Merhaba
Tanıdığım bir çiftle yunan adalarından birine gideceğiz tatile. Bizim denize yürüyerek 5 dakika mesafede yazlığımız var deniz özlemim yok sırf beraber tatil yaparız yer içeriz diye gidiyorum.
Konuştuk ve dedik ki 3 kişiyiz şehirde ev tutarız, ordan plajlara gideriz vb…sonuçta maksat beraber olmak, cafe bar yemek içmek vb…air bnb den bişeyler baktım 1 hafta şehir merkezinde 24.000 civarı.

Bugün tatil işini halletmek için onlara gittim önce olur dediler sonra çiftin kadın olanı bookingden otel baktı kocasına dedi ki otel odaları 12000 tl. Baktım gösterdiği yerlere şehre uzak ama denizin dibi. Kocası da ben denizi tercih ederim dedi. Ben de olur bana farketmez şehir ya da deniz dedim. Kadın bana biz yerimizi ayırtalım sen de aynı otelden ayırt işte dedi. Sonuç itibariyle onlar 2 kişi 12000. Ben tek kişi 12000 ödedim. Bi de diyolar ki şehre taksiyle gidip geliriz.
Sizce yaptıkları ayıp değil mi? Bu kişiler benim büyüklerim 20 yaş falan var aramızda. Zaten otel tatili sevdiğim bişey değil, üstüne para verip istemediğim bir tatili yapacağım yani. Kadın biraz şeye getirdi olayı ev de 24000di bu da 24000 işte diyor. Beraber de tatile gitmemizin bi anlamı yok otelde ayrı ayrı. Siz olsanız tatilde ne yapardınız? Acaba yanıma arkadaş mı alsam. Arkadaşıma ısmarlarım en azından.

 

siz fark etmez demişsiniz. beraber kalırız ederiz düşüncenizi paylaştınız mı ?

siz yine 8k ödeyecekseniz bence sorun yok otelde. yani toplam paylaşacaksanız, ama öbür türlü çok ayıp

jülsezar

@jül: yok 12k ödedim. Ben farketmezi 3 kişi bir yer tutarız diye söyledim. Deniz ya da şehir olması farketmez diye.

Mirabel

Çift artı tek kişi tatili bana hep saçma gelir. İlla ki gidecekseniz yanınıza kafa dengi birini bulun bence.

asteriks

hadi sizin beraber aynı yerde kalma isteğinizi geçtim ki o durum da ayıp

ev 24dü bu da 24 ama evde siz 8 öderken şimdi 12 ödediniz.

iptal edemiyorsanız arkadaş alın yanınıza

jülsezar

@jül: yooo beraber ev işine okey dediler sonuçta ayrı odaları olacak. Öyle konuştuk. Evde kahvaltı yaparız vb diye. Şehir merkezine de okey dediler. Bana sen bul bişeyler dediler. Şimdi onlara gittiğimde oldu bittiye geldi gibi bişey oldu. Gideceğimiz ada bile değişti.
Bir de benim çok sevdiğim büyüklerim bunlar. Cidden beraber oluruz diye düşündüm. Ama manasız oldu.

Mirabel

Bence gereksiz bir tatil olmuş. Sizden büyüklerse ve iki kişilerse onlar gidiyor da siz de sanki onlara takılıyosunuz gibi düşünmüş olabilirler. Yani onlar ne isterse o olacak gibi sezdim ben. Acilen yanınıza birini bulun. Diğer türlü çekilmez. Siz x’e gitmek istersiniz onlar biz y’ye gideceğiz derler. Öylece kalırsınız ortada. Hiç gerek yok yani.

sacrilegious

Hocam kardeşiniz, arkadaşınız vs. yoksa burdan tarihleri yazın belki biri eşlik eder ücreti paylaşır. Çünkü dışlanacaksınız gibi geldi.

ruhen hastayim ben

@ruhen: dışlanasam razıyım hocam kafa dinlerim ama kadın diyor ki kocası zaten denizden çıkmazmış biz senle müze gezeriz taksiye atlayıp diyor. Ben de müze sevmem odada vakit geçiririm dedim.

Mirabel

Onlarla beraber olma zorunluluğunuzu anlamış değilim. Tanışmak yeterli değil bu konuda

Bu sizin için tatil falan değil.
- ben yanınızda emanet olarak 12.000 liraya zaman geçireyim.. olmuş.
Şüphe ve acabalar içinde eğlenmeye tatile gidilmez.

diyecevaplandı

Çiftlerin yanında üçüncü kişi olarak tatili geçtim, Bim'e bile gitmem

speedy

Cift yaninda gitmek korkunc bi sey degil oncelikle. Aradaki arkadasliga bagli da 20 yas buyuk bir cift sacma bence. Senin adaya yalniz gitmene izin vermeyen bi ailen var da bu ciftle mi gidebiliyosun bi tek? Sacma ama aklima baska bi sey gelmedi. Istedigin kadar yakin ol, iyi anlas vs vs 20 yas....ciddi bir jenerasyon farki var arada.

