En bastan sevgili olma niyetiyle tanissaydik muhtemelen günde yarim paket sigara icmesini görüsmeye devam etmeme sebebi olarak görürdüm. Ama kendisini is arkadasim olarak taniyorum. Aramizda cekim olustu, hoslanmaya basladim, sanirim karsilikli. Is dolayisiyla tanistigimizdan dolayi zaten cok agirdan almaya niyetim var. Is ortamindan sevgili yapmak benim de tercihim degil ama bulundugumuz yerde tanisan sevgililer mevcut, bu konuyla ilgili negatif bir algi yok. Ama is ilerlerse sigara icmesini kabul edebilecek miyim sorusu kafami kurcaliyor. Is ortamindan tanimasam belki bir deneyeyim, nasil hissettigime bakarak karar veririm derdim ama is arkadasligi oldugu icin daha bir temkinliyim, denerim olmazsa devam etmem demek daha zor geliyor.

Sigara icenle olmaz gibi düsünürken yine de oldurmaya calistiginiz bir durum oldu mu? Ya da siz icerken sigara icmeyen biriyle? Nasil bir deneyimdi?


 

Sigara mevzusu çok sıkıntılı, yani birlikte olursun tabii seversen göz bazı şeyleri görmez derler ama ben şahsen sıkıntı çıkaracağımı bildiğim için en baştan o yola girmem sigara kullanan biriyle. Ha biri de bana mesela sen de çok protein tüketiyorsun osuruğun kötü kokuyor dese alınmam, haklı olabilir derim. Her insanın hassasiyetleri olabilir yani yola ona göre çıkmalı.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

kesinlikle sigara içen biriyle birliktelik yaşamam kimseye de önermem.

iş arkadaşından sevgili olur ama sigara kesinlikle kaçın.

kanasla intihar eden adam

sigaradan önce iş arkadaşıyla olmaz. attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmez, sonrası vıcık vıcık kalıyor.

titanyum22

Bir taraf sigara içerken diğer tarafın sigaradan rahatsız olan bir insan olması çok katlanılabilir bir şey değil. Boşverin gitsin bence.

pispinti

Bir de sigara içen kişinin hareketleri norm oluyor, gece kalkıp balkonda bir keyif sigarası içip yatağa dönüyor koku üzerine sinmiş oluyor, dışarıda buluşacaksınız beklerken bi sigara yakıyor sen gelince sarılacak oluyorsun kokuyor

ilişkiye başlamamak bence en iyisi, diğer yandan sigara kullanan kişilerin gözünden de merak ediyorum konuyu, yazsalar iyi olur

grimavi

Maalesef sigara içmeyen birisini bulmak çok zor. Ülkemizin erkekleri bedenine ve sağlığına bakmamaya, temiz beslenmemeye yemin etmiş sanki. Bu yüzden kriterlerimi saat başı içmemesine günde maks 2 dal içmesine kadar düşürdüm :d Kırmızı çizgim düzenli ve sık alkol tüketmesi ve ot alışkanlığı olması.

Bir de iş arkadaşından olmaz.

ruhen hastayim ben

Bu şekilde olmaz, konu sigaradan ayrı bir şey. Yani sabah uyandığında iki kere komodinin üstüne tıklatıyor ve bu benim gözüme batıyor diye gıcık olsaydınız o da olmazdı. Böyle şeyler siz çırpındıkça sıkılaşan düğümler gibi. Zaman içinde etkisi artarak devam edecek. Örneğin siz gayet tahammül edebildiğinizi düşünürken tartıştığınız esnada bir sigara yakacak ve bu durum artık öncekinden daha irrite edici bir hale gelecek. Zaman içinde dayanılmaz boyuta ulaşana kadar bu içinizde büyüyecek.

Bu işin olacağı varsa en başta buna kafa yormaktan vazgeçmeniz gerek. Duyunca saçma geliyor ancak böyle şeyler gayet kişinin kendi elinde aslında. "İnsanlar sigara içebilir, var böyle bir olay ne yapayım?" fikrini beimsemeniz gerek. Buna gerek var mı o sizin bileceğiniz iş.

Ya da o sigarayı bırakabilir pek tabi ki, ancak bu sizin dışınızda bir konu.

akhenaten

Sigara içmeyen biri olarak sigara içen biriyle asla diyorum. İçen ve içmeyen insanın gündelik yaşam pratikleri bile çok farklı. Ben arkadaşlarıma bile posta koydum kışın soğuğunda her seferinde dışarıda oturmak zorunda değilim diye mesela. Ya da bir mekana gidilecek, keyfimce gezmek istiyorum, içen kişi çoğunlukla bitse de çıksak ve sigara yaksam modunda oluyor. İstedikleri kadar dikkat etsinler o kokunun tenlerine, parmaklarına, ağızlarına ne kadar sindiğini fark etmiyorlar. İçen taraf içinde haksızlık bu arada zira sürekli içmeyen tarafı rahatsız etmemeye çalışma gayreti ve stresi çok yorucu, yıpratıcı.

İş arkadaşıyla ilişki olmamalı, asıl soru o değil o yüzden detaya girmiyorum :).

