredeyse samsung s serilerinden hiç bir farkı yok. dediğiniz gibi değerini koruyor bu güzel bir artı ama bir telefonu 5 sene ve üstü kullanacaksanız ortada (bence iphone da olsa) bir değer kalmıyor. 5. sene önce çıkan iphone ile samsung s serilerin 2. el fiyatlarına bakılabilir. hatta baktım şuan 5 sene önce çıkan iphone xs 11k civarında samsung s10 ise 6k civarında. zaten alırken de arada neredeyse 1.5kat fiyat farkı var. tabi tercih sizin bence o kadar da fark yok. toplumda bir iphone sevgisi var ama.

belkider

14 yıldır iPhone kullanan biri olarak ve yakın zaman önce 15 Pro Max alan biri olarak tavsiyem, yapmaman yönünde.

Alışırsan bu sefer Android'e geçmen zorlaşabilir. iPhone fiyatları bence anlamsız pahalı, aradaki fiyat farkını hak edecek bir durum bence yok. Tamam güzel telefon ama aradaki fiyat farkı kadar güzel değil. Benim Apple tarafında kalmamın tek nedeni, artık iyice alışmış olmam ve geçiş yapmamın çok zor olması.

Değer kaybına da bence fazla takılmamak lazım. Türkiye gibi bir ülkede 1-2 senede bir telefon değiştirmek aşırı zengin olmayan biri için bence büyük müsriflik. Evet Android cihazlar ikinci elde iyi para etmiyor ama alırken de ucuza alıyorsun. Ben olsam paramın yettiği Android'lı cihazı alır, gittiği yere kadar kullanırdım. İyi cihaz istiyorsan hiç uğraşma S23 Ultra al geç. Asla 15 Pro Max'in altında kalan bir telefon değil.

10551037

Android telefondan sonra iPhone alışman çok ama çok zor olur. Ben de aynı şekilde iPhone almıştım, ikinci gün tekrar eski telefonuma döndüm.

etna

baldan kaymak +1

8 aydır 13 kullanıyorum. hediye geldi diye geçtim. evet fotoları iyi çekiyor vs ama kendi telefonummuş gibi hissettirmiyor. stabilizasyon, hızlılık konusunda da çok abartılmış. bundan önceki telefonum samsung a71'di, 4 sene kullandım, elimde oyuncak ediyordum. hala "ulan çok saçma ya, ne alaka" dediğim o kadar durum var ki sayamam.

evet android piyasası kötü, alınca çöp oluyor ama yine de değer be.
bir de yeni güncellemeyle foto kalitesini iphonelardaki gibi yükseltileceğini, uygulamalar yüklenince kalite farkı olmayacağını okumuştum ama ne zaman olur bilmiyorum.

MtKrt
1

mobil görünümden çık