Onlar seni istemiyor olabilirler
mi? Otelde kafamiz rahat olsun demisler bence denize yakinlik falan hikaye. Odalari ayri da olsa ayni evde olmak istememisler. Sen neden israrla birlikte vakit gecirmek istiyorsun anlammadim. Senin 20 yas buyuk birileriyle nasil bir ppaylasimin olabilir?! Sen o tatilde isteniyor musun ona
odaklan. Arkadas falan demissin de alma yanina kimseyi. Direkt bunlardan ayri bi tatil planla tek ya da arkadasinla.

Para hesabini ise hic anlamadim. Onlar ev icin 16k mi verecekti? Sen de 8k. Her turlu sacmalik. Ben kendimden 20 yas kucuk biriyle ayni evde takilmak icin otele verecegimden daha fazla para vericem. Cok sacma.

Kittie

lisede ta tecrübe ettim asla bir yere üçüncü olarak gitmem ki o zaman da avmye gitmiştim tövbe ettim.

bence iptal ettir hemen. ne kadarı öderlerse kardır istemediğin yere gitmek zulüm olur.

ya da kafa dengin bir arkadaşını veya flörtünü getir takılın ikiniz diğerleriyle muhatap olmayın hiç

Hallegadola

duyuruyu kesin seni onayliycam diye cifte bilenerek okumaya basladim ama sonuna dogru fikrim degisti.

*istemedigin bir seye evet demen = senin hatan.
*ciftin beraber ayni odada kalmasi, senin kendine tek oda bulmak zorunda kalman = normal
*onlarin 1 odaya kisi basi 6 bin odemesi senin 1 odaya 12 bin odemen = gene normal. yani ne olacakti ki? bu ciftin senin masrafini subvanse etmek gibi bir sorumlulugu yok. yaslarinin senden yuksek olmasi da konuyla alakasiz. "senin masraflarina yardim ederiz, neticede biz yasliyiz" gibi bir soz verilmemis gordugum kadariyla.
*"Beraber de tatile gitmemizin bi anlamı yok otelde ayrı ayrı." - niye ki? "beraber tatil yaparız yer içeriz diye gidiyorum" yazmissin bir de. otelde kalmaniz beraber yiyip icmenize engel degil.

hot potato

@hot: sorun baştan böyle konuşmamız olmamız ve o esnada oldu bittiye getirilmesi.
Ben de onların standartlarına ortak olmak zorunda değilim. Herkes kendi planını yapsın denseydi. Bütün yaz bu plandaydık.

Ayrıca başka ada diye konuşmuştuk o bile değişti ve ben bu adaya gitmiştim.
Ayrıca ben onlara siz gidin demiştim. Yok olmaz senin iznini bekleriz bi hiç bi plan yapmıyoruz seni bekliyoruz deyip durdular bütün yaz. Ben kendimi zorla yamamadım onlara. zaten tek başıma tatili tercih ederim.

Neyse 3 gününe arkadaş buldum zaten. Kaldı 4 gün.

Mirabel

adam tüm gün denizden çıkmazmış, sen deniz istemiyorsun.
kadın müze gezeriz demiş, müze de sevmiyorsun.
neden gidiyorsun ki?

şehirde kalsanız onların istediği bi durum olmayacaktı. sen de farketmez demişsin, onların istediği şey olmuş. sıkıntı nedir anlayamadım, kabul etmeyebilirdin.

elorelia

ben olsam bu işe girmezdim ama şu anda yerinde olsaydım iptal ederdim. işim çıktı derdim. paradan daha önemlisi zaman. kendi keyfine göre bir başka plan yap derim.

gabe h coud

Yaw bir allahin kuluda dememiski
Senin ne isin var ciftin yaninda besleme yanci gibi tatilde?

Adam karisiyla yada sevgilisiyle tatil yapacak kafa dinleyecek belki sevismek isteyecek

Senin ne isin var iki kisinin yanina ucuncu olarak soyler misin

Amaç ne bana amaci soyler misin
Kaldiki senden 20 yas buyuk diyorsun saka mi bu

Hayat tecruben sifir galiba

Kim olursa olsun 2 kisiye 3uncu olarak tatile yada bakkala bile gidilmez bunu hic mi bilmiyorsun

Cildirdim resmen kimse yazmamis

Zetnikov

Şartlar değiştiğinde ortaya çıkan bir emrivakiye o an hayır diyemeyip sonradan pişman olma vakası gibi duruyor sizinki.

Her ne kadar bu tatil için sizi beklediklerini söyleseler de hem adanın hem tatil yapış şeklinin değişmesi, aslında bu tatili kendilerine göre dizayn ettiklerini gösteriyor. Bu kadar değişen şartlara siz de hayır diyebilmelisiniz.

Tatilden beklentileriniz farklı olarak gözüküyor. Bence eğer şansınız varsa siz rezervasonunuzu iptal edin derim. Onlara ayıp olmaz zira kendilerinin zevkine göre kurgulamışlar zaten tatili. Siz her ne kadar yanınıza arkadaş bulsanız da sürekli hayal kırıklığı hissi yaşayıp canınız sıkılacak. Bence yol yakınken vazgeçin, en azından ilişkiniz bir şekilde devam eder. Yoksa bu tatil dönüşünde aranızdaki bağın da zayıflayacağını düşünüyorum.

thracia
1

mobil görünümden çık