Arkadaşlar
Prematüre bir bebişle ne yapacağını bilmeyen ebeveynler olarak çok çaresiz kaldık. Sütüm haliyle daha doğuma normalde 10 hafta olması gerektiğinden gelmiyor. Bu süreçte süt bebeğin gelişimi için çok önemli. Sizin bildiğiniz sütü destekleyen, süt arttıran çareler nelerdir? 3 saatte bir sağım yapıyoruz hastanede, evde de hastane tipi makinayla devam edicez ama canımın acımasından başka bir şey yok şu an.
Yardımlarınıza ve vereceğiniz akla çok ihtiyacımız var.
Teşekkürler

 

Rezene çayı çok iyi geliyor. Ablam da abimin eşi de çok faydalanmıştı. Bol bol çayını tuketmenizi öneririm. Umarım tez zamanda artar ve bebeğiniz iyi beslenir.

Amaranta ursula

sıvı alımını arttırın ev yapımı meyve suyu falan için. kötü ihtimalle uygun mama sorun doktordan. gelmeyince gelmiyor.

xrated

Tesaduf mu bilmiyorum ama ebebekte satilan anne sutu artiran icecek ve bir gun kaçamak yapip kola ictigimde artmıştı benim. Sute tahin karistirip icince de bir hareketlenme oluyor. Ondan once ne yaptiysam olmadi bi de bol su icmek diyorlar mantikli ama ben etkisini gormedim. Bir de tatli yiyip bosa kilo almayın.

passive aggressive

Olabıldıgınce sıcak duşta göğsünüze 2 elinizle süt sağar gibi masaj yapın.

çok su için. Emzirirken yanıma 1 şişe su alıp yanına da çiğ badem, ceviz, fındık, üzüm koyup tüketiyordum.

Kaynamış suyun içine 2 dolu yemek kaşığı dut kurusu koyup demleyin.

Hipp ya da humana çay bir diğer alternatif ama ben kontrollü tükettim. Yani günde 1 kupadan fazla içmedim.

Bulgur pilavı ( gaz önlemesi için kimyon) ve patates haşlama.

Az şekerli hoşaflar…

poncikkurabiye

pompa kullanmaya devam etmek disinda bir yol yok. Olani arttirmak baska bir sey,urunler genelde bunun icin ve yararlari tartisilir ama tetiklemek icin pompa devam. Sonrasinda da arttirmak icin esas bebegin emmesi, ki basta zamaninda dogumda bile latching problemlerinden bebek ememiyor sizin durumunuzda nasil oluyor bilemiyorum. Bebek emmedigi icin basta da pompa sutu arttirmak icin onemli sonra sistem oturdugunda zaten kendi kendine regule ediyor vucut, bebegin ihtiyacina gore.

wallcan

zamanında evlatlık alımı ile ilgili bi forumda okumuştum. evlatlık edinen bi kadın süt verme sürecinden bahsediyordu. yani doğum yapmamış ama bir şekilde süt gelmesini sağlamış. yan etki olarak süt hormonlarını uyaran ilaçlardan bahsetmişti. doktora bunu bi danışın derim.

burada asıl olan bebeğin emmesidir. çünkü süt işi biraz da psikolojik sanırım. sizde o durum mümkün mü şu an bilmiyorum. ama pompalarla eziyet etmeye ek olarak bebekle sürekli ten tene temas gibi şeyler deneyebilirsiniz?

emzirme danışmanı düşündünüz mü? eğer düşünürseniz ve il belirtirseniz geniş bi anne whatsapp grubu var, orada bi danışman sorabilirim.

elorelia

Geçenlerde bir dizide (boys) bir ilaç kullanarak sütünün gelmesini sağlayan bir kadın vardı. demekki öyle bişi var, adını falan bilmiyorum (bekar spor)

selam

@elorelia maalesef bebeğe temas edemiyoruz şu an. Doktor fotoğraf çekip ona bakmamı önerdi.
Emzirme danışmanı hastane sağladı ama dediğim gibi bebek çok prematüre ve sanırım vücudum hazır değildi.

