sözlük ahalisi,

tez yazıyorum ve sonlarına geldim. word içerisinde 2 sorunu çözemiyorum. google ve youtube yardımcı olamadı.

sorular şunlar ve bilen için 1 dakikalık iş.


1-Başlıklar sayfanın son satırı olamaz, en az 2 satır daha sığmıyorsa başlık sonraki sayfaya yazılır.
2-Bir paragrafın ilk satırı sayfanın son satırı, paragrafın son satırı da sayfanın ilk satırı olarak yazılamaz.

teşekkürler.

 

Soru nedir ?

jülsezar

Bunu manuel yapamıyor musun? Tam olarak anlayamadım.

1-Başlıklar sayfanın son satırı olamaz, en az 2 satır daha sığmıyorsa başlık sonraki sayfaya yazılır.

Benim tezimde başlık sayfanın son satırına geliyordu 1-2 kere enter yapınca yeni sayfanın ilk satırı oluyor?


2-Bir paragrafın ilk satırı sayfanın son satırı, paragrafın son satırı da sayfanın ilk satırı olarak yazılamaz.

Bunda da aynı şekilde; bir paragrafa başladığımda sayfanın sonundaysa; enter yapıyorum yeni sayfadan başlıyorum?

150 sayfalık tez bile olsa bu tarz manuel işlem pek yormaz gibi? Ya da soruyu anlayamadım.

c0sh_kun

Soru nedir ben de anlamadım ancak

1- Eğer okulunuzdaki tez yazım kılavuzunda özellikle böyle olamayacağı belirtilmediyse bahsettiğiniz durumların oluşmasında bir sıkıntı yok. Önemli olan kılavuzdaki paragraf girintileri, sayfa boşlukları, satır aralıkları, punto ve başlık-paragraf arasındaki "belirlenmiş" boşluklara dikkat etmeniz. Bunu da sayfa stillerinden ayarlıyorsunuz. Üst bölümde Düzey 1 Başlık, Düzey 2 başlık ve gövde gibi yazı bölümleri görülür. Onların formatını kılavuza uygun değiştirin, gerisini düşünmenize gerek kalmamalı. Kalıyorsa yanlış yaptığınız bir şey vardır. Başlık sona geliyorsa gelir, yapacak bir şey yok.

2- Eğer okulunuz bahsettiğiniz durumların olmamasını şart koştuysa bunu tezin son noktasını koyduktan ve teslime hazır hale getirdikten sonra düzenlemelisiniz. Kaynakça ve varsa tüm ekleri dahil edip tezi bitirdikten sonra denk gelen yerleri manuel düzenlersiniz ancak bir paragrafın son cümlesi diğer sayfanın ilk satırı olamaz durumu çok saçma, sığmıyorsa sığmıyordur işte. Bu işte bir terslik var. Bunları sığdırmak için satır aralarını ya da puntoyu değiştirmemelisiniz, bu daha büyük bir problem olur.

Sayfanın başına gelen son satırı nasıl düzenlersiniz bilmiyorum ancak son satıra gelen başlığı sonraki sayfaya kaydırmak için o sayfada kalmasını istediğiniz son cümlenin sonuna tıklayıp imleci oraya taşıdıktan sonra ekle sekmesine gelip sayfa sonu butonuna basın. Orayı sayfa sonu kabul edip kalan yerleri yeni sayfadan başlatacak. Enterla atlayarak düzenleme yapmanızı önermem, sonra işiniz bittiğinde sayfa düzeni değişmiş olursa aralarda gözden kaçan fazla boşluklar kalabilir. Yazının hiçbir yerinde kelime araları hariç space tuşuyla manuel boşluk koymamalısınız. Yeni paragraf için de tek sefer entera basılmalı. Çünkü bu fazla boşluklar sayfa düzenleme esnasında çileye dönüşüyor.

akhenaten
1

mobil görünümden çık