baldirlar neden agrir?

özellikle seyahat ederken cok agriyor. masajla azaliyor ama sonra yine devam ediyor. ciddi anlamda her gün bu aciyi cekiyorum.

sizde neden olabilir?

 

Baldırda kalf kası bulunur, kalf kası koşma yürüme hoplama zıplama gibi tüm hareket modellerinde ileri hareket edebilmek için topuğu yukarı çeken kas grubudur, ağrı burada oluyorsa muhtemelen ters bir hareket yapıp bu kası zedelemiş olabilirsiz diye tahmin ediyorum zira kalf kası normalde çok fazla strese maruz kalan ama buna rağmen güçlenme potansiyeli en düşük kas gruplarındadır, o nedenle çok kolay sıkıntı çıkarabilir.

Bu arada baldır derken dizle topuk arasında olan bölgeyi söylediğini kabul ederek cevap verdim çünkü insanlar genelde quad ve hamstring bölgesine baldır diyor ama orası baldır değil.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

Kas krampları yaşıyor musun zaman zaman? Evet ise magnezyum eksikliği ihtimali çok yüksek diye düşünüyorum. Doğru magnezyum formunu bir süre alırsan ağrıların azalacaktır. Bir de D vitamini ve OMEGA 3 ve d vitamini eksikliğini tamamlamak iyi olacaktır.

muhayyer divan

'Ağrıdığı zamanlar ayaklarım da sanki yanıyor, soğuk zemine basınca rahatlıyorum.' da diyor musun?

Mirket

(bkz: düztaban) olabilir.

goodz

@mirket, hayir sadece masaj rahatlatiyor.
@muhayyer, evet tesekkür ederim.

robert bosch

@goodz

Düztabanlığı ben yaşıyorum, baldır ağrısı çok nadir olur, çoğunlukla tabanlar çok ağrır, krampa yakın ağrılar sonunda da kramp gerçekleşir. Baldır ağrısı kas ağrısı olduğu için magnezyum eksikliği daha yüksek ihtimal gibi göründü.

muhayyer divan
1

mobil görünümden çık