Duyuru ya da sözlükten arkadaşınız var mı? Gerçekten arkadaş edinilebiliyor mu duyuru ve sözlükten? Şu anda bu iki platformdan edindiğiniz ve görüştüğünüz ya da ilişkilerinizin koptuğu kişiler var mı?




 

Duyurudan arkadaşım var.
Sözlükten hem arkadaşım hem sevgilim oldu, ayrıldık sonra.
Yani edinilebiliyor

kisa

Yüz yüze düzenli görüştüğüm yok ama uzaktan arada sohbet ettiğim var.

Bruce

insanın olduğu ve iletişime geçebildiği her yerde sosyal ilişkiler olur.

şu an sözlükten aktif görüştüğüm birisi yok ama geçmişte görüşüp samimileştiğim, ara sıra takıldığım insanlar oldu.

gitdaddy

Sözlükten sadece bir tane var.
Bir mucize aslında.
Bunca yılda, cıvıtmadan sohbet edilip tanışılan ve hâlâ cıvımayan birinin çıkması tam bir mucize.

pro9it9is9

sözlükten bir öğrenciyle tanıştım. kyk yurdunda kalma imkanlı iç anadolu gezisi yapacaktı. ıhlarayı gezdirdik, yemek yedirdik eşimle. akşama doğru otobüse bindirdik yurduna gitti. halen konuşuruz. bizim burdan bi kızla flörtleşiyorlar şimdi. amerika gezisi yaptı fotoğraflar attı ordan bize.

geveze yazar

Ben 17 yaşındayken duyurudan biriyle birkaç kez takılmıştık. En son da 2020-2021 arası duyurudan bir sevgilim olmuştu. Hediyeleştiğim insanlar oldu. Bir kişinin de dava dosyasını almıştım. Öyle düzenli görüştüğüm bir arkadaşım olmadı ama.

vedatchilipeppers

Duyurudakiler genelde sanalla sınırlı kaldı, fiziksel mesafelerden dolayı. Sözlükten ise mektup arkadaşım var. 11 sene önce tanıştık, 2-3 sene birbirimizi hiç görmeden mektuplastik. Sonra birbirimizin şehrine evine vs gittik geldik. Hâlâ devam ediyor.

Amaranta ursula

kimse yok.

deartheodosia

Safî arkadaşım yok.
Yeni tanisip arkadas oldugum insanlar komsum olabilir sadece. Ayni sehirde bile yürüyerek evine gidemedigim biriyle arkadas olmam. Emek vermem, duygusal yatirim yapmam.
Yasliyim ve zamanim yok. Ilgilenmiyorum da zaten yurt disinda yasadigim icin burada cevre yapmak yeterince yoruyor.

sonsuz

2 sevgilim oldu buradan. fiziksel olarak görüştüğüm arkadaşım olmadı ama internetten de olsa çok samimi olduğum arkadaşım oldu. neden bitti, tam bilmiyorum.

gabe h coud

20 yıldır sözlükte, 18 yıldır duyuru'dayım. İkisinden de görüştüğüm arkadaşım yok, olmadı. Lanet biriyim galiba.

kibritsuyu

Sözlükten 2003-2004'ten beri tanıdığım, düzenli olmasa da hâlâ iletişimde olduğum ve çok sevdiğim arkadaşlarım var. Eşimin sözlükten benden daha fazla arkadaşı var, düzenli olamasa da görüşüyoruz. Yirmi seneden sonra herkes farklı şehirlerde, ülkelerde, çoluklu çocuklu olunca arkadaşlıklar değişiyor.

Buradan daha az sayıda arkadaş edindim, hem burası üzerinden hem diğer sosyal mecralardan konuşup hikaye falan beğeniyoruz. Biri yurtdışında yaşıyor zaten (buradan arkadaşım G'ye el sallıyorum...) o İstanbul'a geldiğinde görüşebildik bir kez.

@kibritsuyu, sırf bunu dediğin için Ankara'ya gelince sana haber vericem, maaile görüşüp bu laneti kıralım. Ayıp yahu, çocuğunun doğumunu biliyorum senin :))

kobuzchu kiz

Benim de buradan hiç arkadaşım olmadı. Sözlük yazarı olmadığım için oradan da olmadı.

Şimdilerde çok aktif olmasam da eskiden çok aktif kullanıyordum burayı ona rağmen olmadı. Normalde arkadaşlarım buradan olmalıydı :))

E hadi o zaman arkadaş olalım :'))

rock n roll

Benim sözlükten de duyurudan da hiç arkadaşım/sevgilim olmadı ama bir arkadaşımın yıllardır görüştüğü arkadaşları var sözlükten.

Sözlükte pek yazmıyorum buraya da aklıma estikçe giriyorum o yüzden arkadaşlık kurma ihtimalim düşük sanırım.

Edit: 25-35 arası Ankara people ile arkadaş olabiliriz.

sparky

olamam valla gerçekten duygusal yatirim yapamam burda kimseye. zaten duygularım azcık hüznlü şarkılarda bile kabaran bir tip. kalbimi 1000 parçaya bölemem. yanıbaşımdakilere arkadaşlık edersem yeter bana.

geveze yazar

@ geveze yazar; hadi arkadaş olalım derken espri yapıyorum zaten :)

rock n roll

Ekşi'den arkadaşım var. Duyuru'dan yok.

muhayyer divan

duyurudan da sozlukten de arkadaslarim oldu. duyurudan hala aktif gorustugum en eski arkadasim 5 yillik herhalde. daha eskiden duyurudan tanistigim bir arkadasimla ispanya-portekiz seyahati yapmisligimiz var, mukemmel bir arkadasti ama maalesef koptuk bir sure once, gorusemedigimize uzulurum hala. yine duyurudan tanistigim baska bir arkadasimi viyana'ya ziyarete gitmisligim var, o da istanbul'a geldiginde gorusurduk fakat onunla da cok nadir haberlesiyoruz artik.

