Arkadaşımın gittiği birisi, youtuber hastasiyla program yapmış.
O kişi de programın başında bana çok faydalı oldu vs diyor.

Bu etik olarak yanlış değil mi?
Ben dışarıda bile gorusemiyorlar diye biliyorum, yanlis mi biliyorum.

 

Hastanın rızası varsa neden olmasın, insanlar vakalarının hikayeleriyle ulusal kanallarda dizi falan yapıyor artık.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

Rıza varsa film bile yapabilir:
Stutz g.co

Amaranta ursula

Üstteki arkadaşın dediği gibi film bile yapan var ama alanda çalışan biri olarak etik bilmuyorum. İlişkinin bütün anlamını değiştirir çünkü.

elastigirl

kurgudur o

titanyum22

Hastanın rızasının olması olayı etik olmaktan çıkarmaz. En fazla hasta da etik dışı duruma ortak olmuş olur. Olay tamamen etik dışı bence.

bhhs

Terapinin cesidiyle ilgili olabilir. Ornegin bilissel davranisci terapi gibi bir ekolde olmaz denmeyebilir, ama psikanalitik ekolden bir terapide (destekleyici, aciklayici psikoterapi veya psikanaliz) etik degil elbette.

gibicibicis

Arkadaşlar, hastanın rızası varsa da yoksa da etik değildir. Etik ilkeleri APA’dan okuyabilirsiniz.

Hiçbir doktor hastanın rızası var diye, kafasına göre bir yeri ekip biçemez ameliyatta değil mi? O halde neden bir ruh sağlığı uzmanı, bir hastasıyla ilişkisini görünür kılsın, bu çoklu ilişkiye müsaade etmektir, hastayı olumsuz etkiler ama danışan başta tabii ki “bana iyi geldi” diyebilir. Ya hasta people pleaser biriyse, ya otoriteye hayır diyemiyorsa?… neye göre kabul etti terapistin teklifini, bunu bile bilmiyoruz.

Arkadaşınızın yerinde olsam, bu terapistten koşarak uzaklaşır, bunu yaparken de seansta mutlaka durumu belirtirdim. (Bitirme seansı yaptıktan sonra koşarak uzaklaşabilir)

damba

Not. Dışarıda görüşebilir ama şu şekilde, bağlama göre değişir. Mesela kişi sosyal fobiden muzdariptir, dışarıda yemek yiyemiyordur, terapist onunla görüşüp dışarıda danışan yemek yerken yanında olabilir, bu terapinin bir parçası olabilir, o sırada durumu konuşurlar ya da seansa taşırlar gibi gibi.

damba
1

mobil görünümden çık