5+2 kediyi şu ana kadar besledim, bazısının gözü enfeksiyon oldu, damla aldım sildim temizledim açtım.
Anneleri çok emzirmiyor artık. günde yarım kilo yaş mama gidiyor.
Süt tozu peynir altı suyu tozu karışımı yapıp enjektorle biberon gibi vermiştim ilk günler, neyse artık koşup atlayıp oynuyorlar kendileri rahatlıkla yiyorlar.
Koyduğum kum dışına da ilginç bir şekilde pisletmiyorlar.
Hela Sırasına giriyor gariplerim, enteresan.
Merak ettiğim şey şu
Ben bunlara evimin bahçesinde bakıyorum. Müstakil evlerden oluşan bir site içindeyiz. Evde bakilmiyorlar. Yetişkin olup bahçede uyuyup yaşayan kedi yok.
Daha önce sitede hasta yaralı kedi görünce veya kisirlastirma için belediyeyi arıyordum. Gelip alıyorlardı. Sonra yaşarsa yaşıyor geri getiriyorlardı. Ölenler de oldu tabi
Şimdi ben belediyeyi bu durum için arasam gelip direkt öldürmek için mi alacaklar?
Iki hafta uzakta olacağım bu hayvanlar aç susuz kalır mı diye içie dert olmuşken bu yasa kediler için ne diyor merak ediyorum
Bu yasa ortada yokken bile sokak hayvanları için çabalayan hayvanseverler olarak belediyelere güvenmiyorduk. Ne ilginçtir ki sapasağlam hayvanlar bunlara gittiğinde ya ölüyor ya da ellerinden kaçıyordu. Tesadüfün böylesi. Öldürüyorlar mı, dağ başında ücra bir yere götürüp çöp gibi atıyorlar mı bilemem ama bunlarda bir hayır olmadığı belli.
Sizden ricam, sakın hiçbir belediyeye güvenmeyin. Bu işin iktidarı, muhalefeti yok. Hepsi aynı. Yasaya gelecek olursak, sınırları belli olmayarak saldırgan olduğu iddia edilen ve rehabilite edilemeyeceğine kanaat getirilen tüm sokak hayvanları için ölümden bahsediliyor. Twitter'da bu yasanın bazı savunucuları sokaktaki kirpiler, gökyüzündeki martılar için bile ölüm istiyordu. Sakın ama sakın kimseye güvenmeyin.
Yeni kanundan anladığım kadarıyla:
Sahipsiz olanları Belediye aldığı zaman sahiplendirecek,
sahiplenmek isteyen bulunmazsa öldürecek. Net.
kanundan bağımsız olarak belediye veterinerleri tamamen şans işi. vicdanlı birine denk gelip iyi muamele de görebilirler. vizdansızın biri tarafından ölsün diye kenara da atılabilirler. sonuçta hiçbir sorumlulukları yok.
istanbuldaysanız çapadaki özel fatih hayvan hastanesi göreceli olarak uyguna kısırlaştırma yapıyor, aynı şekilde buranın önunden sabah erken saatte belediye kısırlaştırma için teslim alıp geri getiriyordu ama son zamanlarda kalktı mı bilgim yok
Sarıyer Belediyesi baya ilgileniyor şu ana kadar.umarım yasadan sorna da devam eder.