
Verirler. Göstermelik açıklaman olsun yeter.


ölümle tehdit edildiğini kanıtlayabilmen lazım. kanıtladın diyelim, doktor muayenelerinde ve psikiyatriden kalırsan alamazsın.


Emin değilim ama bulundurma ruhsatını rahatça alırsın, evde durur. Ama taşıma için özel durum olmalı, belirli bir ciro üstü işyeri, nakit para taşınan bir iş, avukat…vb olmalı. Bunlar yoksa taşıma ruhsatı alamazsın.


Sağlık raporu aldıktan sonra bulundurma ruhsatlı tabanca almakta bir sorun yaşamazsınız ancak can güvenliği nedeniyle taşıma ruhsatlı tabanca almak kolay değildir, gerçekten bir düşmanınız olması ve bu durumu ispatlayabilmeniz gerekli.
"Göstermelik açıklaman olsun yeter." diyen kullanıcı bunu hangi bilgiye/tecrübeye dayanarak yazmış anlamak mümkün değil. Göstermelik açıklamayla can güvenliği nedeniyle silah taşıma ruhsatı almanız mümkün değil.
