[q]
(3) 

Tatilde yeme içme

sanguine #1587533
3 hafta tatile cikicam, sadece deniz tatili. Vücudumdan genel olarak memnunum ama üzerine düşmedikce belirginleşen bir göbeğim var. Spor yapıyorum, tabi tatilde yuzmek dışında bir şey yapmayacağım. Şöyle de bir durum var daha iri olmak istediğim için kilo vermek de istemiyorum biliyorum çok çelişkili. Yani benim pek zayıflamadan göbeği kucultmem lazım. Bunun için tatilde nasıl beslenmeliyim?

-Alkolden uzak durucam, özellikle hiç bira içmemeyi düşünüyorum.
-ekmek normalde de yemiyorum, kahveyle tatliyla aram yok özellikle yazın hiç.
-meyve olarak bı karpuz yerim diye düşünüyorum. Kahvaltıda Nutella, reçel vb uzak duracagim
-oglen ve akşam da ev yemeği yapan yerlerde sebze agirlikli beslenmeyi düşünüyorum.

Işe yarar mı, spesifik olarak yap dediğiniz bir şey var mı. Günde 8-10 saat uyurum herhalde. 5-6 saat kumsalda geçer. Kalan zamanda da yemek, oraya oraya gitme, evde dinlenme. Her gün yarım saat ip atlayayim diyorum yanımda götürücem yıllar önce çok faydasını görmüştüm.

 

Göbeğe kilo almayı Prof. Dr. Ayşegül Çoruhlu'dan dinlemek lazım, bir de Prof. Dr. Canan Karatay da bahsederdi. Onların tavsiyeleri doğrultusunda hareket etmek lazım.

Göbeği eritmenin yolu sanırım insülin direncini dürtmeden beslenmekten geçiyor. Kahve zaten stres verir ve stres yağ toplar, gerek yok.

Meyvetle birlikte peynir yoğurt kefir türü bişeyler ye/iç. Meyve ile süt ürünü birbirini çok çok iyi dengeler, fakat meyveyi de ölçülü ye ki vücuda şeker yükü olmasın. Süt ürünü desteği de bir yere kadar çünkü.

3 öğün yeme 2 öğün ye ve acıktıkça ye. Her gün bir proteinin bir sağlıklı yağın mutlaka olsun, basit karbonhidratı da nispeten daha az tutarsan göbek gider bence.

muhayyer divan

Abi bak belki beklediğin cevap olmayacak ama olsun;
Senede tahminen 47-48 hafta calisiyorsun, geriye 4 haftan falan tatil.
Gerçekten rahatlaman gereken, keyfini cikarman gereken dönemi böyle mi gecirmek istiyorsun?
Bazen vücudun da biraz salmaya ihtiyaci var.
Keyfini çıkar yani, dikkat etmek istediğin şey varsa et ama tatilini de diyet yapıcam spor yapicam diye kendine işkence etme. Bugün herhangi bir insan sırf kalori sayarak rahatça haftada 0.75-1 kg verir.

Bolca uyu. Kitap oku, yüz, keyfini çıkar, rahatla. Döndüğünün ilk günü tekrar başla ne yapmak istersen.

Benim 13 yıllık spor hayatımda artık öğrendiğim budur, emin ol bunlari ben de düşündüm hep. Gerek yok.

logisticsmanager

Düşündüğün gibi bir sistem yok, göbeği küçültmek için atacağın her adım kolunun ya da kalçanın küçülmesine de neden olabilir, ayrıca 3 hafta yetersiz bir süre ama bahsettiğin şekilde beslenirsen bu kadar az kalori/karbonhidrat ve protein yokluğunda muhtemelen önce kaslardaki suyu atar bir miktar da kas kaybnı yaşarsın diye tahmin ediyorum, bu durumda göbeğin biraz daha belirgin olur ayrıca böyle işler tatilde olmaz tatilde her zaman aksama yaşarsın, ben bunu öğrendikten sonra tatilde %100 salmaya başladım.

Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
1

mobil görünümden çık