Sonuçta şifre giriyoruz




 

daha güvenli. özellikle paylaşımlı bağlantılarda

ferenc

Vpn de hangi vpn? Vpn var vpn var...

prole

Ücretli ve sağlam VPN kullanıyorsanız daha güvenli olur. Ama ücretsiz bilinmedik VPN kullanırsanız Allah'a emanetsiniz :D

telliahmet

daha güvenli olmasının sebebi nedir?
sonuçta yine tr hizmet sağlayıcıdan çıkmıyor mu?

tabudeviren

herkese açık bir kablosuz ağa bağlıysanız vpn kullanmak daha güvenli hatta gerekli. ama kendi ağlarınızda kullanmada kayda değer bir faydasının olduğunu sanmıyorum.

kesmekes laleler

nasıl daha güvenli olduğunu savunuyorsunuz anlamıyorum. çok basitleştirerek anlatmaya çalışacağım. normalde internete evden bağlanıyorsunuz diyelim. bilgisayarınız modeme bağlı modem de internet sağlayıcısına veriyi iletiyor. sağlayıcı da bankanın sağlayıcısına iletiyor oradan da veri bankaya gidiyor.

vpn kullanırken veriniz bilgisayardan modeminize, modeminizden de vpn hizmeti aldığınız firmaya gidiyor. artık onların sunucularında ne olur ne biter allah bilir. oradan da sağlayıcılara uğrayıp bankaya iletiliyor.

yani baktığınız zaman güvenli veya değil demek çok da kolay değil. ayrıca aradaki veri iletişimi https üzerinden yapılıyor yani verileriniz şifreli olarak iletiliyor. ancak ssl sertifikalarını değiştirmek için de bazı yöntemler var. bu yüzden vpn veya wifi kullanmak yerine mobil veriden banka işlemlerini tamamlamak en temizi diyebiliriz.

bravoteam
1

mobil görünümden çık