Selam

Ailenizden biri veya birkaçı hakkındaki sıkıntıları üzüntüleri yakın arkadaşla konuşmak gerekir, her arkadaşla konuşulmaz, doğru mu?

Peki ben neden şimdilerde yaşadığım problemleri mesajlaşarak da olsa konuşacak arkadaş bulamıyorum?

 

Burdan olmaz.

muhayyer divan

@Mehmettheslim,

O senin kendi görüşün.

muhayyer divan

@Mehmet: muhayyer hindistan cevizi gibidir; dışı sert içi yumuşacık ve tatlı.

sekizdokuzon

Bazen her şeyi herkese anlatamayız. Yakın arkadaşlarımız olsa bile insanın kendini açması kolay bir şey değil.
Bazen ben de kendimi kötü hissederim en yakınlarımın her şeylerini biliyor olmama rağmen ben onlar kadar açık olamıyorum birçok konuda.

Bazen bazı şeylerin yeri gelir kendini hazır hissedersin ve anlatırsın bazen de anlatmak istemezsin bunlar normal şeyler fazla takılmayın.

Ayrıca;
Yalnız olmak kötü bir şey değildir.

mutekebbir

Gündendik dertleri anlatabileceğim birkaç arkadaşım var, ama daha derin konuları bazen terapistimle konuşmakta bile zorluk yaşıyorum.

auroraaurora

Bence aileyle ilgili sıkıntılar kimseye anlatılmamalı. Ben de anlattım zamanında, iyi arkadaşlarımmış anlattıklarım ki ilerde onların aileme veya bana bakış açısını etkilemedi anlattıklarım.
Ne olursa olsun o aileyle devam ediyorsun ölene kadar, ve değiştiremezsin, artık bu aileyle bağımı koparıyorum diyemezsin… bu yüzden arkadaşlara da dert doldurmaya gerek yok çünkü çözümsüz işler diye düşünüyorum. Terapiste anlat daha iyi, en azından bi farkındalık uyandırabilir, çıkış yolu görmeni sağlayabilir.

megalomaniac

@aurora

Bunun böyle olabileceğini bildiğim için elimden geldiğince hiç tanımadığım ve beni tanımayan insanların bana yazmalarını teşvik ederim, bazen öyle daha iyi oluyor. Çok teşekkürler.

muhayyer divan

bende de yok. bir kisi var, anlatsam sıkıntı olmaz ama o da bana anlatmadigi icin ben anlatmaktan cekiniyorum. eskiden isyerindeki yakin oldugumu dusundugum bir iki kisiye anlatiyordum ama sonradan fark ettim ki bunlari bana karsi kullaniyorlar. o yuzden bir daha asla isyerinde ozel hayatimi anlatmama karari aldim.

reddit r/relationships tek dostum...

mizore

Arkadaş bulsanız ne olacak umursamaycaklardır sizi. terapist +1 diyorum bende.

komando kani var bende

bizim neslimiz boktan da ondan. tek bildikleri alay etmek.

şu an arkadaşlarımın tamamı z kuşağı, eskilerle okul mokul asla görüşmüyorum. iş yerim de komple z kuşağı. sosyal medyayla büyüdüklerinden belki, empati yetenekleri çok yüksek biz mal y kuşağına kıyasla. bizse okan bayülgen izleyerek büyüdüğümüz için tek bildiğimiz başkalarının açığını bulduğumuz anda kullanmak dalga geçmek. güvenecek insan bulamadığın için kendini suçlama, çünkü gerçekten az.

titanyum22

@titanyum22 canımın içi deme deme öyle deme bizim bizden başka kimimiz var yine de... <3

muhayyer divan
1

mobil görünümden çık