selamlar, anadolu yakasında düzgün bal satan bir yer bulamadım. internetten satış yapan güvenilir ve iyi bal üreten aldığınız yerler var mı? önceden teyzemler arıcılık işi ile uğraşırdı, memleketten isterdim. artık uğraşmıyorlar. doğal bal kokusunu bilen bilir. öyle bir bal arıyorum.




 

Ben migrostan bal parmak denilen markadan aliyorum bence gercek bal senin aradigin tarzda ballari erzincanda satiyorlar cok

Zetnikov

Gerçek bal yok, dağlarda kovanı olan arıcılar bile mecbur kaldığında şeker veriyor. Beeo al geç marketten bence.

titanic kemancısı

bal almıyorum. hiç birine güvenmiyorum. çok mecbur kalırsam balparmak alıyorum. zaten bal çok seven birisi değilim. bence çok abartılan bir yiyecek

abelardo

Şeker vermeyen arıcı yok kışın çünkü arıların güçlü kalabilmesi için şeker vermek gerekiyor. Şeker vermek yerine bal da verebilir ama maliyeti arttırmış olur. O şekeri de arı bal yapmaz. Aç kalmamak için yer. Peteğe basmaz yani.

Onun dışında bu aylar arıcıların arıları çama götürdüğü zamanlardır. En azından Ege arıcıları için. Önceki sene yanan yerler Marmaris, akyak, Fethiye mevkii şu an arıcıların uğrak noktası yangına rağmen. Eskisi kadar iyi değil tabii ki. Bu arıcılar çiçek balı sağımını çoktan yapmıştır. Böyle bir yerel arıcı bulursanız yapıştırın.

İstanbul olayını bilemiyorum. Ama glikoz şurubu olmaması çok önemli. Onu arılar işlemeden direkt peteğe bastığı için iğrenç oluyor. Balderesi vs. Türevi bir ara ünlenen balların hepsi glikoz şurubu. Kokusundan anlarsınız zaten. Tamamen gdo ve kimyasal.

jackyr

Şunları beğeniyorum:
www.yarikdag.com
www.egricayir.com
www.kocamaar.com

fotrsapka

5 kavanoz bal 100 tl den alan tanıdık vardı
bizim köy bahçesinde kovanlar var biz oradan

baldan kaymak

www.arisim.com.tr çok memnunuz

mysql34
1

mobil görünümden çık