son dönem berbat bir süreçten geçyorum. dün psikiyatriste, bugün psikologa gittim.

psikiyatr karaciğer sonuçlarıma göre prozac yerine cipralex verdi, yarın kullanmaya başlayacağım.
bi 6-7 aydır depresyonda olduğumu söyledi, yıllardan gelen de öfke nöbetlerim var. öfke nöbetlerimi tedavi etmek için gittim aslında, bugün psikologa da onun için gittim (psikolog aşırı iyi geldi. hiç böyle düşünmemiştim)


ama çok çekiniyorum kullanmaktan. yan etkilerini kaldırmam falan çok zor olabilir gibi geliyor.
uyku hali yaptığı söyleniyor, böyle bir şey istemiyorum aslında. o yüzden kalbim güm güm atıyor şuan, yarın içtiğimde uyku hali çökecek, kayıtsızlık başlayacak diye. yaşadığımı hissedemicekmişim gibi hissediyorum.

yanlış mı düşünüyorum? ilk etapta sadecec psikoterapi denesem çok mu hata olur? haftada 2 gün psikologa gidiyor olacağım bir süre.

ilacın beni benden alma ihtimali beni aşırı korkutuyor.

 

bir de bir defa başladım mı bir daha asla kurtulamamaktan çok korkuyorum. asıl en korktuğum kısmı bu ve yaşayacağım duygusuzluk sanırım. cahil gibi de davranmak istemiyorum ama gerçekten çok tedirgin oluyorum.

ilacı yarın bir gün bıraktığımda eskisinden de kötü olmaktan vs. inanılmaz korkuyorum.

whatdreamsnevercome

Sırf bu yüzden alkole daha da bağlanıyorum. Hiç değilse canım isterse, keyfime göre.
Bağımlılık yapan hiçbir şeyi kabul edemem.

pavlis

Benim de benzer korkularım vardı fakat hiçbiri gerçekleşmedi. Kulağımızda yer edinenlerin neredeyse tamamının dedikodu ve ön yargı olduğunu anladım.

Aynı anda üç farklı hapla başladık bende. Sürekli uyku hiç olmadı, kayıtsızlık veya duygusuzluk zaten yok. İki günde bir bir şeylere hala ağlıyorum. :P İlk birkaç gün baş dönmesi vardı ama o da hemen geçti. Kendi isteğimle 1 yıl sonunda bıraktığım bir hap da oldu, bırakırken de bıraktıktan sonraki süreçte de hiç zorlanmadım ve ciddi bir çöküş yaşamadım.

Hayat kalitenin, hem kendinle hem başkalarıyla geçirdiğin sürenin niteliğinin ne kadar yükseldiğini ve duygularının sadece olumlu anlamda düzenlendiğini görünce keşke daha önce başlasaydım diyeceksin. Benim çalışma düzenimi bile inanılmaz etkiledi, ufak tefek ve gereksiz ama beni yıpratan saçmalıklara önem vermemem gerektiğini fark ettim.

Tavsiye alacaksan sözlükte hapların kendi başlıkları altında yazılanlara bak, onlardan çıkarım yap. Hiç kullanmış olanların eleştiri veya yorumları sadece boş lakırdı ve açıkçası büyük bir kısmının doğruluk payı bile yok.

moonie

teşekkürler yorumlar için iyi geldi okumak cidden.

whatdreamsnevercome

Sadece berbat bir süreçten geçtiğini düşünüyorsan antidepresanlarla hiç tanışmamak daha iyi diye düşünüyorum. Uzun süre kullanırsın ve bir de bırakma süreci var. Bundan sonra bir de antidepresan olmadan yaşama süreci var. Belki bu süreçte yeni bir ilaca başlayacaksın. İlaçsız denemeyi düşünebildiğine göre bence diğer alternatifleri denemelisin.

hebanon

Antidepresan zannettiğin gibi bir şey değil. Hatta işe yaramadı hiç etkisi yokmuş deyip çeşit çeşit değiştirmen bile gerekebilir.

yenibirgüzelnick

Bazen vücudunuzun gerçekten de biraz serotonine ihtiyacı vardır. Organik insanlarız, robot değiliz. Biraz olsun içinde bulunduğunuz derin suyun üzerine çıkıp nefes alabilme ihtimaliniz varsa kendinize niye bu eziyeti yapıyorsunuz onu anlamadım. Gerçekten de bazen sr değeriniz düşebilir ve bunu biraz olsun desteklemeniz gerekir. Adı antidepresan diye öcüye çıkmış ilaçları bazen belki de geçici bir d vitamini takviyesi gibi düşünmek gerekebilir. düşük dozajlarda yan etkileri çok değil. Vücudu çok alıştırmadan, doktor kontrolünde bırakabilirsiniz de... Kimse sizi zincirlerle bağlamıyor ki ilaca, 3 ay-6 ay kullanıp faydasını görmüş ve bırakmış çok tanıdığım var...

silverleaf
1

mobil görünümden çık