Selam

Şu günlerde enteresan bir şekilde tatile gelmiş bulundum. Deniz var, gayet de munis bir deniz Karadeniz gibi hırçın değil. Fakat çok yosun var.

Yosunlar dalgaların kıyıyı öptüğü yerde çöpmüşcesine birikmiş, ölü balık gibi kıyıya vuruyor filan, biraz da kirlilik var gibi yani.

Bense yosundan deli gibi huylanıyorum çok rahatsız oluyorum, taş yosun hayvan olan denize mümkünü yok giremem ama girmem lazım sağlığım için.

Bu huylanmalardan korkulardan kurtulma yolu bilen var mı, tavsiyeleriniz olur mu?

 

bukadar kısa süre için bence denenebilecek tek şey aşırı maruziyet

kisa

Travma diyosun yani... Mümkünü yok.

muhayyer divan

Kendi kendine telkin, yosun dediğin şey denizde yetişen marul gibi düşün, yüzerken koluna ayağına değen maruldan başka bir şey değil ama beynin denizde farklı çalışıyor

Bence aşmanın yolu üzerine gitmek kıyıya vurmuş yosunlara dokun kollarına bacaklarına koy avcunun içinde sık böylece beynin eşitlenecek ve denizde yüzerken kesintiye uğramayacaksın

grimavi

@grimavi

Galiba ben sana evlenme teklif etmiştim ya, öyle hatırlıyorum, noldu o iş?? :))

Fikrin çok mantıklı, çok beğendim. Teşekkür ederim.

muhayyer divan

aynı şeyi söyledik işte grimavi ile. aşırı maruz kalarak alışma.

kisa

yosunun olduğu suya bakarken bile içim dönüyor bırak girmeyi. maruz kalma olayını da bir kere yaşadım ama inan iyisi olmadı. vucuduma degen yosunlar üzerinden 20 yıl geçmesine ragmen hatırlıyorum hala. tatile gidip yosunlu denizze denk geldiğim için ayagımı sokmadan geldiğimi biliyorum. kolaylıklar. iyi tatiller

delidiyorum

yok kardeşim kurtulunmuyor ondan
iskele falan bulup atlican

neira

@kisa

Ben o dediğini travma olarak algıladım, aşırı maruziyet sözü bana kontrol dışı irade dışı ve ani bir şey gibi geldi. Kendi iradem olmadan mümkünü yok olmaz.

muhayyer divan

daha açıklarda pek yosun olmaz genelde. ben olsam ayağıma deniz ayakkabısı giyer, denize hızlıca atlar açıklara kulaçlardım. deniz ayakkabısı da yanlışlıkla yosunlara basmayayım diye.

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim

Açıklar da derin olur, benim derinle de hiç aram yok. 8 yaşımdayken Karadeniz'de akıntıya kapılıp kıyıdan çok uzaklaşmışım, kimse fark etmemiş, nasıl çabaladığımı, derinlerde olduğumu anlayınca nasıl korktuğumu, yosunlara dokununca nasıl çıldırdığımı anlatamam.

Bunu aşmak lazım ama derinlerle değil.

muhayyer divan

Yüzme hocasının önerisiyle gözlük ve şnorkel kullanarak aştım yosun tiksinti/fobimi. Görmediğin, bilmediğin şeylerden korkarsın, gör, incele, anla, oku, araştır diye diye motive etti beni. Artık deniz ayakkabısı bile kullanmıyorum.

Phoebe

Plaj ayakkabısı bu konuda işe yarayışlı bir şey.
Giyip yürüyerek boyunu aşan yere gidiyorsun ve orada yosun yok.
Temas minimum.

Ha 'Ben boyumu aşan yere gidemem. Yüzmüyorum, çimiyorum.' dersen, onu bilemem.

Mirket

Ben yüzme biliyorum ama boyumu aşan yerde yüzemem. Yön duygum zayıf çünkü, kendime güvenemiyorum. Hele bu kadar korkuyla mümkünü yok.

muhayyer divan
1

mobil görünümden çık