wild honey suckle

rezene ve anason cayi emzikli kadinlara yaklasik 20 senedir önerilmiyor cünkü zannedilen aksine iyilikten ziyade kötülük yaptigini gösteriyor son arastirmalar. (bkz: genotoksik) (bkz: erken ergenlik) elimde konu ile ilgili makaleler var cogu almanca, isteyen google'da da bulabilir elbet.
bitkisel kaynaklara basvuracaksaniz, hele ki prematüre bebekle, cok daha dikkatli olmaniz gerekmekte. ben sahsen bitkisel yardimdan emzirme süresince uzak durulmasini öneririm.

sizde sorun sütün olmamasi ise süt arttirici seyler ne kadar fayda eder bilemedim. sütün gelmesini saglayacak tek sey rahat olmaktir. rahat olun, süt gelsin, sonra gelen sütü arttirmaya calisirsiniz. bebegin prematüre olup olmamasindan bagimsiz olarak vücut dogum yaptigini biliyor.
gene sunu suraya birakayim: eksisozluk.com

bebege nicin dokunamiyorsunuz? Kangaroo Care diye bir olay var, doktorunuzla bunu konusun. ben sahsen kesinlikle diretirdim Kangaroo Care konusunda. bu sadece bebek icin degil anne icin de destekleyici.
sunu okuyabilirisiniz translate yardimiyla: www.dhz-online.de

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim

Rezene çayı karaciğere de çok zararlı. Genel olarak bitkisel çözümlerden uzak durun. Faydasından çok zararı var.

nundu

0. Emzirin. Süt gelmesini uyaran meme ucunun emilmesidir. Bebiş emsin dursun, yılmalın emzirin. İlk 1-2 gün bizim hanım, annesi ve annem oğlana emzirecez diye maymuna dönmüşlerdi ama yılmadan memeyi vere vere emzirmeyi öğrendi hanım.
1. Anne bol su içsin, ama çok bol. Çok açık renk idrarı gelene kadar.
2. Rezene, Anason, Kimyon, Isırgan TOHUMLARINI beraber demleyip içsin. 300 ml suya Rezene ve Anason 1'er tatlı kaşığı, Anason ve kimyon 1'er çay kaşığı katarak demlikte kaynatın, kaynayınca 5-10 dakika kısıkta devam edin. Soğuyunca süzüp suyunu anneye içirin. Bu 300 ml çayı ikiye bölebilirsiniz günlük. Tadı kökü derse limon, şeker, tarçın vb ile tatlandırabilirsiniz.

abbabaabbaababbabaababbaabbabaab

ya ne kadar cahil cahil yorumlar ya. adam icmemen gereken ne varsa yazmis mk ve bunu prematüre bebegi emzirecek anneye yazmis.

kimyon dedigin bitki kan pihtilasmasini yavaslatir. prematüre bebeklerde beyin kanamasi riski yüksektir.
gene tarcinda kumarin denen bir madde vardir ve koagulopatiyi tetikler.
isirgan otu dedigin bitki son derece alerjendir. annede de bebekte de lokal ya da genel döküntüler olmasina sebep olabilir.
anasonu, rezeneyi zaten yazdik.

bebege verilen ilaclarla bu bitkilerin ne tür etkilesim gösterecegini bilmiyorsunuz, bebegin alerji gecmisini bilmiyorsunuz, bu bitkileri kullanma sonucu ortaya cikabilecek sorunlarin bebegin durumundan mi kaynaklandigini yoksa annenin perhizinden ötürü mü kaynaklandigini anlamanizin yolu olmadigi icin daha ciddi bir olayin gözden kacmasina neden olabilirsiniz, belli ki bu bitkilerin neleri tetiklediginden bihabersiniz, yazin bol keseden cahil cesaretiyle sögüt dali yapragi, kizilcik sapi, bamya sümügü, yarasa cisi...

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim

- Solgar Brewer's Yeast with Vitamin B12
- Bestlak Damla

Bize doktorlar bunları vermişti ve etki ettiler.

Devamlı sağacaksınız ilk başlarda canınız biraz acıyacak ancak sonrasında alışıyorsunuz.

Bu arada moral çok önemli. Bebeğinizin durumu ile ilgili stres yapmanız da etkiler. Biliyorum stres yapılmayacak bir durum değil ancak elinizden geldikçe herşeye olumlu-pozitif bakmaya çalışın ve sakinliğinizi koruyun. Meditasyon yapabilirsiniz.

nuevo

bebeği yanınıza alabiiyorsanız alıp temas edin.

nuisance2
1

mobil görünümden çık