elektro gitarim var ve laptopu amfi olarak kullanmak istiyorum ( pedallar ve amfiler cok pahali ). bunu daha once yapmis olanlar var ise tavsiyeleriniz nelerdir. ( ses karti, pedal efekt uygulamasi vs.)

ya da buna hic bulasma su multi effect pedali ve bu amfiyi al derseniz buna da acigim.

amator seviyede caliyorum

 

Zoom g1 four senin işini uzun bir süre görür diye düşünüyorum. İçerisinde onlarca efekt pedalı, preamp ve kabin similasyonları mevcut. Bir looper ve tuner da var. Hangi pedallara ihtiyacın olduğunu, pedalları farklı şekilde dizerek nasıl sonuç alacağını test etmek için de ideal. Kulaklık bağlayıp pratik de yapmak için ideal. İnternette bir araştırıp yorumlarını ve neler yapılabildiğini bir incele derim.

www.amazon.com.tr

thracia

Zoom scarlett solo ses kartı

grimavi

Şu son 3-4 yılda yazılımlar öyle bir hale geldi ki en iyi multi effect processor'leri ile ya kafa kafaya ya da daha iyiler -geçmişte yanına bile yaklasamazlardi -

Bunu sunun için yazdım, ortalama hatta giriş seviyesi bir ses kartıyla bile 30-40 bin TL'lik Kemper ya da Axe fx'lerden alacağın tonları alabiliyorsun.

Ve inan bana Kemper ve Axe fx harici processor'lerin hepsi vasat bile değil, vasatin altı (line 6 helix'mis boss gt bilmem kaçmış hepsi çöp oğlu çöp)

(Benim sevdiğim tonlar mesa boogie mark serisi yüksek gainli crunch tonlar, yorumlarım da bu baglamda)

Ses kartı focusrite Scarlett herkesin önerdiği, ama enteresan bir detay, benim uzun senelerdir kullandığım personus firewire bir ses kartı vardı -preampleri çok iyiydi- şehir dışına çıkmam gerektiğinden Laptop'in da firewire girişi olmadigindan çok ucuza 2. El bir tane behringer ses kartı aldım (1500 tl :)). Onunla bile sahane tonlar aliyorum şu an ki, amacım sadece takilmak çalmakti.

Tavsiye edeceğim 2 yazılım var,

İlki tahmin edileceği üzere neural DSP archetype: petrucci

İkincisi de overloud th-u. Kemper gibi gerçek Amfiler profilleyip tonlarini satıyorlar nette bulursun, cok başarılı profiller var hatta neural DSP kadar başarılı petrucci tonları var.

makbur

Ben yapiyorum. Tatmin edici degil ama is goruyor. Focusrite scarlett ve logic pro kullaniyorum. Mac yokken fruit loops ve korsan plugin kullaniyodum (isim hatirlamiyorum). Bi tane efekt pedali da aldim boss markaydi sanirim ama o da tatmin etmedi. En azindan bilgisayrda direk kayit aliyorum.

mirafiori

Normalde sürekli bilgisayar başında vakit geçiren biri değilseniz gitar çalmak için bilgisayar, daw, plugin vs açmak canınızı sıkacak bi süre sonra. Zoom gx1 four/g1 four önerisi fena değil kulaklıkla da çalışır herhangi bir line seviye kabul eden kabine de bağlayabilirsiniz.

Bilgisayar mevzusu için önce ses kartı lazım, audient id2 şiddetle öneririm ama ayrıca bi de aktif kabine ihtiyacınız olacak (hoş zoom ile çalarken de olacak) en az 5" sürücüsü olan hadi öldük bittik 4,5" sürücüsü olan kabin tercih edin, daha altı kesinlikle kibrit kutusundan gitar sesi geliyor gibi olur. Kendi amfisi(gitar amfisi değil bu) olan (aktif) çift şekilde satılan presonus, mackie, behringer vs çok kopuk fiyatlara olmayan (ama yine de güzel para olan) kabinler var.

Bir başka çözüm de aux girişi olan (line seviyesi olması çok önemli mic olmaz) eski bir müzik seti/amfi de iş görür her türlü.

Yazılımların çoğu fena değil şu an, th-u denmiş overloud iyidir. guitar rig fena değildir, eskiden tiksinsem de amplitube inanılmaz bir hale geldi en meşhurları bunlar zaten. Neural dsp satın almaya kalkarsanız epey tuzlu ama piyasadaki en iyi yazılımlardan biri cidden.


Hızlı bir çözüm istiyorsanız ya prosesör ya da dijital bir çalışma amfisi daha iyi olur kesin ama o. Boss Katana, Black Star, Roland Cube kendi amfi modellemesi olan minicik (ya da 10, 20, 40, 60 diye artarak giden watta) amfiler var tak çal geç.

Katana'lar aynı zamanda ses kartı işlevi de görebiliyor usb üzerinden kayıt vs alayım derseniz o kuşu da taşlar.

~Yazılım tatmin edici değil demek biraz güç artık ya. Yani gerçekten inanılmaz analog amfi, konser/kayıt sisteminde çalan fevkalade konservatif biri olmak lazım öyle demek için.

hedep
1

mobil görünümden çık