merhaba, youtube üzerinde kanalımda maçlardan bazı ekran görüntülerini jpeg olarak kullanarak üzerine yorumlar yapıyorum. bunu birçok kanal uzun süredir yapıyor. ben ilk defa geçen hafta yaptım ve ilk videomda telif maili aldım. mailde videoyu silmediğim takdirde dava haklarını kullanacaklarını, videoyu kaldırıp kendilerine bilgi vermem gerektiğini söylediler. mailin göndereni copyright@digiturk.com.tr

bu konuda herhangi bir bilgisi olan var mı? benden çok daha büyük bir kanal sahibi (30k aboneli) benzer içerikleri 2 yıldır yapıyor. ona mail attım ve ilk defa böyle bir şey duyduğunu, video olsa tamam ama fotoğrafa telif atılmasını duymadığını söyledi.

bilgisi olan varsa yeşillendirirse sevinirim. teşekkürler.

 

Fotoğraf da olsa video da olsa yasal olarak telif hakkı onların. Fotoğraf paylaşanlara telif hakkının daha nadir gelmesinin sebebi daha kısa süre ekranda göründüğü için tespit etmelerinin daha zor olması.

Ancak mesela sen tribünden çekilmiş bir resim veya video paylaşırsan o zaman sıkıntı yok.

Bu arada dediğiniz gibi youtube videolarında video kesit foto paylaşan çok yayıncı var. Belki telif hakkı sahiplerinin anlamamasını sağlayan bir yöntem vardır da siz bilmiyorsunuzdur. Olayın detayını biraz daha araştırmanızı öneririm.

Yani kısacası adamların her türlü telif hakları var. Diğer youtube hesabını başka bir nedenden dolayı farketmemişler ve sizinkini farketmişler. Sizi niye farketmişler onu bulun bence. Bu arada bunun sebebi basitçe sizin şanssızlığınız da olabilir.

nuevo

Fair use ya da adil kullanım diye bir şey var aslında bu da ona sokulabilirdi belki. Ya da en azından ABD'de bir sürü içerik üreticisi buna dayanarak normalde telifli olan içerikleri videolarında kullanıyor. Ama sanırım TR'de bu daha sınırlı bir kullanıma sahip.

salihdt

sabah 10da mail atmışlardı hemen cevap verdim, videoyu kaldırabileceğimi ama emsal içerikler üreten kanallara benzer uygulamanın neden yapılmadığını sordum. bununla ilgili fair use kapsamında takip edilmesi gereken bir prosedür varsa bilmek istediğimi ilettim. henüz bir dönüş olmadı.

hubris

Ben de fotoğrafları kullandım hep bu zamana kadar telif gelmedi ilginçmiş

olaylar olaylar
1

mobil görünümden çık