Bazı işleri son güne bırakıyorum. Bu tip işleri nasıl öne çekerim bilmiyorum. Sanki beynim çalışmıyor. Adrenalin beynimi daha iyi çalıştırıyor olabilir.

Bunu öne çekmek istiyorum. Siz de aynı şeyi yaşıyorsanız nasıl bunu sağlıyorsunuz?
Daha önce bitirmeye çalışmak için tarihi öne çekmek pek işe yaramadı, ya da beceremedim.

 

Hocam ben bugün mesela saat 13'te antrenman yaptım ama içimde 1 gram bile antrenman yapma isteği yoktu, yapmamak için türlü şaklabanlıklar yaptım sifonun su veren butonlarından biri bozuktu mesela gittim onu tamir ettim 2 aydır falan bozuktu ama önünde sonunda ne olursa olsun 13'te yine yaptım antrenmanımı. Neden? Çünkü bunu yapacak disipline sahibim, hiçbir ruh hali o antrenmanı yapmamı engelleyemez, bunun nedeni disiplin, sen de o disipline sahip olmalısın, olması için de mental durumun sana ne kadar "olm bırak son gün yaparsın işler kaçmıyor ya hamınna" dese de o işi yapacaksın, öyle öyle o disipline sahip olursun, biraz mekanik zorlama gerekiyor.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

Zorlayın kendinizi buna alışmayın.
Ben de birçok işimi son ana bırakmaya alıştım çok fena. Resmen 1 ay angarya işlerle uğraşıp 3 gün deliler gibi çalışıyorum, yetiştirmek için bazen izin günümde bile çalışmam gerekiyor bazen.

Hiç gerek yok. Doğru düzgün bir planlama yaparak, bunlara uyarak kendinizi acilen bu son güne bırakma kafasından kurtarın.

Ben bir dönem takvimime her gün iş planı yapıyordum. Bir önceki gün yarın yapılacak işleri yazıp ertesi gün de bunları tek tek çizip çalışıyordum. Tekrar döneceğim bu düzene böyle çok zor.

mutekebbir

Bende de her şeyi son ana erteleme huyu vardı. Ertelemezse ölecek hastalığı vardı hâlâ da var ama bir tık daha disipline soktum kendimi.

Nasıl olsa yapman gereken bir iş ise ertelemek daha çok calışmana, daha çok yorulmana ve stres yaşamana sebep olur. Onun yerine yap kurtul.

rock n roll

(bkz: adhd)

orpheus

Ben her şeyi son dakika hallederim. Bir zararını görmedim

numlock
1

mobil görünümden çık