Birkaç kere farklı erkek gruplarının muhabbetlerinde denk geldim. O işi yoğurtladık gitti gibi kullanılıyordu. Baştan atma veya halletme gibi bir anlamı mı var? Arka arkaya iki gün boyunca duyunca bir şaşırdım çünkü daha önce hiç duymamıştım. Sık kullanılan bir ifade midir bu?




 

Yeni nesil mahalle ağzı. "en iyisinden halledik" demek.
-naptın araba işini?
#yoğurtladım (hallettim)

numlock

Bu erkekler biz ne konuştuklarını anlamayalım diye mi böyle şeyler uyduruyorlar? Hiç duymadım bu tabiri. Gelişmeye bıraktık, oluruna bıraktık gibi bir şey mi acaba?

sekizdokuzon

aklıma metin arolatın klibi geldi, merve ildenizin üstüne yoğurt döküp kaşıklıyordu. ekşide o kadar alakalı alakasız yerlerde hortlatıyorlar ki bunu, istesem de unutamıyorum. kesin buradan çıkarmışlardır sapıklar. dünya ahiret yoğurdundan tiksindirecekler.

hayır sık kullanılan bir ifade değil.

titanyum22

Kaşıkla gibi bir anlamı var. Hadi şunu kaşıkla yani şunu bitir şeklinde. Yani o işi hallettim, bitirdim, yedim, yuttum anlamında.

tahirkemalbozoglu

Ben de hiç duymamıştım. Ulan sadece erkeklerin bildiği cumartesi olayı da troll değil de gerçek olabilir mi acaba bak şimdi bi şüphelendim. Erkeklerin kullandıği diye geçen bir ifadeyi bilmiyorsam, cumartesi de bi şeyler yapıyor olabilir ama bana haber vermemiş olabilir hemcinslerim lol

nundu

hiç duymadım da kullanmadım da.

benim bildiğim küfürde geçiyor sadece şuradaki gibi son kısımda:

www.youtube.com

ananiyimioguz

Yoğurtlama diye bir yemek var. Bayılırım. Kızartma yaparsın, patlıcan, biber, havuç, pattis falan ve üstüne sarımsaklı yoğurt dökersin. Ay aklima geldi gece gece, canım çekti. Bu tabiri ilk defa duyuyorum ama, bana biraz kenar mahalle lafı gibi geldi.

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim

İlk defa duydum +1
Kenar mahalle +1

Bruce

Ben bu lafı daha önce İbrahim Selim'den duymuştum. Çok da kenar mahalle lafı değil sanki. :p

moonie

@ moonie, aa sanki orada muhabbeti geçmişti şimdi sen deyince hatırladım link var mı hangisindeydi?

ananiyimioguz

İlk defa duyuyorum. Çok kenar mahalle geldi. Acaba küfürlü bir ifadenin yarı sansürlü hali olabilir mi? Küfürün kaynağı olarak şunları buldum yani @ananiyimioguz +1

(3. dakika)
www.facebook.com

eksisozluk.com

eksisozluk.com

nawar

@ananiyimioguz, muhabbeti geçme şeklinde değil de bir yerde 'onu da yoğurtladık' diyordu Erkan Avcı'nın konuk olduğu bölümde. İlginç geldiği için aklımda kaldı. :)

moonie

@ moonie, he yok ben o bölümü hiç izlemedim o zaman başka bir bölümde geçiyordur hatta konuk anlamıyordu ufak bir muhabbeti geçiyordu diye anımsıyorum.

ananiyimioguz

ilk defa duydum. en azından istanbul'da kullanılmadığı kesin.

xrated

ilk defa burada okudum/duydum.

phonex

ilk duydum +1
iğrenç +100

geveze yazar
1

mobil görünümden çık