sozlukten ise hala her gun gorustugum en eski arkadasimla gecenlerde 12. yilimiz bitti, ondan once osmanogullari beyligi vardi zaten herhalde :) velhasil, duyuruda da sozlukte de cok iyi insanlar vardi, hala da var. iyi ki de varlar :) seviyorum hepsini.

in vino veritas

Buradan tanışıp yıllarca görüştüğüm bi arkadaşım olmuştu artık görüşmüyoruz, koptuk zamanla. Birkaç kişiyle daha görüşmüştüm hatta erkek arkadaşım bile oldu duyurudan, eskiden insan seviyormuşum :)

blueprints and cigarettes

Duyurudan ya da sözlükten tanışıp hala görüştüğüm kimse yok. Yani bir iki kişi var arada Instagram'dan mesajlaştığımız ama yakınlığımız o kadar.

sekizdokuzon

Duyurudan 2 sevgilim oldu. Bir tane takıldığım biri. İlişkilerim bitti. Belki bir sonraki iliskimde burdan olur bilmiyorum.


Bir tane de arkadaşım vardı,koptuk sonra.

ırene adler

gitdaddy +1

insanların bir araya gelip iletişim kurduğu her yerde bu tür ilişkilerin oluşması doğaldır. ben mesela 10 yaşımdan beri internet faresi olmama rağmen insanlar nasıl instagram'dan tanışıyor hala anlayabilmiş değilim ama yapıyorlar demek ki.

duyurudan sevgilim bile oldu. yine de 10 küsür yıldır burada çok aktif olan birisi için şaşılacak derecede az arkadaşım/rabıtam oldu duyurucularla aslında. bi süre konuştuğum çok insan oldu (ki bunlar da abi/abla gördüğüm, genelde bana yol gösteren insanlardaki "kankito"dan ziyade) ama şu an duyurudan tanışıp düzenli görüştüğüm kimse yok galiba.

eski sevgilim daha sonra arkadaşım olmuştu, geçmişe sünger çekip aslında çok tatlı bi arkadaşlık ilişkimiz olabileceğini düşünmüştük ama onu da yapamadık. olsa onu sayardım.

mark greg sputnik

Peki iletişiminizin koptuğu arkadaşlarınıza ulaşmaya çalışıyor musunuz? Arkadaşlığınız belki devam eder.

rock n roll

duyurudan arkadaşım: 0.
yazıştığım bile yok.

sözlükten arkadaşım: çok eskiden tanışıklığım olan birkaç insan var, çok eskiden birkaç zirveye gitmiştim. beni unutmuşlardır çoktan.

şu anda görüştüğüm yazistigim biri yok.

duyurudan tanışan/görüşen insanlar olduğunu öğrenince bayağı şaşırmıştım.

kibritsuyu +1
kara büyü var üzerimde galiba :D

tabudeviren

En yakın dostlarımdan biriyle burada tanıştım.
Neredeyse 7 yıl oldu hala çok yakınız hiç kopmadık.
Şu an farklı ülkelerde yaşıyor olmamıza rağmen en kötü birlikte tatil planlayıp görüşüyoruz.

Sözlükte, instagramdan takipleşecek kadar muhabbeti ilerlettiğimiz tatlı biri var öyle çok konuşmuyoruz ama sevip saydığım iyi biri.

Bu iki kişi dışında iki platformda da arada sohbet ilerledikçe görüşüp zamanla koptuğumuz bazı insanlar oldu uzun zamandır isimlerini görmüyorum, ya başka üyelik açtılar ya da gittiler buralardan :)

mutekebbir

sözlüğün eski zamanlarında 2008-2015 çok arkadaş edinmiştim. duyurudan da vakit geçirdiğim insanlar oldu. ancak pandemi sonra son 5 yıldır ne sözlük ne de duyurudan hiçkimse ile arkadaşlık kurmadım.

orpheus

On yıl önce sözlüğe düzenli yazarken birkaç arkadaşım olmuştu, çoğuyla yıllar içinde koptuk. Görüşmeye devam ettiğim bir tane kaldı.

Duyurudan da var ama mesafe yüzünden uzaktan uzağa sohbetle sınırlı.

juliette

Sözlükten 2 tane arkadaşım oldu.

duyurudan hiç arkadaşım olmadı.

komando kani var bende

Sözlük benim için dipsiz kuyu valla, sayi bile veremem, daha geçen hafta birisiyle bulustum disarida.

Duyuruya gelince, burdan evlenenler bile var bulusanlar neden olmasin. Burdan iki kisiyle reelde görüstüm ki birisi burda yazdiklariyla tamamen zit, çirkin bir kizdi.

Bu arada tanistigim, konustugum, iliski yasadiklarim(haliyle) hep karsi cinsten.

Yourcousinmarvinberry

Olmadı. Yurtdışında olduğum için olabilir.
Ama arkadaş olabileceğim üç dört yazar vardı duyuruda. şimdi yoklar. Onlar da olmak isterdi
as…, mega…, vel…, fas….

benaslindayohum

Duyurudan çok var ekşiden hiç yok

basond

Ekşiden oldu. Ama belli bir konu için telegram grubu vardı. Orda aynı şehirden olunca ve anlaşınca arkadaş olduk.

Bulunduğum şehre geldiğinde görüşüyoruz bazen. İlk zamanlar çok konuşuyorduk şimdi azaldı. Çok da sevdiğim bir insan aslında ama görüşemiyoruz.
Böyle sorunca üzüldüm valla :(

sevilen progressive türkücü
1

mobil görünümden çık