Phoebe

sigara içen biri olarak sigara içmeyen biri ile sevgili olma fikrine sıcak bakmıyorum. uzun yıllar önce içmeyen bir sevgilim olmuştu , sürekli rahatsız olup olmadığını sormama ve dikkat etmemee rağmen o bu durumdan rahatsız olmadığını söylese de ben asla rahat hissedemedim,

dışarıda kafelerde, parklarda vs etrafımda biri varken bile duman kimseye gitmesin diye aşırı dikkat eden biriyim, bu sebeple başka birini rahatsız etme hissi benim için kötüydü. etrafımda bundan rahatsız olmayan çiftler de var, ablam sigara içmiyorken eşi içiyor ve bu yıllardır hiç sorun olmadı onlar için. ama bana göre de olur yanı pek yok, ben tercih etmiyorum.

hypathia

Bir de sigara içen birinin yorumu bulunsun. @Phoebe'nin dediği gibi sigara içmeyen birini rahatsız etmemeye uğraşmak ciddi efor gerektiriyor. Yine gündelik pratiklerimiz farklı. Biz mesela sevindiğimizde, heyecanlandığımızda, üzüldüğümüzde elimiz hemen sigaraya gidiyor. Bir kapıya çıkayım da sigara içeyim istiyoruz. Karşıdaki sigara içmiyorsa sohbet bölünüyor, içiyorsa dışarıda sigaralarimizi içerken kaldığımız yerden devam ediyoruz. Günahı paylaşma hazzı giriyor bir de işin içine. İşyerlerinde mesela sigara içen ekip arasında ayrı bir samimiyet oluşur, birbirlerini neredeyse korur kollarlar aynı haltı yedikleri için. Geçen sene bir ara sigarayı bırakmıştım, sigarayı değil, bahsettiğim ekibin muhabbetini özlemiştim. Ayıbını paylaştığın insanla daha şeffaf, daha dolaysız bir iletişim kuruyorsun. Bu yüzden genellikle biz de sigara içenlerle birlikte oluyoruz, birlikte bırakacağımıza dair hayaller kuruyoruz.

sekizdokuzon

Sigara deal breaker. Hoşlanma durumu varsa da kendime rot balans ayarı çekerdim.

gabe h coud

@rhb'nin kadın versiyonu ile +1 Çünkü ülkemizin kadınları bedenine ve sağlığına bakmamaya, temiz beslenmemeye yemin etmiş sanki. Ayrıca iş yerinden biriyle zor ve riskli, o yüzden gerek yok bence.

Sigara içmiyorum. Maalesef kadınların çoğu sigara içtiği için mutlaka sigara içen giriyor hayatına. Sigara içmeyen biri için sigara içenle olmak zor ve rahatsız edici. Öpüşmediğin ve sarılmadığın insanların içtiği sigara eğer fabrika bacası ya da kara trene dönmüyorlarsa daha az rahatsız edici tabii ki. O yüzden arkadaşlarımın %90'ının sigara içiyor olması aynı derecede sorun değil haliyle.

nawar

Ben, sigara içen birine asla ilgi duyamam. Hayatım boyunca sigara içmedim ve içmeyi de düşünmüyorum.

Sigara içenlerin her yerine sigara siniyor ve hiç hoş değil. Özellikle gözlemliyorum sanki sigara içen sayısı artmış gibi geliyor. Erkekler de kadınlar da çok dikkat etmiyorlar kendilerine.

rock n roll

Yıllar önce sigarayı bırakan biri olarak partnerimin sigara içmesini istemem, kırmızı çizgimdir, o içerse kesin ben de içmeye başlarım, ikinci olarak kokusu çok kötü, partnerin çekiciliğini azaltır, geçen massive attack konserinde arkadaş sigara uzattı, almadım tekrar başlarım korkusuyla.

blue rebel motorcycle club

Bu şekilde yok sigara iciyor olmaz. Yok erken yatıyor olmaz. Yok çok geveze olmaz gibi kesin bariyerler konursa hiç kimse birlikte olamaz daha da öte evlenen. Sevmek böyle birsey bir çok durumda karşılıklı hata ve kusurları kabullenilmezse hiçbir birliktelik yaşanmaz..

sonhakan

ben astımım yanımda biri sigara içince boğuluyorum.

ama sigara içip de dikkat eden birçok insan var bence ilişki kurmaya sorun değil.

belki bırakır

Hallegadola

Dünyanın en ideal eşi diye getirseler sigara içenle asla yapamam. Benim yaşam tarzımla asla uyuşmuyor.

titanic kemancısı

Ben sigara içen tarafım. Karşı tarafı rahatsız edeceğini bildiğim için "o gözle" bakamıyorum sigara içmeyen insanlara. Arkadaşlık ilişkilerinde dahi sıkıntı yaratan bir olay. Sigara içmeyen insanlara dumanımı solutunca mahcup hissediyorum kendimi.

auroraaurora

biraz önce bir toplantıdan çıktım. kurum yetkilileri yasak falan dinlemeden fosur fosur sigara içtiler toplantı boyunca, çıktık üstümüz başımız saçımız leş gibi sigara kokuyor, başım ağrıyor dumandan. bir sonraki toplantıya böyle gitmek zorundayım şimdi. yani demem o ki, koku, duman ve zehire sizde pasif içici olarak maruz kalıyorsunuz maalesef :(. toplantıda sizin duyurunuz aklıma geldi :)), önceki yanıtıma ek olsun bu da.

Phoebe
1

mobil görünümden çık