devletten izin vs alınması gerektiğini biliyorum, başvuracağım ancak sorum şu. 120.000 euro gibi bir tedavi masrafı var, normal şartlarda bunun ne kadarını toplayabilirim online kampanya yapsam? ya da sgk türkiyede tedavi şansı kalmadığında ödemeyi yapabiliyor mu? ne yapacağım şaşırdım, yol gösterirseniz sevinirim.




 

Geçmiş olsun öncelikle.
Akıllı ilaç falan mi bahsedilen süreç?

logisticsmanager

Çok geçmiş olsun,
Avukat Dilşad Enhoş var.

Rahmetli babasını kanserden kaybetti ve sgk ile akıllı ilaçlar konusunda çok ciddi bir mücadeleye girişti.
Sanıyorum sonrasında da zor durumdaki aileler için bilinçlendirme çalışmaları yaptı haber kanallarında vs. Ulaşabilirseniz belki yol gösterir size. Kampanya için bilgisi var mıdır bilmiyorum ama sgk kısmında destek olabilir.

ofelia

Akilli ilaç davasiysa ben bu işleri yapan kendi avukat arkadaşımdan öğrendiğimi yazayim;
Doktor raporu vs olduktan sonra sgkya başvuruyorsunuz. Iki gün içinde reddediyorlar.
Sonra dava aciyorsunuz, dava belli hakimlere denk gelmezse hakim "tamam sgk şimdilik ödesin" diyor ve odenmeye başlıyor (siz aliyorsunuz sonra faturasi, kutusu vs veriyorsunuz öyle bir süreç).

Sıkıntılar; davayi kaybetme riski.
Kişi dava sırasında vefat ederse SGK çok borçlu olduğu için hakimler "kişi ilacı alirken vefat etti, o zaman ise yaramıyor " diyebiliyormus. Bu noktada sgk sizden parayi almaya geliyor. Bu sebepten üstünüzde mal birakmamaniz onemliymis.

Bazi hakimler de bir gün bile fazla yasattiysa bana göre ise yaramistir diyormus. Karışık iş.

logisticsmanager

Çok geçmiş olsun..Hangi kanser veya hangi ilaç olduğunu değerlendirmek lazım. Yani Türkiyede olmayan veya sgk tarafından ödenmeyen ilaçları temin etmek için endikasyon dışı kullanım ve erken erişim programları var. Bunların yanında, o ilaca ücret ödemeden ulaşmanızı sağlayabilecek araştırma projeleri de oluyor. Uzun süre kanser araştırmalarında çalıştım, bu programlar sayesinde hiçbir hastaya kampanya ile yardım toplamayı gerektirecek bir tedaviye ulaşamama durumu ile karşılaşmadık. Takip eden doktorunuzla bu programlar hakkında görüşmenizi veya köklü üniversite hastanelerinde araştırma yapan doktorlarla iletişime geçmenizi tavsiye ederim.

curukturpkokusu
1

mobil görünümden çık