El temizliğini çok önemseyen biriyim, geçirdiğimiz pandemi süreciyle beraber bu durum bende biraz da takıntı haline dönüştü maalesef. Yani normalden daha fazla ellerimi yıkadığımın farkındayım. Hal böyleyken de ellerim kuruyor. Nemlendirici krem sürünce görüntü güzel oluyor ama ellerimi 2-3 kez yıkadıktan sonra yine kuru bir görüntü oluşuyor.

Sanırım kullandığım sabunun da fazla kurutucu bir etkisi var. Elleri çok kurutmayan sabun türü önerileriniz var mıdır acaba? Bilenler bilgilendirebilirse çok memnun olurum.


 

kati sabunlar daha az kurutuyor. bazi sivi sabunlar da nemlendiricili oluyor onlar da kurutmuyor. benzer bir dertten muzdaribim ben kati sabun tercih ediyorum.

in vino veritas

Bir zeytinyağlı sıvı sabunları, bir de Dove'un sıvı sabunlarını beğeniyorum ben.

kobuzchu kiz

Katı sabunlar daha az kurutuyor evet. Bana doktor elimi katı sabunla yıkamam gerektiğini söylediği için yıllardır katı sabun kullanıyorum.
Olivos diye bir marka var. Sahibi babamın arkadaşı. Üretim tesisleri falan tertemiz. Ürünleri çok güzel. Bana hediye geldiği için satış yerlerini net bilmiyorum ama online satışları var. El için 3*100 gram olan setleri, vücut için parfümlü sabun serisini, misafir sabunu için de sıvı sabunu kullanıyorum. Sıvı sabununu ben de bir kaç kez kullandım. Normalde marketteki bilindik markaların sabunları ile 2 kez yıkasam yüzük parmağım egzama oluyor. Olivos’ta o olmadı. Hepsine kefilim, bir deneyin en azından.

Bir de günde en az bir kere mümkünse yatmadan önce bariyer destekleyici bir krem sürerseniz elinize (mümkünse gece) o da kuruluğu azaltacaktır.

irene

bence bu cok ok ty.gl

defne sabunu vs de kurutmuyor ama onlar cok dagilip bulasiyor sabunlukta kotu goruntu

ala09

dove katı sabunda şaşma

my fault

Alerji ve egzamam var elimide cok yikarim cok ilginc bi sekilde hobby elime dokunmuyor

eja
1

mobil görünümden çık