bilgisayarcıya verdim 10 gün sonra sata ssd arızalıymış onu değiştirdim düzeldi dedi. eve getirdim hala 100 derece gösteriyor.

asıl sorun da şu: işlemci 100 derece gösteriyor ama pc buz gibi, hiçbir sorunu yok fakat bilgisayar kendi kendini korumaya alıp kastırıyor.

yardımcı olursanız sevinirim? bilgisayarcı yarın getir bir şey daha var aklımda dedi, götürmeden fikirlerinizi almak istedim.

 

sıcaklık için ssd değiştirmek güzelmiş :D

laptop mu?
işlemci üzerinde metal bi plaka ve ona bağlı borular oluyor, hepsi fana gidiyor. Bir şekilde işlemci ile onun teması kesilmiş olabilir. İşlemci 100 derece oluyordur ama soğutacak sisteme ulaşamıyordur. Tabii durduk yere işlemcinin 100 derece olması da normal değil, arkada virüs (kriptopara miner vs.) bişeyler çalışıyor olmasın?

nhk ni youkosu

@nhk ni youkosu hayır kasa. 4 sene önce toplamıştım.

hatırlıyorum da bir keresinde cloudminer kurmuştum pc'ye. ama defalarca kez formatladım pc'yi silinmemiş midir o?

aeroknight

Aynı bilgisayarcıya götürürsen yine aynı sonucu alırsın.

hebanon

@hebanon buralarda ondan başka tandığım yok işine güvendiğim. ilk kez bu sorunumu halledemedi.

aeroknight

4 sene önce topladıktan sonra hiç termal macun yenilendi mi? Sorun büyük ihtimalle ya budur ya da @nhk'nın dediği şekildedir.

ssd arızalı falan da değildir, zaten sorun çözülmemiş. ssd satmış size :) Ben sizin yerinizde olsam ssd'yi iade eder kendiminkini geri takardım. Umarım size iade etmiştir çıkardığı ssd'yi.

güveniyorum demişsiniz ama zannediyorum bilgisayarcıların hiçbirisi güvenilir değil. tekrar götürecekseniz bilgisayarınızdaki donanımı listeleyen uygulamaların birini indirin oradan tüm donanımlarınızı gösteren pdf'in 2 kopya halinde çıktısını alın. Biri sizde kalsın, birini de seni izliyorum anlamında laptobun çantasına koyup öyle verin bilgisayarcıya. Laptop dönünce de yeni bir tarama yapıp karşılaştırın donanımınızı.

akhenaten

@akhenaten ssd'yi o takmıştı zaten garantiden değiştirdiğini söyledi.

pc dediğim gibi kasa.

termal macununu da değiştirmiştik evet.

aeroknight

pc ve termal macunu değiştiyse benim aklıma yazılım(virüs vs.) geliyor ya. İkinci işletim sistemini kurmak veya windowsu safe modda açıp bir de öyle bakmak falan mantıklı olabilir. (bu arada laptopta ağır iş yaparken 100'ü görmek kolay ama pc'de düzgün bi soğutucu varsa 80-90'ı geçmek zor bence. Ben hayvan gibi render alırken bile 80'lerde dolaşıyordu)

NOT: (gerçi 4 sene önce topladık demişsiniz bu kısım iptal ama başkası görür işine yarar diye bırakayım) Son zamanlarda 13. ve 14.nesil Intel işlemcilerde fazla voltaj çekerek yanma problemi var diyorlardı. Sizin işlemci bu nesillerdense işlemci gidiyor olabilir.
www.technopat.net

nhk ni youkosu

Öncelikle işlemcinin 100 derece çalıştığı nereden bakıyorsun. Işletim sisteminden mi bios dan mi ?

kaiserr76
1

mobil görünümden çık