Ilham verici olmasi dilgiyle soruyorum.

Bizimkiler dizi, fifa, makyaj, insta yla mi geciroyorlar vakitlerini?

Avrupali universite ogrencileri ne yapiyorlar?

 

Genelleme :(
Benzer şeyleri ama arada belli farklar var. Bati Avrupa'da gelir yüksek olduğu, okullarda spor/sanat şeyleri daha çok verildiği için benim karsilastigim genclerin çoğunun hayatında bir spor vs bir şey oluyor (bkz olimpiyatlar). Bir de paraları da olduğu için daha kolay gezme görme yapıyorlar.
Misal zamanında benim iş yerinde çalışan birkaç genç kalıcı kontrat önerilmesine rağmen "ben ne istediğimi bilmiyorum, biraz bakinacagim" falan diyip mezuniyet sonrası birkaç ay tatil falan yapmayi hemen ise başlamaya tercih ediyorlardi çünkü iş bulamama dertleri yoktu ki harbiden issiz hiç kalmadılar.

Yani bu aslında coğrafya ile çok alakali değil. Biraz maddiyat vs de var.

Yoksa hepsinde sosyal medya falan var.

logisticsmanager

ülkeden ülkeye değişmekle beraber avusturya için konuşacak olursam, genelde birçoğu bir yerde gönüllülük yapıyor. ya kızıl haç'da, ya köylerindeki gönüllü itfaiyede, ya kilisesinin mutfağında, ya bir barınakta, vs. avusturya'da toplumun %50'si gönüllülük yapıyor. geri kalan %50 de yaşlılar, engelliler, az sayıda gönüllülük yapmak istemeyen avusturyalılar ve çok sayıda mülteciler ve göçmenler :) lol.
aynı zamanda spor çok yaygın ve spor yaşam biçimi. bisiklet, dağcılık, tırmanış, yürüyüş, kayak, cross-country skiing, yelken, kürek gibi doğa ile içiçe olabildiğin sporlar özellikle revaçta. her boşlukta bir yere kaçıp spor yapıyorlar, doğada zaman geçiriyorlar. hatta sözlükte bm73 mü ne bir arıza tip vardı, bu avusturyalılar da sürekli spor yapmaktan başka bir şey bilmiyor diye yakınıyordu :)

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim

Almanlar ve amerikalilar icin konusmam gerekirse burada cok parti kültürü var. Ota boka parti ve onun vesilesiyle sosyallesme.
Yeni eve tasindim, okulu bitirdim, yeni ise basladim, tatile cikiyorum, tatilden döndüm, noel geliyor, noel bitti vs vs parti hostlugunu iyi beceriyorlar. Konsept buluyorlar. Herkes ona uygun giyiniyor. Ayrica Board gameler de cok yaygin. Kizma birader alman board game oyunlarindqn biri. Bu konuda cidden iyiler.

Sosyallesme üzerine bir arkadaslik anlayislari var ve dost sayilari cok az. Özellikle amerikalilar icin partine gelen insan sayisi kadar seviliyorsun, popülersin vs
O yüzden küsme, trip yok. Herkes sevilme derdinde…

Almanlarin onun disinda saglam hiking ya da baska kardiyo egzersize dayali hobileri oluyor. Bunu yapiyorlar, planliyorlar ve bunun hakkinda çok konusuyuyorlar.

Almanyada gittiğin tatili 100 saat anlatirsin ve herkesin de ilgisini ceker. Türkiyedeki kiskancliktan dolayi gittigi tatili anlatana görgüsüz gözüyle bakiliyor.
Ama alman anlatirken bunu böyle ucuza getirdim cok akilliyim veya bu cook pahaliydi ama tek seferlikti gibi muhabbet döner. Trde özellikle bazi insanlar icin bir seyi ucuza getirmeye calismak ezikliktir ve herkes ne kadar rahat para harcadigini falan anlatir.

Almanyada tatile cikma ve öncesinden sonrasinda gelişen tatil muhabbeti cok oluyor diyebilirim.

Dert yanma almanlar olmaz. Aksine bunu saklarlar. Zaten iclerini döktükleri bir terapistleri var. Cözüm odakli yakinirlar genelde.

sonsuz

Ve ayrica söylemek isterim ki ortalama bir türk ortalama bir avrupaliya bin basar.

Türkiyede yanlis ve avrupada daha dogru olan tel sey sistem… bireysel bakildiginda türkler oyunu zorda oynadiklari ve avrupalilar kolaya alisik olduklari icin türkler daha iyi bile diyebilirim.
Ama almanlar cok disiplnli. Bunu birinci yarida bastirip ikinci yarıda perte gecen türk futbol takimlarindan ve ikinci yarida da aynen devam eden alman takimlardan görebiliriz.

sonsuz

Dünyayı geziyorlar.

gabe h coud

Avusturalya

Her hafta sabahlara kadar parti
Yuzme
Vucut gelistirme
Yurtdisi yurt ici gezmek
Muzik aleti calmak
Dunya mutfagi takilmaca
Hic yoksa part time bir is yapiyorlar

Hatirladigim bunlar

Zetnikov
1

mobil görünümden çık