Eşi hepatit b taşıyıcısı olan iş arkadaşım şeker ölçüm cihazı kullanıyor ben de kendi değerimi merak edip yaa benimkini de ölçebilir miyiz dedim kabul etti ve ölçtü. Iş işten gectikten sonra hastalık bulaşma ihtimali aklıma geldi ve ona da bişey söyleyemedim. Iğneyi değiştirip değiştirmedigini bilmiyorum soramadım utandım.

Hepatit b bulaşma ihtimali var mı bana?

Lütfen neden böyle bişey yaptın demeyin salaklık yaptığımı biliyorum. Bir an dusunemedim maalesef:(

 

Hepatit B virüsü vücut dışında 1 hafta falan hayatta kalabiliyor sanırım ve en yaygın virüs bulaşma yöntemi enfekte olmuş iğne paylaşımı, yani anlattığın senaryoya göre bulaşma riski var.

Ya ben bulaşma ihtimali var dedim de iş arkadaşında da virüs varsa bulaşır virüs yoksa sadece eşi hepatitse sana neden bulaşsın ki anlamadım herkes aynı cihazı mı kullanıyor?

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

Arkadaşınız İgne degiştirmemek gibi saf bir kötülük yapmamıştır umarım. Eger İgne degiştirmediyse bulaşmıştır. Ama sanmıyorum eski igne kullanacagını çünkü kullan at oluyor igneler. Ara sor kafama takıldı igne degiştirmiş miydim diye.

O cihazların ignesi dedigim gibi kullan at tarzında olmakta

limonlu eksi

Sadece taşıyıcı ise de hastalık bulaşır mı peki?

FreSh

Taşıyıcı demek virüsü taşıyan ama kendisi virüsle ilgili aktif semptom göstermeyen kişilere denir, yani bu kişiler hastalık belirtisi vermez ama hastalığı bulaştırabilirler.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

umarım ben de ölçeyim dediğinde iğneyi değiştirmiştir, yani ilk akla gelen bu olmalı, hele kullanan hepatit b taşıyıcısı ise.

eskiden kağıt paketli tekli metal lansetler olurdu. kağıdını açıp parmağı deler, çöpe atardın. saklayıp bir daha kullanayım denmezdi. ama şeker ölçüm cihazlarının parmak delme kalemleri var. kalemin içini açıyorsun, eski iğneyi çıkarıyorsun, yeni iğneyi takıp yerine yerleştiriyorsun, iğnenin kafasındaki korumayı kırıyorsun ve kalemi kapatıyorsun. öyle her kullanımda aç değiştir kapat yapmak kolay değil. o yüzden kullandım değiştireyim dememiş de olabilir. mesela ben cihazı sadece kendim kullandığım için delerken acıtmaya, zor delmeye başlayana kadar aynı iğneyi kullanıyorum.

kibritsuyu

Bu dediklerinize göre değiştirmiş olamaz çünkü bu yaptıklarını fark ederdim. En iyisi ben en yakın zamanda test yaptırayım :(

FreSh

Eşi hepatit taşıyıcısı demişsiniz. Her şeyden önce eşinin de o cihazı kullanmış olması ve iğnenin değişmemiş olması gerek. Zannetmem ki arkadaşınız kendisini tehlikeye atsın? Sonra aynı iğneyi size de kullanmış olması lazım...

strawberry first
1

mobil görünümden çık